Ensamhet

Vuxen men sover med mjukisdjur

2013-09-25 00:14 #0 av: Lonely2

Det är aningen pinsamt att erkänna att man som 30+ sover med mjukisdjur. Inte varje natt men när ensamheten är för stor, då är det bara den där mjukisen som finns där att ta till. När man har för mycket ångest över sin situation, då är det som en tröst att ha något nära fastän man vet att det är ett dött ting.

Man känner sig patetisk samtidigt som man vet att man antagligen är långt ifrån ensam om att göra så här. Dock är det väl få eller ingen som skulle erkänna det för någon öppet.

Att sova med en mjukis säger verkligen något om hur ensam man egentligen är, utåt sett är det nog ingen som skulle tro det om mig.

Är det fler som upplevt detta?

Anmäl
2013-09-25 00:17 #1 av: Calcifer

Jag är 25 och kommer alltid sova med mjukisdjur. Det är inget pinsamt och inget fel med det. Jag har noll problem med att erkänna det.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2013-09-25 00:21 #2 av: Lonely2

@1: Jag tror att det handlar mycket om varför man gör det. Att man som vuxen, i mitt fall och säkert även andras, inte har en stabil relation till vänner utan är så ensam att man sover med mjukisdjur, det ses nog i de flestas ögon som knepigt.

Det kan ju finnas många anledningar i övrigt till att sova med mjukisdjur, att det är mer en vana mer än att man känner ensamhet så starkt och att det enda man då kan vända sig till är en mjukis. Jag känner själv att det inte känns "normalt" i en så pass hög ålder.

Anmäl
2013-09-25 00:31 #3 av: Calcifer

#2 Fast varför inte? Ensam kan vem som helst känna sig, oavsett ålder. Det finns liksom ingen konkret åldersgräns där det helt plötsligt inte är ok att känna sig ensam. Känner du dig ensam och mår bättre av att sova med mjukisdjur så gör det. Inget fel i det. Inget konstigt heller. Jag har rätt många vänner i min ålder som sover med mjukisdjur. Jag gör det inte av vana utan för att jag vill, jag känner mig tryggare då och sover bättre. 

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2013-09-25 00:31 #4 av: [NinaCrown]

Jag är iofs 23 men har fått en del kommentarer angående min gosedjurssamling... Som växer... Och som jag känner ångest över om jag inte har framme.

Tydligen går inte min samling hand i hand med min övriga lite rock-punk-emo-stil...

Dock sover jag inte med mina djur längre, då jag är för paranoid om att nöta på dem så jag har en extra kudde att mysa med på nätterna istället Oskyldig

Anmäl
2013-09-25 00:37 #5 av: Calcifer

#4 Jag brukar se det så här:

Så länge man inte samlar så det förstör ens liv - t:ex att man lägger ner så mycket pengar på det man samlar att man inte har råd med mat, hygien, etc, eller man samlar på sig så mycket att man inte själv får plats att leva eller att man hellre väljer att köpa en till grej av det man samlar istället för t:ex nya skor när de man har är så trasiga att man inte kan gå ut överhuvudtaget så kör på.

Dessutom... tänk på att du samlar på GOSEDJUR. Vilket är rätt harmlöst i jämförelse med folk som samlar på t:ex konst där varje tavla kostar minst 100 000:- eller de weirdos som samlar på människohår eller typ döda hundar eller nåt. Skrattar

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2013-09-25 00:42 #6 av: Wony

Jag har i hela mitt liv sovit med mjukisdjur, oavsett om jag sover ensam eller har min partner i sängen. Det bara är så, och lär förbli så. Jag ser det inte som ett problem, hur jag sover är mitt eget val och viktigast är ju att jag själv mår bra.

Varför jag gör det? Tja, det är mysigare så. 

Anmäl
2013-09-25 01:43 #7 av: [NinaCrown]

#5 Just nu får jag bara plats med typ... 1/4-1/5 av min samling i min lägenhet, resten är i källaren Oskyldig Men än så länge har det inte stört min ekonomi, då jag inte haft råd med några nya nallar på flera månader och jag kunnat stå emot nya inköp... Även om det var svårt när det var 70% när leksaksaffären bommade igen Lipar

Men folk reagerar mer på mina gosedjur än på alla andra underligga sakerna jag samlar på. Enda sedan jag var i 12-13 års åldern har jag fått påpekningar om att det är dags att göra sig av med dem, men ingen säger något dylikt om mina böcker, tavlor, figuriner eller glas.

