Prathörnan

Ensamma 50+

2013-08-04 15:31 #0 av: Jess89

Fortsättningen på Ensamma 50+??

Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd

Anmäl
2013-08-04 15:45 #1 av: Mrs Me

OK fortsättningstråd blir nog bra. Jag återkommer kommande vecka då semestern för gubben är slut och vardagslunken är lite mer av ensamhet och med det skrivtid. Inget ont som inte har något gott med sig.

Ha så gott hälsar Mrs me

Anmäl
2013-08-05 19:39 #2 av: Mirinda

Den som spar hon har; en och en halv veckas semester kvar.SkämtarÅker iväg om ett par dagar och kommer tillbaka när skolorna börjar.

Är just nu på väg för att hämta mina biljetter. Hoppas hinna skriva lite om hur sommaren varit hittills innan jag reser iväg.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-08-06 15:49 #3 av: T-Johan

Ja det är bra att "klippa" och skarva
på en ny tråd.
Det är svårt att från mobilen "hänga på"
långa trådar. I synnerhet om det det
är med bilder.
Säger en som försökt några gånger.

Ni la väl märke till "Rock en roll" rimmet
i förra inlägget:

Den som spar hon har;
en och en halv,
vecka semester kvar.

Anmäl
2013-08-07 15:00 #4 av: Mrs Me

Så skönt för dig Mirinda med ännu lite ledighet kvar. Ha så bra på din tripp, vart det nu bär av.

Så fort de fyra semesterveckorna gått - eller snarare rusat fram. På det hela har vi haft en härlig semester inte minst tack vare det underbara vädret. Jag är en riktig värmeälskare som gärna steker mig på solsängen någon "stulen" timme då och då. Badar gör jag dock inte gärna (såg att T-johan frågade om det i en annan tråd). Jag är uppvuxen med bad i havet sommartid och tycker insjövatten, även om sjön är en del av Dalslands kanal med god genomströmning, är sunkigt och äckligt. När barnen var små tog vi med dem till kusten och jag ville visa min barndoms badparadis med krabbor, tång, snäckor, öronmaneter och hela baletten. ÄCKLIGT var deras gemensamma omdöme. Så kan det gå man präglas av vanan.

Första veckan var vi på en dagstur till butikerna, hade några ärenden. Andra veckan blev det en dagstur till yngsta dottern som bor någon dryg timma bort. Tredje veckan var dagsturen en "artighetsvisit" till min biologiska mamma. Fjärde och sista veckan tog vi en "loppis runda" upp i Värmland över en dag. Fö. har vi varit hemma och pysslat, när vi inte varit hund/barn vakt, då blir det mest pass. Det blev några jobbmöte för gubben och några tel. samtal samt den dagliga (morgon o. kväll) kollen i datorn på att allt flöt som det skulle på fabriken men det var lugnt o. skönt ändå. Fyra veckor till hade suttit fint förståss.

Konstigt bara att redan i går morse sa jag till gubben att det kändes som om det varit längre sedan semestern än en dag + helgen. Tja minnet är kort, mitt är nog extra kort efter utbrändheten, minns knappt vad jag gjorde i helgen. Illa ibland men jag har lärt mig att leva med det och har små knep med "minneslappar" (en färdig trave i en låda med de vanligaste sakerna jag måste minnas) som jag lägger fram i hallen.

Under sem. passade jag på att måla det mesta av sockeln på huset och borstade källartappen m. stålborste på borrmaskinen. Nu skall div. skador i trappan lagas och sedan hoppas jag på den skall bli riktigt snygg när färgen kommit på. Jag har också baksidan på garaget och skjulet (som jag tvättade före sem.) kvar att måla och hoppas det blir klart nu i aug. Semestern har varit för solig för att det skulle vara möjligt att måla. Blir nymålad färg för varm bubblar den sig och flagar - ogjort arbete således.

Egentligen hade jag tänkt stöka undan målningen med start redan denna vecka men städlusten tog över i måndags. Nu är de flesta fönster tvättade på alla sidor, gardiner tvättade och det känns rent o. luftigt. I går var det dock lite knivigt att fatta beslut om om jag skulle våga stoppa täcken och kuddar i tvättmaskinen. Vi hade ju klass 1 varning på åska och hällregn så torkmöjligheterna hade ju kunnat bli lite begränsade oavsett utomhus eller i tumlaren om strömmen gått. Men tji fick vi inte kom det någon åska inte och bara 12 mm regn. Lyckat för mig förstås och härligt att krypa ner i helt rena sängkläder på kvällen.

Nu är jag lite trött. Dels stressade jag med fejandet, tog det sista i morse innan jag vid niotiden blev upphämtad av mellandottern. Vi skulle till grannsamhällets matbutik och både samåkning samt lite hjälp för henne med barnen i butiken var ju bra. Sitter och känner att något mer borde jag göra i dag men vad det skulle vara som känns "lagom" vet jag inte riktigt. Blir nog bara lie slö surfande i datorn tills det är dags att laga middag.

Ha så gott hälsar Mrs Me.

Anmäl
2013-08-09 01:17 #5 av: Mirinda

Tittar in i tråden för att se om någon skrivit. Jag hann inte med att skriva en rad om min sommar innan jag gav mig iväg. Jag har lånat kusinens laptop en stund. Jag befinner mig hos min släkt långt hemifrån. Och om några dagar ska vi campa (hoppas SMHI har fel om lågtrycken) så då blir det omöjligt för mig att skriva.

