Positivt/Negativt

Trivs bra med att vara ensam, folk har svårt att förstå det!

2018-11-28 17:45 #0 av: Puupäää

Jag har snart varit ensam i tre år.. nu när jag fått ordning på mitt boende, byggt upp mitt hem, och är skuldfri.. så trivs jag väldigt bra med att vara själv! Har kontakt med folk via nätet, telefon och jag pratar med folk när jag är ute på ärenden. Det räcker liksom. Har kronisk värk, och gör saker i min takt.

Det konstiga är att många undrar vad jag gör på dagarna.. hallå, vad gör ni på helgerna? Är man hemma, då blir det disk och mycket mer att pyssla med. Och mina promenader som är viktiga. Det är min träning. Saknar inte någon sambo/särbo eller något. Det är skönt att kunna göra vad jag vill och när, utan att behöva ta hänsyn till andra.

Har varit sambo tidigare lång tid, men tyvärr blir jag bara anti när jag får meddelanden varje dag, som bara går ut på att folk vill ha sex eller annat, trots att de har partners. Är så trött på det, så det gör bara att jag inte saknar någon bredvid mig i soffan. Trivs med livet ändå. Jag litar faktiskt inte på någon på nätet. Kan prata och ha roligt med folk, men inte mer.

Fler som har det bra ensamma, efter separationer och sjukpension? Har nog inte haft det så bra på de senaste 20 åren.

Det är jättetråkigt att många inte trivs ensamma. Som mår dåligt. Men jag förstår dem, speciellt om den andre gått vidare.
Som nyseparerad tänkte jag annorlunda. Då sökte jag någon ny direkt. Men nu i efterhand.. varför skulle jag ha bråttom? Det jag märkt, är att många män inte klarar sig själva. De måste ha en kvinna som tar hand om dem typ. Har faktiskt inte märkt att kvinnor blir "desperata".

Jag ville inget särskilt egentligen med mitt inlägg, bara det att jag mår toppen, och att folk har svårt att förstå det. Men om jag säger att jag har det bra, sluta tjata helt enkelt.

Kanske någon som känner igen sig om att vara den som tjatar.. :-) Så gör inte det om de säger att allt är bra. Vi är olika och tur är väl det.

Nu ska jag följa kvällens hockey.. nytt intresse, som tar upp en stor del av min tid också.

Ha det bra alla ensamma, och jag önskar er allt gott! Mvh 53-årig tjej som känner sig som 35 nu!

Anmäl
2018-11-28 17:56 #1 av: Milkshake

Känner absolut igen mig. Jag var (frivilligt) singel i 6-7 år, och hade jag och min bästa vän inte fått känslor för varandra hade jag troligen fortfarande varit singel och trivts bra med det. 

Men precis som du säger så är det något som (av någon anledning) stör omgivningen. I mitt fall var det inte så mycket tjat, däremot var det både vänner och familjemedlemmar som ville leka matchmaker och försökte para ihop mig med olika personer. Givetvis utan att fråga mig, för det hade jag aldrig gått med på. 

Anmäl
2018-12-12 19:52 #2 av: Puupäää

Det är bara tråkigt på storhelger. Det är så mycket "måsten". Då jag struntar fullständigt i jul och nyår. Har inte pyntat eller något.

Och jag är aldrig ute på krogen, de gamla vännerna lämnade jag bakom mig. Men är däremot besviken på dem som minsann skulle hälsa på, men inte ett pip från dem.

Men nu när jag inte har katt kvar, så har jag en annan frihet. Hade ingen kattvakt förut. Nu kan jag röra på mig, inte fel alls. Det enda som ligger mig i fatet är att jag har lite svårt att göra vissa saker pga bl a Fibromyalgi. Och jag har ingen bil..

Så det blir isolerande. Men detta med "jag har hittat nån som skulle passa dig", är bara jobbigt. Det är mina syskon som håller på.. men vi har så olika smak. Inatt tex chattade jag med en 30 år yngre kille. Och hade bara roligt. Jag satte stopp för prat om annat, men hade bara kul sen. Och det var bara ett engångssnack. Mest om hockey. Men det är roligare med yngre killar. Humor är viktigt!

Kommer aldrig mer att skaffa mig ett husdjur. Det hämmar mig i mitt liv. Att vara låst och tiden rinner iväg.. man lever bara en gång. Ska försöka åka utomlands till våren ensam. Blir spännande :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.