Ensamhet

Önskar jag var annorlunda

2017-01-16 23:08 #0 av: [Lukasgraham]

Om jag ändå var som alla andra, om jag ändå hade vänner utanför familjen, om jag ändå var mer utåtriktad & social, om jag ändå kunde få vara någon annan...

Jag önskar att jag kunde ha vänner, vänner att umgås med, att prata med, ringa till, ha roligt med. Men jag har inga vänner, vet inte hur man skaffar vänner, bor ute på landet, har inget körkort ännu, för blyg, Verkligen verkligen blyg och underlig personlighet. Jag känner mig så konstig på alla sätt & vis.

Känner mig till & med konstig i min egna familj, så tystlåten jämfört med de andra, vill vara för mig själv, jobbigt med social situationer och att träffa nya människor.

Jag har till och med blivit blyg för min egna mamma! VA! min egna mamma?! något fel är det på mig?. 

Jag har en familj, är inte ensam på det viset. Men jag känner mig så hemskt ensam på den sociala fronten och känner att jag inte kan bete mig som en vanlig person,alltså vardagliga grejer som att sitta i ett matbord och äta med familjen, det funkar men jag blir nervös och äter fort så jag kan lämna bordet.

Jag är konstig. punkt slut.

Anmäl
2017-01-20 18:50 #1 av: [something_good]1

Kanske att du har någoon diagnos? men jag känner igen mig, jag har börjat bli blyg med min egen pappa och det känns konstigt.

Anmäl
2017-02-07 19:52 #2 av: Andreasss

Hmm, det hela låter som att du nervärderar dig, känner att du inte vill ta upp plats, är en börda.

Ingen människa är en börda, det är endast ett perspektiv att se någon som en börda. Vad som händer är att din familj vill dig väl, men eftersom de inte vet hur de ska hantera saken så tycker de synd om dig. Vilket är negativt och gör saken värre.

Att du är tystlåten är absolut okej, tystnad är det bästa som finns. Finns en stark tendens i mänskligheten att vara obekväm med tystnad vilket leder till att många känner press  att prata, vilket kan eskalera och bli väldigt stark press.

Anmäl
2017-02-09 11:26 #3 av: [Rhonda]

#0 Jag ger dig många stora kramar Hjärta

Alla har inte vänner fast när man mår dåligt så tror man att alla andra har det bra. Jag har inga vänner o har aldrig haft några.

Du är inte konstig. 

Jag tror du skulle behöva prata med någon professionell människa. Det är därför de finns. 

Anmäl
2017-02-09 21:07 #4 av: VT4ever

Känner igen mig själv, känner mig osäker i sociala sammanhang och blir lätt nervös när jag pratar. Tänker bara hela tiden vad dem tänker om mig och blir bara ännu mer nervös. Känner mig inte heller som alla andra men önskar det. Antingen är det något fel på mig eller så är det såhär jag är som person. Har inga vänner. Kan också bli nervös när jag pratar ibland med mina föräldrar vilket är så sjukt konstigt varför jag ens blir det.  :S

Mena vad du säger, för du läcker vad du tänker!

Anmäl
2017-02-27 18:22 #5 av: love-child

Vi är många som är precis som du. Vem säger att det är konstigt. Vi är olika individer och fungerar på olika vis. Det är inget fel på dig. Kanske är det fel på alla andra. Men visst kan man känna sig galet ensam ibland. Vill du ha någon å bara skriva av dig till så får du gärna skriva till mig. 

Många kramar till dig

Anmäl
2017-03-23 23:24 #6 av: NiklasTyreso

Social fobi? Depression? Kanske Bup kan hjälpa till. Man kan träna upp sina sociala färdigheter så det går lättare. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.