Mrs Me; alltid lika flitig! GladVilar du en hel dag nån gång?Funderar. Semester är för mig möjligheten att slappa och strosa runt utan minsta ambition att göra någon nytta. Jag odlar min latmask så mycket jag kan. Med det inte sagt att jag ligger i en hängmatta hela tiden. Att jag kan göra det om jag vill är det viktiga. Jag simmar gärna i sjön eller går långa promenader i skogen om jag får lust. Att sitta vid TV eller dator är rätt lågprioriterat för mig på sommaren.

Anledningen till mitt besök hos släkten är tyvärr en begravning. Det känns som det varit väl många begravningar de senaste åren. Den vi begravde var den allra sista jag hade kvar i generationen före min egen. Och hon var min främsta kvinnliga förebild; Tanten med stort T. Den sortens krutgummor, med hjärtat på rätta stället, är det inte många kvar av idag.

Ledsamt och ändå glädjefyllt känns det att veta att den goa gumman fått gå till vila nu. Det känns tomt efter henne, men vi är alla glada att hon slapp ligga och tyna bort under lång tid.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-08-16 09:48 #6 av: Mrs Me

Ljuuuuuuvligt, uuuuuuuuuuuuuuuuunderbart, faaaaaaantastiskt, hääääääärligt o.s.v. osv.. Äntligen en morgon att få sitta ner i (hyfsad) lugn och ro och ägna mig lite åt "mitt", något jag gillar, att skriva.

Att jag skriver hyfsad lugn o ro beror på att visst har jag en deadline även i dag. Innan dess är det, som vanligt, lite att fixa. Tvätt, undan plock och lite ditt & datt som kommit på efterkälken under gångna veckan som fyllts med annat.

I måndags var det hundpass, gillar det inte vovven är snäll men dränerar mig på energi på något vis. Tisdag var det Malte passning. Onsdag och torsdag kom jag äntligen upp på skjultaket bakom garaget och fixade målningen av den krångligaste biten på garagets baksida. En balansakt kombinerat med trångt o. bökigt att komma åt. Nu känns kvarvarande målning som "a piece of cake" om bara vädret är med mig.

Under "överblivna" stunder dessa dagar har jag också påbörjat spackling o. reparation av källaryttertrappan som behöver göras innan den sidan av hussockeln och trappan kan målas klart. Hoppas, hoppas jag hinner klart kvarvarande utvändig målning innan höstvädret kommer. Det vore så sköööööööööööönt att starta nästa sommar utan det krånglet. Då är det fönstren (lite tidskrävande och pilligt) som skall målas och det vore skönt att "bara" ha dem att tänka på.

12.00 bär det av på kombinerad nöjes och måste ärenden tur till Uddevalla. Det är oftast dit vi åker när vi behöver handla annat än mat, drygt tio mil enkel väg men helt annat utbud & priser än här. Nu har de ju dessutom fått Ikea där så lunchen blir nog köttbullar i dag. Listan på ärenden blir "lite extra" då vi brukar passa på att ta upp "beställningar" från barnen på saker de behöver från t.ex. Biltema, Rusta o.s.v.. Känns ju vettigare att handla mer billigare än här (om det ens finns här) av såväl miljöhänsyn som ekonomiskt när man ändå är iväg.

Jo Mirinda. Sorg kan vara väldigt blandad med "lättnad och glädje". Då menar jag just det att någon slipper utsättas för dagens lång, äldre FÖRVARING som det tyvärr ofta blivit. Det är hemskt att det sparas på barn och gamla samtidigt som pengarna läggs på skattereduktion på friska, unga människors städning t.ex. 

Vilar jag aldrig??? Jo, på mitt vis, som nu, långsittning på morgonen är bästa rekreationen tycker både jag och gubben. Att kunna gå och strosa utan måsten (eller iaf. dåligt samvete för att något borde göras) har nog inte hänt sedan vi byggde detta huset 1982. Att vi sedan skaffat oss fem barn genom åren som förorsakat anpassning av huset har ju varit frivilligt men ändå krävt tid och arbete.

De som drömmer om hus är nog inte alltid klara över hur mycket underhåll som krävs om det skall hållas i skick. Det syns ganska lätt på en villagata i vilka hus någon "bara bor". Sedan är det väl inte utan att jag med viss avund ser granntanterna kunna sitta ute med en bok medan deras män gör mycket av det som det är jag som fixar här. Gubben har inte tid/ork med det jobb han har och så är han mer en "pappers" människa. D.v.s. duktig på "skrivbordsjobb" men inte så praktisk och händig.

Helgen är tämligen ledig (än så länge, man vet aldrig om vi behövs någonstans hux flux). Vi kommer, om det blir som vi tänkt, ha loppisen öppen på em. både lö. & sö.. Det är inte så krävande men man kan ju inte sätta igång med några omfattande eller "smutsiga" jobb om det kommer någon som vill titta/ev. handla. Bäst att försöka passa på att ha öppet så mycket som möjligt innan vi  slår igen för säsongen när hösten sätter stopp.

Vi har delvis anpassat för möjligheten till lite öppet under adventshelgerna men inte hunnit klart än. Jag hade inplanerat att montera enklare fönster och dörr innanför garageportarna under våren/försommaren men de planerna rök för i år när vi fick vattenskadan i källaren som krävde mycket energi, tid och jobb. Möjligtvis att september kan ge mig en extra chans om målningen är klar och vädret bra. Den som lever får se. Inne reparationerna efter vattenskadan skall jag starta med under hösten men det får ta sin tid och gör inget om det inte blir före november.

