Ensamhet

Känner mig så ensam

2018-10-05 15:59 #0 av: Lollo pop

Varför är det så svårt att få kontakt med andra människor. Har ett jobb som gör att jag har en hel del kontakt med andra människor vilket jag trivs väldigt bra med och har inte mer än vid något enstaka tillfälle känt att det inte fungerar. Men så fort jag försöker att få kontakt med andra människor på fritiden blir det platt fall i princip jag är en person som är lite blyg och tillbaka dragen lyssnar hellre än pratar detta har inte blivit bättre av att jag känner mig mer och mer ensam och isolerar mig mer än förut och får svårare för att vistas med massa människor .Jag tycker att det är fruktansvärt jobbigt om jag kommer på någon med att titta på mig då rusar tankarna runt och jag får svårt att konsentrera mig tänker bara på vad jag gjort för fel eller att dom tycker att jag är konstig har hela min uppväxt fått höra att alla andra är så mycket bättre och att jag är den konstiga fula äkliga personen som ingen tycker om än mindre vill vara kompis. Vill så hemskt mycket träffa vänner som tycker om mig för den jag är men vet inte hur jag ska göra och vad jag gör för fel?.

Anmäl
2018-10-05 16:20 #1 av: Riesen

Låter som att du har social fobi av något slag. Tycker det är svårt med att säga vad man skall säga eftersom jag sitter i samma sits. Han en vän jag träffar då och då. Jag vet att det kan kännas helt meningslöst då man inte lyckats träffa vänner som tycker om den man är. Men att låtsas vara någon annan kommer inte göra saken bättre heller. Jag tycker att du skall fortsätta tills du hittar bra vänner. Det underlättar så himla mycket när man hittar denna vän som man kan vara sig själv med. Är det något fel, så är det mer fel på dem än det är fel på dig. 

Anmäl
2018-10-06 09:45 #2 av: Lollo pop

Tack Riesen för att du berättar om dig det gör att jag känner att jag i allafall inte är ensam med detta problem. Precis som du skriver tänker inte jag heller försöka vara någon annan har nog försökt detta under min skolgång för att kanske kunna passa in vilket bara gjorde det värre man kan nog bra vara den man är fast det är svårt.Jag hade en underbar vän som alltid fanns där tyvärr gick hon bort alldeles för ung och saknaden o sorgen är enorm. Även detta har bidragit till att jag inte vågar ta första steget mot en ny vänskap. Vet inte ens hur jag ska bära mig åt för att träffa nya vänner.

Anmäl
2018-10-06 10:53 #3 av: Riesen

Ledsen över sorgsen. Har inte förlorat någon så nära mig så kan tyvärr inte säga vad du går igenom.

Vet att olika metoder fungerar för olika personer. Vet att man brukar säga att man oftast får kontakter via jobbet, kurser, skolan eller genom vänner. Jobb eller skolan för mig har inte gått bra alls, kändes som att man var ensam om hur man var, alla ville liksom ut och festa varje fredag, ut till krogen och är väldigt sociala på sina sätt. Kunde ej skapa kontakter på sättet. Jobb för mig så är det att alla är så himla mycket äldre. Genom nuvarande kontakter går väl inte så bra när man inte har många vänner. Kurser så har jag inte precis skapat kontakter, man går kursen, försöker socialisera, men när kursen är över, så går alla sina skilda vägar.
      Det som fungerat bäst för mig är att ta kontakt med folk online, prata igenom om vem och hur man är, så vet personen hur man är. Vill man sedan träffas så vet personen vad de ger sig in på. Men dock med detta, så tycker jag att det kan gå väldigt segt, väldigt svårt att hitta kontakter som stannar.
      Tror det blir bäst för dig att prova olika metoder och se vad som funkar bäst för dig.

Anmäl
2018-10-06 18:22 #4 av: Jonas_89

Att ha hyfsad kontakt med kollegorna på jobbet har jag med men på fritiden där emot är det sämre...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.