Positivt/Negativt

nyinflyttad , vill träffa folk

2014-03-07 21:58 #0 av: [Panama]

hej  ! Om man flyttat till en ny stad och inte känner någon , hur går man tillväga för att hitta intressen?


Har inget jobb lr studier så det är fritt fram för mig att göra i princip vad som helst ( om det inte är jättedyrt då) .


Hur går jag tillväga? Hur hittar man kurser och föreningar? Har googlat och googlat men jag blir inte klok på det för jag hittar inget.


Är 25+

Anmäl
2014-03-07 22:06 #1 av: LinaLj

Det beror ju lite på vad man är intresserad av. I de flesta städer finns det olika föreningar för tex handarbete, idrott, musik osv. Ett bra sätt är att gå en studiecirkel av något slag. Det brukar vara vuxenstudieförbundet (eller något åt det hållet) som driver dem.

Är det en mindre by så brukar det finnas något sorts socialtnav. I byn där jag bor är det kyrkan och biblioteket. Kyrkan driver en hel del trevliga aktiviteter så som, föräldrar grupper, torsdagsfika och liknande som inte är direkt religiösa och så finns ju de klassiska sakerna som kören. Biblioteket drivs av en frivillig organisation och fungerar även som en slags lokalförening för historia. 


Anmäl
2014-03-07 22:08 #2 av: Sjöstjärna

Kolla om studieförbunden har verksamhet i din stad.

http://www.medborgarskolan.se/

http://www.sv.se/sv/

http://www.abf.se/

http://www.folkuniversitetet.se/

Du kan också prova stadens hemsida och leta efter olika föreningar där eller googla på stadens namn och "förening" eller något ämne som du skulle tycka var intressant som "måleri", "motion", "dans", "språk", "fotboll" osv.

Biblioteket brukar ha information om vad som händer i kommunen.

Anmäl
2014-03-07 22:14 #3 av: [Panama]

tack!

Anmäl
2014-03-07 23:20 #4 av: Kajsami

Citypolarna är ju också bra, men det finns väl inte i alla städer direkt. Många som varit nyinflyttade i städer har ju fått vänner därigenom. 

www.citypolarna.se


Anmäl
2014-03-08 09:16 #5 av: Robyn

Citypolarna har många aktiviter. Man kan oxå lägga upp egna aktiviter om man vill. idag tex i sthlm kan man hänga med till vildmsrksmässan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.