Förresten, kom jag att tänka på, behöver jag lite hjälp. Finns det någon påhittig som kan komma med förslag på något (ev. nytt) ord för ett mellanting mellan loppis - som många förknippar med billigt junk - och antikt  - som ofta förknippas med dyrt och dessutom kräver en viss ålder på grejerna. Vi har lite gammalt (antikt), lite 50-tal, lite 70-tal, kvalitet som Orrefors och mycket som "bara" är en blandning av fina grejer som är för dyrt för "loppis" men inte heller platsar under antikt. (Loppis har vi också med bråte till lågpris men i ett utrymme vid sidan om huvudlokalen s.a.s).

En fråga till när jag ändå är i farten. Jag tänker ofta på att jag skulle behöva "prata in i datorn och den skriver". Finns det något program för detta eller möjl. att fixa via t.ex. diktafon? Det är ofta, som vid målning t.ex., jag har händerna upptagna men huvudet ledigt för massor jag skulle vilja ha på pränt.

Därmed ha så gott och en skön helg hälsar Mrs MeAnmäl
2013-08-16 10:14 #7 av: T-Johan

Ja det finns faktiskt. Och dessutom ett
som översätter från småländska till...
....något afrikansk minoritets språk och
omvänt.

Tanken bakom programmet är att
underlätta för en myndighet i ett land
att hantera miljoner av flyktingströmmar
som hela tiden rör sig på jorden.

Anmäl
2013-08-16 10:43 #8 av: Mrs Me

Tack T-Johan.

Har du koll på vad det programmet heter då?

Anmäl
2013-08-16 11:14 #9 av: T-Johan

Nääää...

Som jag fattat det är det under utveckling.
Det är en kombination av "talsyntes" och
typ "google översätt". Och då inser man
att det finns gott om "buggar".

Det alla "sneglar på" är de faktum att
Jehovas Vittnen ger ut 24 nummer per år
av Vakttornet och Vakna på över 200 resp
100 olika språk. Och detta är helt unikt.

Men för "privat" användning får du använda
den gamla hederliga "talsyntes" och
sedan korrektur läsa och rätta.
Problemet är att det är lika jobbigt som
att skriva in texten för hand.

Vi har testat detta på skolan. Det är
fler än man tror som inte kan skriva
och uttrycka sig i skriven form. Och
då talar vi inte om invandrare utan
svenskar födda i Sverige av svenska
föräldrar, (vi kallar dom "vikingar" för
enkelhetens skull).

Vi på skolan tycker att det är en sviken
generation som går 9 år i grundskolan
och inte lärt sig läsa o skriva.

Jo det är helt rätt, en skandal är det
som alls ansvariga talar tyst om.

Anmäl
2013-08-16 11:24 #10 av: T-Johan

Det är bäst jag slutar skriva om "den
svikna generationen" för jag blir bara
så förbannad.

Googla på "talsyntes" så får du lite mer
"kött på benen".
Det finns lite olika program. Dom vi testade
på skolan var inte dom bästa. Och
utvecklingen skenar på detta området.

Anmäl
2013-08-16 11:58 #11 av: Mrs Me

Tack igen T-Johan.

Skall kika lite mer, på det du skrev, under helgen. Nu bråttom, bråttom.


Anmäl
2013-08-20 05:22 #12 av: Tarotstollan

Ny tråd och mycket nytt skrivet. Har tagit en bra stund att läsa igenom vad ni alla pysslat med under sommaren.
Själv har det inte blivit varken resor eller målning av några hus!

Denna värmen som varit har nästan knäckt mig, känns som jag släpat mig fram på ett gammalt batteri som lagt av med jämna mellanrum. Någon vila och återhämtning under nätterna har det ju heller inte blivit, då jag knappt kunnat sova!
Vaknat av att det varit för varmt flera gånger varje natt, skönast har det varit på balkongen och där har jag suttit många timmar under nätterna!

De gånger jag varit ute så har det varit så sent jag har kunnat gå ut utan att det blivit för mörkt. Det är obehagligt att gå och handla när ett helt affärs område har stängt och det endast finns öde parkeringsfält att passera igenom! Sen när jag handlat så har det ju varit ännu ödsligare och mörkare!
Hade planer på att gå till Djurparken och gjort lite andra utflykter nu under sommaren men det blev inget av det, varken jag eller min kompis orkade det i värmen.
Så nu de senaste veckorna när vädret svalnat av så har det blivit både promenader i parker och i Djurparken, dessutom även ner till city för att gå och titta lite i affärer och dyl.

Jag har även hjälpt ett par grannar i olika omgångar när de varit bortresta att vattna deras blommor och framför allt deras tomatplantor. Det är inte klokt vad vatten de dricker!!
Skrev på ett annat ställe, att hälften av vattnet som går åt i Sverige under sommaren går nog till tomatplantor!Skrattar 
Även jag har en stor tomatplanta på balkongen och den växer och är full med gröna tomater men ingen har ännu börjat bli röd. Undrar om de skall hinna mogna innan hösten är här?! Grannarna har massor med mogna små tomater medan jag har fått en planta som trots att det stod körsbärstomater på har blivit stora tomater. Det är väl bara tiden som kan utvisa om jag skall få några färdig mogna eller ej!