Anmäl
2013-09-25 01:54 #8 av: Calcifer

#7 Det är för att folk är fulla av fördomar. Men det betyder egentligen ingenting, för de har fel och du har rätt. Så länge det inte går utom kontroll så ska du inte ens tveka på att fortsätta. Jag samlar på Bröderna Hardy böcker trots att jag i skrivande stund har dem hemma hos mamma på vinden pga min boendesituation. Men jag har aldrig köpt böckerna istället för t:ex mat så jag bryr mig inte när folk påpekar att det är ju faktiskt barnböcker. 

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2013-09-25 06:44 #9 av: : )) kram

Hej Lonely2Glad

Klart du ska sova med ditt gosedjur.                                                    Jag kramar en kudde.  Har tänkt på att istället ha ett gosedjur men jag kan drömma väldigt livligt och är livrädd för att vakna upp och känna den mjuka "pälsen" och väva in i drömmen att det är nåt annat än ett gosedjur i sängen. Så krama kudden är vad som gäller för mig. Jag har en kudde under huvudet, en kudde mellan låren och en kudde som jag kramarGlad allt för att känna mig trygg.

Känn dig glad för ditt gosedjur att krama!! Jag tycker det låter toppenGlad

Anmäl
2013-09-25 07:13 #10 av: Mirinda

Härligt med folk utan behov att "vuxen-tuffa" fasader!

Jag hör till "kuddisarna". Det började med att jag var nyopererad och sov med en liten kudde för att avlasta så att inte operationssåret trycktes mot madrassen. Det var så skönt att jag fortsatte att sova med den där lilla kudden. Det blev helt enkelt en vana. När jag åker på semester i bil har jag den som nackkudde.

Kudden har inget med känslan av trygghet eller att ha något att krama att göra. Det är helt enkelt bekvämt och jätteskönt att ha den i sängen. En del köper superergonomisk madrass och kudde. Jag sussar med en gammal prydnadskudde med härligt urtvättat (mjukt) örngott.

Kanske skulle man fråga hur många som sover med hunden eller katten också. Det är varmt och mjukt med ett keligt husdjur. Det finns få så rogivande avkopplingar som att mysa med en spinnande katt. Inte behöver man känna sig ensam heller.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-09-25 07:57 #11 av: : )) kram

Härligt!Blomma 


Anmäl
2013-09-25 10:03 #12 av: [T-Johan]

Mjukisdjur och kuddkramare!

Se det positivt, Ni har en social
potential att utveckla.
Hur många ensamma har det, i vårt
"kalla samhälle"?

Att längta efter att få ge och ta emot
ömhet, kärleksfull omtanke är ett
känslomässigt sundhets tecken.
Glöm inte de!

Anmäl
2013-09-25 17:54 #13 av: Biadora

Har du sett Ally MacBeal serien? (Eller den kanske är för gammal? x) )
Jag har bara sett några avsnitt men Ally och hennes kompis (som delar lägenhet) har nån konstig uppblåsbar mans-docka. om jag fattar det rätt ska den vara för att ha i bilen som skydd mot våldsman (dvs så det ser ut som att det är en kille med och inte en ensam tjej).
Nåja.. efter ha sett i den serien hur endera tjejen ibland hade denna docka som tröst i sängen då de var särskilt deppade över att deras kärleksobjekt inte såg dom/hade gjort slut osv, så känner jag inte längre varken skam eller skuld över alla mina extra goskuddar. (Som är vad jag har istället för mjukisdjur).


(För mig är det extra trygghet med den där kudden bakom huvudet som "skyddar" ryggen på mig mot alla otäcka tankemonster).

Anmäl
2013-09-25 20:38 #14 av: [T-Johan]

Jo vist är det så som ni skriver. Trygghet,
en längtan efter ömhet, närhet.
Kudden är bra! Skulle man inte vara
"iform", slår kudden inte tillbaka
vare sig fysiskt eller verbalt.
Vi som är ensamma får göra vad vi
kan för att tillgodose våra behov.
Och vi har samma behov som alla
andra.

Begreppet "vuxen-tufft" var något nytt
för mig. Och Mirinda är så rätt ute.
Har man varit ensam en tid, så får
ensamheten en att bli mycket prestige-
lös och ödmjuk. Fina mänskliga egenskaper
tycker jag.

Jag kan berätta om en vän till mig som
jag brukar ta promenader med.
Vi brukar dricka lite kaffe efter promenaden
och sedan vila o prata en stund.
Vid dessa tillfällen ska hon alltid ligga
på mig. Och jag ska hålla om henne
och krama/smeka henne på rygg o nacke
samtidigt som hon pratar, pratar och
pratar.

Vi har våra "sociala behov", och vi försöker
tillfredsställa dom så gott vi kan helt enkelt,
med eller utan kuddar o mjukis djur.
Jag tycker Ni är fenomenala överlevare!