Har även varit bortbjuden på två stycken "stora" födelsedagskalas under sommaren, båda inom släkten och det är ju trevligt att träffa den, släkten alltså, vissa kanske jag bara träffar en gång om året om ens det!
Vi har även nu under augusti månad fått ett nytillskott i släkten, en liten pojke. I skrivande stund är namnet fortfarande inte bestämt!

Ha det så bra!Blomma

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-08-20 07:01 #13 av: Emo

Har du plats inomhus till din tomatplanta, så slipper den frysa ihjäl.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2013-08-20 22:27 #14 av: Tarotstollan

Tack för tipset, ett tag kan jag ju ha den inomhus bara den är borta till jul! Hahaha...
Fast än får den ju stå ute, den klarar sig nog till mitten av oktober om det inte blir frost. Den står i en hörna i västlig riktning och så fort solen kommer runt huset så har den sol från 11 fram till ca 21.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-08-21 00:54 #15 av: Mirinda

#6 När det rör sig om kläder så brukar de kalla äkta moderätta plagg från tidigare decennier för vintage (lite osäker på stavningen). Allt är ju så attans anglofierat i språket nu för tiden. "Antik och kuriosa" står det ofta på skylten utanför butiker med både kvalité-prylar från förr och mer enkla loppispinaler. Var på ett ställe som hette Återvinningsvaruhuset på semestern. Ni kommer säkert på något som är mitt i prick om ni klurar lite på det. 

Har försäljningen gått bra i sommar? Undrar också om kommunen tjatade om blomkrukor ute för att förnöja turisterna i år. När du berättade det för länge sen, fick jag mig ett rejältGapskrattar åt hur vår familj bilat runt i lantliga miljöer och glatt pekat på de fina blommorna som ortsborna placerat ut vid vägen. Det ser så fint ut på gamla mjölkpallar eller där de permanentboende har sina brevlådor. Snacka om att få en inblick från ett annat perspektiv!

#12 Emo hann före med rådet jag sitter inne med. Jag hade tomatplantor på balkongen förra sommaren, då det var så hemskt kallt och regnigt. Så många av tomaterna var både små och gröna när höstkylan smög sig på. Då tog jag in plantorna, så tomaterna fick mogna klart i ett soligt läge. Det såg väl lite tokigt ut, men tomater man odlat själv smakar ju så gott. Så det var värt det.

Nu är jag hemma igen. Oturligt nog blev jag förkyld när jag var hos släkten och är så fortfarande. Att jag mår riktigt uselt nu är förstås självförvållat.

Tyckte att jag planerat så bra. Vi skulle semestra på camping och hade velat mycket kring var man kunde campa i mitten av augusti. Hälsingland, dit vi brukar åka, kändes riskabelt. Blir gärna för kallt så här års. Vi hade några idéer om sydligare semesterort.

Jag ville dock slippa turistinvasionen från övriga Europa, som drabbar Småland och Tiveden i augusti. Så inget var bestämt när dödsbudet från släkten i Norrland kom. Det fick bli Hälsingland helt enkelt för att det blev närmast för mig att ta mig dit efter begravningen. Men vi bodde i stuga istället för i tält, som vi brukar.

Vi hann med några dagar i Västmanland också, där klimatet var betydligt mildare på kvällar och nätter. Fast i Sala silvergruva är det två plusgraderSkrattar, så där har man det riktigt svalt under den guidade tur vi gick. Kanske något för dig, Tarotstollan?

Jag bor överst i ett hus med platt, svart tak, så här är det en bastuliknande situation om eftermiddagarna riktigt heta dagar. Därför flyr även jag ut på balkongen. Måste ha korsdrag ett tag när kvällssvalkan kommer. Annars kan inte jag heller sova mitt under högsommaren.

Sammantaget måste jag dock säga att vädermässigt har sommaren varit underbar, jämfört med förra årets variant. Min son har kunnat dyka och simma i sjön och jag fick en stunds avlastning åt ryggen när jag väl tog mig i vattnet. (hade ju ryggskott i juli).

Min dunderförkylning med feber och eventuellt en öroninflammation (hör inget vidare och värk och tryckkänsla kommer och går) är väl bara vad man får räkna med när man käkat febernedsättande och knallat runt mot bättre vetande. Men sån är jag; en usel sjukling.Förlägen

Det är ju jag som tar hand om alla andra skröpliga och sjuka i vanliga fall. Att ligga still i sängen och sköta om mig själv glömmer jag oftast bort. Nu försöker jag vila så mycket det går, men vissa plikter måste jag ändå sköta. Allt som inte är prio ett på min inre lista får anstå. Men fy vad det kliar i fingrarna! Ryggskottet gjorde ju att allt det där jag planerat att göra ett par veckor i juli var totalt omöjligt att åstadkomma.

Nä, nu är det allt dags att sova. Först ska jag bara plocka fram nässpray och termometer. Får ge mig till tåls några dagar, så kryar jag väl på mig.

Ha det gott alla ni andra!

 

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-08-24 12:29 #16 av: Mrs Me

#Mirinda. Börjar med det viktigaste. KRYA PÅ DIG.

Bara några snabbrader nu. Målar, målar och målar lite till vareviga lediga stund. Däremellan andra måsten som städning, matlagning, barn och hundpassning. Denna veckan har det varit fullt varenda minut tror jag.

Just nu stjäl jag fyra minuter eller så, gubben är i loppisen med kunder. Har varit hundvakt till en "ont i magen" vovve i natt så det blev ingen vidare sömn. Hade dessutom väldigt ont i ena höften, är nog steg klättrande och på huk sittandet under veckan som gör sig påmint. När vi sedan äntligen sov gick larmet i garaget. Typiskt. Dessbättre var det bara ett "pling" (en rörelsevakt) så det var ingen obehörig där förutom någon spindel eller så.

Klockan 07.45 körde vi hem hunden till sig. 8.00 stod dotter + Måns och Malte i hallen. Pappan i det huset jobbar natt denna helgen så de blir lite husvilla på fm. när han behöver lite tyst för att få sova några timmar. Vid 10- tiden kom äldsta sonen och lekte lite med Måns. Då passade jag och gubben på att köra "full bil"  med lådor till svägerskans vind. Måste ha bort mesta möjliga från källaren innan snickare skall komma och bygga igen väggarna. Han måste ju ha lite svängrum när han skall greja. Jag sa när avfuktarna togs bort att nu behövde jag lite paus så de var inte välkomna tillbaka före 1 sept. OCH NU - VIPS - är vi där straxt.

Malte var lite kinkig, tänder på g., så det var faktiskt skönt när de åkte hem för en stund sedan. Lagom de och grabben åkt dök nästa dotter, den äldsta, upp med en kasse kläder (från yngsta systern) som hon och Alva, 14-åriga barnbarnet, tittat igenom om det var något de ville ha innan resten hamnar i loppisen. Det var bara ett kortis besök med lite "tjat" men nu står det mer grejer att märka och få ut i loppisen, trodde jag var klar med senaste garderobsrensningen från yngsta dottern. (Singel med bra lön och jobb i ett köpcenter så det blir mycket klädköp som inte används så länge. Onödigt kan jag tycka men hon gör ju som hon vill med sin lön.)

Nu är jag lite trött. Har en (eller två eller tre) omgångar tvätt jag skall få undan i dag också tänkte jag. Egentligen enkelt men tvättmaskinen har fått spatt. Ibland centrifugerar den, ibland inte, så jag får tömma ur vattnet och köra om sista sköljningen och centrifugen tills den gör det den skall. Behöver väl en ny maskin kanske men orkar inte riktigt tänka på det nu den tvättar ju iaf.

Måste bryta nu. Kunder i loppisen, gubben i källaren letande efter verktyg till en oljig son som väntar saknade något verktyg till ett oljebyte på bilen som han behövde fixa. Det gamla oljefiltret satt fast värre än det brukar tydligen.

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2013-08-24 13:17 #17 av: Mirinda

#17Glad Kan inte låta bli att le, Mrs Me. Ibland är livet så som det låter att ditt är nu. Du vet hur man tänker, vad?

Jag har lovat min tålamodigt väntande son att han ska få datorn. Så jag kan inte skriva så många rader nu. Men det låter som om du har en situation där hemma som påminner om den jag befann mig i när jag hade ryggskott i juli. Vår tvättmaskin hade en trotsperiod då. Den ville inte heller centrifugera. Men den ena olyckan räddade mig från att behöva bry mig om den andra olyckan; med ryggskott kunde jag inte böja mig ner och vare sig fylla på eller tömma den kinkiga tvättmaskinen.SkrattarAtt diskmaskinen redan var totalpaj gjorde dessutom att jag inte såg tvättmaskinsolyckan särskilt allvarligt. Det fick lösas som "prio senare".

Jag brukar säga; "Har man inte jobb så får man." Tunga dagar lägger jag till; "Och har man jobb, så får man lite till".Glad

Ta du en sak i sänder, Mrs Me! Och var rädd om höften. Om jag nu ska fortsätta att låta förnumstigFörlägenså byggdes ju inte Rom på en dag, heller.

Vattenskador, kinkiga hundar och söta barnbarn (som bara måste älska sin mormor/farmor), måleri-akrobatik och loppis-sortering ......

Sätt dig för all del ner i en stol eller din favoritfåtölj! Ta dig en kvart av paus och drick eller ät något gott! Ge dig själv en stund av total friskvårdande ensam avkoppling! Annars ska jag inte alls vara snäll och vila mig frisk, som du så klokt råder mig att göra.Lipar FNISS! Förlägen

Har en känsla av att vi är samma andas barn mellan varven. Visst är det lättast att råda andra och ta hand om allt man fixar och donar med i farten? Och visst är det svårast att praktisera sina egna kloka råd på sig själv?

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-08-25 22:51 #18 av: [Krystyna Gut]


 Hej alla ensamma som söker en tjejvän,kompis!

Ingen kan känna sig ensamma-det är orättvis.Varje människa räcker  till och har rätt att ha  en vän.

Mitt förslag för all 50+ kvinnor är att binda en grupp som ska göra saker tillsammans och känna sig mindre ensamma!

Välkomna,skriv gärna KG


Anmäl
2013-08-25 23:00 #19 av: Mirinda

Välkommen hit Krystyna!

Här i tråden är vi en liten grupp kvinnor som pratar om allt möjligt i tråden. Sen finns det några till som tittar in lite då och då. Ibland tittar även män in och skriver en rad. Vi tar upp enkla samtalsämnen om vår vardag, berättar om familjemedlemmar, husdjur och lite om vad vi gör en vanlig dag.

Inga särskilda krav ställs på de som vill vara med och skriva och läsa. Vi delar helt enkelt en stund tillsammans här i vår samtalstråd. Du är välkommen att skriva om vad som faller dig in.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-08-29 09:17 #20 av: Mrs Me

Hej på er alla och ett extra hej och välkommen till dig Krystyna. Jag har sett att du tidigare sökt vänner irl. i Gbg trakten och det är ju roligt om det blir bra men geografiskt är ju "ensamhet" här på nätet "bredare". Som jag förstått det så är det ganska långt, i mil räknat, mellan oss som skriver här i tråden.