Anmäl
2013-09-25 23:12 #15 av: [Zorita]

Jag sov med min nalle tills jag var 27, sen flyttade jag utomlands och han fick inte plats i packningen. Då hade jag heller inte behovet längre eftersom jag flyttade ihop med min sambo som jag kunde krama istället. Men är han bortrest kramar jag gärna en kudde i stället. Jag tycker inte det finns någon skam i det alls, tvärtom tror jag det är ganska vanligt. Så krama på!

Anmäl
2013-09-26 17:37 #16 av: Allamej

Jag har en liten goseråtta i örngottet som jag sover på och en Ior i örngottet till min gosekudde.

Jag hade dessa även när jag hade pojkvän.

Anmäl
2013-10-19 00:37 #17 av: [GoodbyeLullaby]

Har inte mjukdjur längre men kudden kramar jag gärna om när jag sover. Har inte tänkt så mkt på varför egentligen..

Anmäl
2013-10-22 23:23 #18 av: silent_angel

Äh, mjukisdjur är väl härligt? Ingenting att skämmas över!

Anmäl
2013-12-15 11:37 #19 av: vinguden

Sover med flera gosedjur och tycker att det är underbart. Letar också efter en sådan här hund ¨å är det någon som har en och vill sälja/skänka den så är jag tacksam. Finns även i andra färger.

Anmäl
2013-12-15 11:46 #20 av: : )) kram

#19 Vilken fantastiskt gosig hund!!!!!! Hoppas du får ta i någon som har en sådan!!!! Glad

Anmäl
2013-12-15 13:40 #21 av: [northpaw]

Äh, man måste väl få vara sig själv oavsett ålder? Jag är 45 och har massor med kuddar att krama om när jag sover.

Anmäl
2013-12-15 18:09 #22 av: [T-Johan]

Man ska vara sig själv. Man har inget
för att "spela" en "roll".
I slutänden är det bara man själv som
får "äta upp" besvikelsen.

Anmäl
2013-12-15 19:34 #23 av: Mirinda

Kul att den här tråden vaknat till liv igen!Glad

Det finns annat som vuxna gillar att göra fast det av någon obegriplig anledning betraktas som "för barnsligt" eller "pinsamt".

Min f d man tittade alltid på Bumbibjörnarna när det gick på TV. Vi hade inte barn, så det var verkligen han själv som gillade de där studsande figurerna.

Själv älskar jag att åka pulka. Det har hänt flera gånger att jag tjatat på min halvt om halvt ovillige son om att vi ska ge oss ut i backarna. Nu har jag gett upp (han fyller tonåring nästa gång). Men förra julen fick jag en röd pulka av sonen. Sällskap i backen får jag om jag går till grannen och "lånar" hennes mindre barn.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-12-15 20:26 #24 av: vinguden

Ja frågan är väl vem som har rätt att bedöma vad dom är barnsligt, beror ju en del på vad man har för intressen och behov. Att jag sover med gosedjur är för att jag tycker det är bekvämt och ger en trygghet.

Anmäl
2013-12-15 21:39 #25 av: [kanel123]

Jag är riktigt imponerad av din hjärna T-Johan. Skulle behöva en kurs hos dej hur man blir så oberoende och cool. Faktiskt så funderar jag varför inte alla bara ser sej som dom varelser vi är, vi tar vad vi behöver. Om det bara handlar om gosedjur är det väl inte något att ens tänka på, helt harmlöst alla vill överleva. Skulle du behöva kokain vore det ett problem. Nej jag tror inte en partner är någon räddningen, gosedjur är kravlösaGlad. Jag har en hund, hon är kramgo och super snäll. Hon kan inte prata men handlingar säger mer än 1000 ord och det gäller även oss människor. kramas på och bry er om varandra. Livet suger ibland bara att finnas till                    .                                        

Anmäl
2013-12-16 08:36 #26 av: vinguden

Man blir väl inte mindre vuxen bara för att man sover med gosedjur? Är det som så att man sover bättre så är det väl bara underbart! Det viktiga är att man som person mår bra.

Hittade en annan bild på sådana hundar som jag söker efter. Har n i dessa liggandes så kontakta mig, färgen kan vara en annan bara det är samma modell.

Anmäl
2013-12-16 11:56 #27 av: [T-Johan]

"Jag är riktigt imponerad av din hjärna T-Johan".


Det ska du inte vara, min hjärna är lika sjuk/galen

som alla andra hjärnor.Galen 

Anmäl
2017-06-10 09:46 #28 av: Runningpikachu

Jag tycker absolut inte det är fel att ha gosedjur och de är faktiskt mysiga att sova med så du ska inte skämmas för att du gillar gosedjur och jag tror en hel del vuxna sover med gosedjur bara att de inte vill erkänna det. Jag själv sover med mitt pikachu gosedjur och det kommer jag fortsätta med .