Själv bor jag i norra Dalsland, några få mil från Värmland alt. norska gränsen. Ett märkligt bortglömt område på samma breddgrad som Sthlm. men ändå helt oprioriterat av politiker och myndigheter i Sverige. Jag tycker allt som oftast att vi kan jämföra förhållandena här med norra Sverige (enl. bilden jag fått av oprioriterad glesbygd) gällande service och infrastruktur Hade vi hört till Norge hade vi legat inom en radie av 10- 15 mil från Oslo fågelvägen, i hetluften s.a.s. mycket bättre tror jag.

Det var det. Om ni visste vad jag önskar att jag hade mer tid/ork att interagera med er här på ensamhet. (Har även en dos dåligt samvete men  jag tror att ni förstår). Tröstar mig med att det blir bättre sen (så tänker jag jämt misstänker jag) men visst blir det lugnare när hösten kommer och det "bara" är inne sysslor att tänka på.

September närmar sig med stormsteg. Jag är kluven, gillar inte vare sig mörker eller kyla men ser just nu fram emot det samtidigt. Tyvärr är jag inte riktigt klar med målningen än, hade varit skönt men, men. Denna vecka har dock funderingarna varit på annat håll. Vi har lilla Malte på sjukhus sedan i måndags.

Redan i slutet av förra veckan var han kinkig och olik sig, trodde det var tänder på gång. Det blev feber, slöhet, ljudkänslighet, matvägran och orolig sömn med många ledsna uppvaknande under både dagar och nätter. Något var fel men vad är ju inte lätt att gissa på en så liten (han blev 8 månader nyss). På söndagen blev det en tur till akutvårdcentralen som tittade i öron och hals - punkt. -Vänta och se var beskedet.

På måndagen sökte de istället vanliga vårdcentralen som skickade dem direkt till barnakuten på storsjukhuset drygt tio mil bort. CRP provet visade skyhöga värden. Mycket anmärkningsvärt att de inte redan på söndagen tagit detta enkla prov - ett stick i fingret. På sjukhuset har det sedan tagits ännu mer prover, magnetröntgen o.s.v. utan att något fel förutom bakterierna hittats. Intravenös antibiotika kur och närings/vätske dropp sattes in.

Nu är han på bättringsvägen skönt nog men något svar på var bakterien ställt till bekymmer har inte blivit klart och inte heller var den kom ifrån. Storebror har ju varit tillbaka på dagis efter sommar uppehållet sedan några veckor och vi har både katter och hundar förutom alla oss andra, förutom föräldrarna, vuxna som kan ha smittat honom med något som vi inte märker av men en liten bäbis inte tålt.

För oss har det blivit extra passning av storebror eftersom galenskaper och byråkrati (som jag tidigare skrivit om) gjort att Måns & Maltes pappa inte kunnat vara hemma från jobbet med honom när mamma och Malte varit på sjukhuset utan att förlora tusentals kronor. "Tacken" för att han för att göra sig mer anställningsbar studerade ett år utan ers. från CSN eller annat ställe (En rejäl uppoffring då de levt på en lön och dessutom haft extra kostnader för resor till hans studieort) är att han "fallit ur systemen" och bara har 170:- dygn om han är sjuk eller föräldraledig.

Samma sak har gällt a- kassan men där har han genom jobb lyckats komma in igen men en STATLIG myndighet, försäkringskassan, är betydligt "segare". Hade de vetat det hade det i "arbetslinjens" Sverige varit vettigare att strunta i studierna och slappa hemma med a- kassa. Tack igen djä...a idiot regering/myndigheter. Ursäkta svord. men jag tror ni håller med inte minst med de senaste turerna i media om att en generaldirektör, visserligen för AF men statlig myndighet som statlig myndighet, som myglar och missköter sig behåller en månadslön, som överstiger vad många har i årsinkomst, under ett helt år, i i åtanke. Kölhalning vore väl väl drastiskt men samma villkor som de arbetslösa hon hjälpt regeringen att kuva vore väl mer berättigat tycker jag

Nu har jag, med små avbrott i skrivandet, fixat håret. Nytta med nöje och tre flugor........ så'nt gillar jag. Permanentat och klippt mig, vilat i soffan och inte mist ROAT mig med att skriva här. Straxt blir det att städa lite i tvättstugan så det är klart när, förhoppningsvis i dag, mina grabbar kommer och bär in den nya tvättmaskinen som står i garaget. Jag börjar dessvärre känna att jag inte riktigt orkar lyfta och bära som förr, inte minst i trappor, och in i källaren skall den.

Som ni förstår gav jag upp kampen mot den krånglande maskinen när den utökade strejkandet till att inte tömma alls. Jag hade en dust med maskinen redan förra sommaren men då återhämtade den sig men det verkar inte som den tänkt nu och jag orkar inte krångla mer och tvätten kändes inte ren.

TACK OCH LOV för internet. I söndags morse började jag kolla på Kelkoo, Pricerunner o.s.v. efter en maskin som uppfyllde mina önskemål och var hyfsad i pris. Vid lunch tid hade jag en ny maskin betald och på väg hem till mig. Hittade en E-lux som inte bara verkade bra utan dessutom var på kampanjpris med en prissänkning på 2300 kr t.o.m. dagen jag beställde. Tur. Med ett extra tillägg (annars gratis frakt) om knappt 300 kr fick jag dessutom expressleverans hem till tomtgränsen (chauffören var snäll och drog kärran med maskinen några meter till till garaget) så maskinen kom i går.

Helgens planer är minsta möjliga. Dessvärre omfattar minsta möjliga två plikter, en på lördag, en på söndag, så så mycket vila till vad vi vill blir det inte. 

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2013-08-29 11:50 #21 av: Mirinda

#20 Vad jag anser om krånglande byråkrater och vansinnesregler hos myndigheter är väl ungefär vad jag anser om annan ohyra i tillvaron.

Skulle jag utveckla mina åsikter i ord just nu, så skulle sajtens moderatorer ta mig i örat, och datorn skulle riskera att få en härdsmälta av hettan i svavelblandningen.

Det vore intressant att låta den där sparkade generaldirektören gå in på en arbetsförmedling och prova sin lycka.

Jag för en hård regim mot envetet krånglande maskiner. Om lämpor och huskurer inte funkar säger jag till apparaten:

"Funderar du på en enkel resa till soptippen? I så fall hjälper vi gärna till. Eller tänker du funka nu?"Skämtar

Annars kan det ju fungera med "rätt-man-på-rätt plats-metoden" också:

Fick nygammal (billig begagnad) diskmaskin i huset väldigt snabbt när den riktigt gamla skrabban vi hade pajade i juli.

Jag upplyste min gubbe om att jag totalvägrade att handdiska (nåja - jag är alltid den som sköljer och plockar i ordning). Min idé om sommarkvällsnöjen är verkligen inte att stå och slabba i en diskho åt en familj där diskmaskinen gett oss dåliga vanor (ingen SPD=Spar På Disk här inte). Och eftersom gubben mycket fort lessnade på att vara vår tvåbente diskmaskin, såg han till att få en elektrisk variant i huset illa kvickt.Skrattar

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-08-31 16:30 #22 av: bamse6311

Ja, så sitter man här igen.

Lördag och det enda som väntar framåt kvällen är tv:n och något att käka.

Skall jag precisera mina två närmsta vänner så är det tv:n och datorn.

Vad jag skall tillaga för måltid ikväll vet jag ännu inte men skall förtära den tillsammans med countrysångerskan Jill Johnson på svt 1 kl 20:00.

En vanlig lördagskväll som sagt var.

Bästa hälsningar,
Bertil

 

Anmäl
2013-08-31 20:29 #23 av: Tarotstollan

#22. Ja, Bamse jag vet inte om du är allergisk eller så men du kanske kunde skaffa dig några små sällskapsdjur. Inte hund eller katt eftersom jag vet att du har svårt att gå. Några fåglar eller Vandrande pinnar eller så.
Bara ett förslag alltså, annars kanske du kunde börja måla eller rita. Så att du får tiden att gå.

Själv håller jag på att städa fågelburarna, skriver här på datan och tittar på "Morden i Midsomer", allt på en och samma gång!

Mina tomater är fortfarande lika gröna och nu har de största grenarna dessutom lagt sig på balkonggolvet. Jag har lagt tidningar under för att de inte skall ligga direkt på betongen men tror inte att det blir något av det hela.
Nu skall jag fortsätta att städa burarna, så fåglarna har någonstans att sova i natt!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-08-31 23:37 #24 av: bamse6311

#23 Tarotstollan.

Tackar så väldigt väldigt mycket för ditt inlägg.

Ja, när jag var liten "påg" en gång i forntiden *skrattar* så hade jag faktiskt en undulat som jag döpt till Putte.

Den blev faktiskt väldigt tam.

Han lärde sig några ord och när han satt på mitt pekfinger och jag satte ett litet frökorn mellan mina läppar så tog han det väldigt försiktigt.

Har faktiskt inte Tarotstollan tänkt på det där med en fågel förrän du nu nämnde det.

En gång i tiden så hade jag faktiskt också en katt som fick namnet "Snuttan". Nu var det visserligen en hankatt men när vi fick den som liten källing så sade dom att det var en honkatt vilket inte alls stämde.

Nåväl, vi gick till veterinären och kastrerade honom väldigt snabbt.

Well, vi bodde även om det var en tätort (Höganäs) så där lite utanför och liksom på "landet".

Snuttan var eller blev alltså en inne/utekatt.
Han fick springa ute när han ville och kom in när han ville.

Svårast på sommarn var egentligen när man ville ha in honom.
Man kunde stå där och kalla men inte tusan kom han in där han ofta satt högt uppe i ett träd i trädgården.

Lösningen blev att man gick till kylskåpet och hämtade en burk kattmat.
När man sedan stod där ute på trappen och kallade på honom utan att han kom in så satte man burköppnaren mot burken och så fort som det "pös" i burken så sade det bara tjoff och så stod Snuttan vid sin matskål fortare än blixten.

Det var en rolig katt det där och enormt rumsren.
Han var som sagt ute när det var fint väder och rätt som det var kom han rusande in för att göra vad han skulle på "lådan" och när han var klar med det bestyret lika fort ut igen.

Varje kväll så tog Snuttan och jag en liten promenad runt villakvarteret.
Snuttan först som sprang ett 10 - 15-tal meter och när jag var ikapp så sprang han ytterligare 10 -15 meter innan jag var ikapp så vi gick faktsikt samma promenad han och jag varje kväll men det var som sagt alltid Suttan som var i täten på de här promenaderna.