Anmäl
2017-06-11 19:59 #29 av: Skogsväsen

Jag har min "nusse-kudde" som jag alltid sover med mot magen, fast ibland ligger den för mina ögon och så har jag en annan kudde på magen. Men nussekudden har jag haft sen jag var ett litet barn och tror det skulle bli en liten tomhet att sova utan den en längre tid faktiskt.

Anmäl
2017-06-12 21:53 #30 av: Annielle

Om jag hade trivts med ett gosedjur i sängen och känt mig tryggare, mindre ensam o.s.v. hade jag definitivt sovit med det, inget att skämmas över. Jag har en granne som är 50+ som berättat för mig att hon sover med gosedjur, jag blev imponerad över att hon vågade berätta det och tycker verkligen inte att hon är löjlig eller något för det.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-06-15 18:28 #31 av: Rosisa00

Kanske inte är så gammal gö jag e bara fjorton men jag sover och har alltid sovit med minst ett gosedjur.
Om jag kunde så skulle jag sova med nästan alla gosedjur jag har men då jag är kvalsterallergiker så får jag stå ut med att bara sova med en.
Och jag tänker iallafall just nu alltid sova med det gosedjuret för jag fick den av min mamma som gjort den själv när jag bara var en bebis och sen dess har jag alltid sovit med den :)

Anmäl
2017-07-23 12:15 #32 av: cirrun

Jag sover inte med denna, men ser den alltid på soffans gavel och tänker på min dotterHjärta som den tillhörde före flytten hemifrån. 

Egna gosedjur hade jag inte och leksakerna var få också på den tiden.

Vet andra vuxna som har kvar sina barns gosedjur och  som verkligen ha en hög affektions värde; - vet en 60 ådrig man som bäddar sin säng varje morgon och sedan sätter en mjukisdjur på den.

Anmäl
2017-07-23 22:04 #33 av: Mirinda

Vad kul att den här tråden "vaknat till" igen!Glad

#31 När man är tonåring är det, i a f för killar en aning jobbigt, ifall man har gosedjur på sängen. Min son har sina instuvade i garderoben. Han vill inte att någon killkompis ser dem. Men än har han inte bett mig slänga dem eller lägga dem i förrådet. Kanske tar han fram sitt favoritgosedjur ibland när han känner sig lite liten och behöver hålla om något mjukt. Jag respekterar hans stängda dörr, så jag vet inte säkert.

#32 Vem vet var gosedjuren hamnar när min son flyttar hemifrån? Det skulle inte förvåna mig om jag behåller ett han inte vill ha själv. Än så länge dröjer det några år, men jag kommer garanterat att behålla den lilla nalle, som var hans allra första, om jag får chansen.

Kramas till alla gosedjursägare och kuddkramare i tråden!

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2017-07-25 00:57 #34 av: Rosisa00

#33 jag är tjej och bryr mig inte ett dugg :) Bryr mig inte alls för mina vänner är mina vänner och respekterar mig för den jag är vilket jag är glad över punkt slut. ^^

Anmäl
2017-09-02 17:27 #35 av: Thotis90

Jag är 27 år och har sovit med kramdjur sedan jag var 14 år. JAG SKÄMS INTE ETT DUGG! För mig innebär min kramdjurshund värme (jag fryser väldigt mycket), närhet och stabilitet till min skadade axel. Varför ska jag skämmas över det?

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Anmäl
2017-11-06 21:52 #36 av: KentHjärta

Är 19 år. Har alltid sovit med gosedjur. Döpte alla som yngre och döper de nya om jag får någon, köper inte gosedjur längre dock. Har en panda, en värmekudde i ett gosedjur, har alltid med mig honom när jag sover borta. Och han ligger alltid i min säng. Alltså alla har någon form av sömnvana, och gosedjur är nog det vanligaste.

Anmäl
2017-11-07 09:04 #37 av: Annielle

Min syrras inneboende, en man på ca 40 år har två gosedjur som ligger i sängen på dagen åtminstone, om han sover med dem vet jag ju inte men det finns nog rätt många vuxna karlar som inte ens skulle våga ha gosedjur framme så över huvud taget.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-11-07 19:04 #38 av: Namiko

Jag var tvungen att stoppa undan alla mina gosedjur när jag skaffade hund för 10 år sen, då han tuggar sönder dom på nolltid. Så behöver jag någon att krama på nätterna är det han som åker dit. Vägrar han så kramar jag en kudde. Hade jag inte haft hund hade jag garanterat fortfarande haft gosedjur i sängen och dom åker nog fram igen när hunden är borta, och jag är 30 nu.

Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.

Anmäl
2017-12-03 23:30 #39 av: molam

Om inte hunden/Kaninen vill sova med mig, då får gosedjuren sova med mig! ^^

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.