Jo Tarotstollan, jag har väldig allergi vilket gör att pälsdjur numera är helt uteslutna för min personliga del.

Dock så det där med fågel hade jag kanske klarat och en undulat kan man ju få riktigt tam när man väl ger den sin tid.

Tackar så väldigt mycket Tarotstollan och skall faktiskt överväga detta väldigt noga.

Finaste hälsningar från,
Bertil

 

Anmäl
2013-08-31 23:43 #25 av: bamse6311

Just me again.

Nu när jag tänkte efter Tarotstollan så har jag ju faktiskt en gammal bild på "Snuttan" och här kommer den.

Den här bilden bör vara från mitten av 70-talet.

Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2013-09-01 00:10 #26 av: Tarotstollan

Vilken fin katt.
Ja du Bamse det där knepen att få in katten/katterna vet jag allt om då jag själv vuxit upp på landet.
Ett annat bra knep var annars att bara slänga lite hårdisar i en burk och skramla med, då brukade de dyka upp förr eller senare. Numera behöver jag inte oroas över att de blivit påkörda, allmänt försvunnit, blivit förgiftade eller att räven tagit dem. Mina är alla innekatter!

Angående fågel så tänk på att du måste ha minst två undulater numera, det är det lag på. De måste ha sällskap, själv har jag 6 st. just nu. Dessutom måste buren vara godkänd för undulater med mått osv. Du hittar all information och lite till inne på Undulater i Fokus.
Kul att jag kunde ge dig ett tips i alla fall så du har något att fundera över.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-09-06 08:09 #27 av: Mrs Me

Åsså får det bli några rader igen. Dessvärre känner jag mig föga spirituell eller underhållande just nu. Mirinda du är fantastisk på det, underbart, jag ler och skrattar högt i min ensamhet väldigt ofta när jag läser dina inlägg.

Här går det sin gilla gång även om vi (boende i Dalsland) nyss fått ännu en käftsmäll av svenska staten.  Tack - eller INTE! Trafikverket - som för länge sedan slutat bry sig om våra vägar (smala landsvägar, hastighetsbegränsade till 80 km/h och man måste kryssa mellan hålen - sommartid - vintertid bör man stanna hemma minst ett dygn efter snöfall). Nu planerar de att lägga ner vårt enda järnvägsspår också. Att industrin OCH miljön behöver det till transporter, 55-tusen ton pappersmassa och otaliga timmer transporter årligen tvingas då ut på de redan dåliga vägarna med alla konsekvenser (ekonomiskt, miljömässigt, slitage på redan dåliga vägar och farligare trafikmiljö för oss alla) tycks sakna betydelse. Det känns lite ironiskt att staten satsar massor på trängselskatter i storstäderna och samtidigt inte drar sig för att öka avgas utsläppen här. Det är väl rimligtvis samma luft vi andas.

För oss blev det en dubbel käft smäll dessutom. Yngsta sonen som riskerar arbetslöshet om inte fabriken blir såld (en utdragen plåga att det inte blir några besked om det heller) blev ju erbjuden jobb som tågmekaniker. Det skiter sig också om transportverket inte kan övertalas till att ändra sig. Gissar fö. att lönen den generaldirektören har skulle räcka till underhållet av spåren här flera gånger om - man blir extra arg. Jag blir så trött och deppig av att det titt som oftast går galet när man tycker att man börja skymta något bra.

Hur går det Bertil, blir det några fåglar? Såg att Tarotstollan och du skrev om det. Jag tror att det är bra att ha någon/något annan/annat att bry sig om än "bara" sig själv. Själv har jag väldigt lite erfarenhet av fåglar däremot har jag haft ett stort akvarie intresse tidigare. Även det är allergivänligt och kan bli en stor gemenskap med andra, finns ju föreningar för likasinnade och oändligt mycket lärande att fördjupa sig i om man vill. Om inte annat så tar det tid att sköta och är fint och underhållande/avkopplande att titta på. Inte mycket ger så'n tillfredsställelse som ett nystädat, och kanske ommöblerat, akvarium. Att få tag i ett begagnat akvarium behöver inte vara så kostsamt och det roligaste planeringen (med påläsning i oändlighet om man vill) av fiskfamiljen (alla fiskar passar ju inte ihop eller under samma förhållanden) är gratis fram till inköpet. 

Nu är det straxt helg igen. Om det kan vara till någon tröst för er ensam ensamma så är det inte mycket roligare än tv och lite mat här heller. Visst är det bättre att vara ensam tillsammans men det förutsätter ju inte att man umgås liksom. Oftast lägger jag mig i sängen och gubben blir kvar liggande i soffan så vi kan se de program vi vill, vi gillar så olika. Jag gillar nyheter, politik, dokumentärer och engelska serier gärna deckare. Gubben gillar, det jag tycker är trams, "flams" program med "halvidioter" och "gubbar som krälar i leran i djungeln". Har man sett en så'n film har man sett alla tycker jag. Nåja smaken är olika och även producenter och skådespelare i dessa changrar skall ju leva.

Helgens lista på göromål är dessvärre omfattande, mest småsaker men desto fler. Jag gör mycket (det mesta) här hemma men vissa saker vill jag gärna ha lite bistånd av gubbens mer fysiska styrka än min. Bl.a. står fortfarande den gamla tvättmaskinen kvar i källaren och jag hoppsa slippa demontera den i bitar för att själv reda upp att få ut den. Med en gubbe, två söner och två svärsöner i närmaste omgivningen borde det inte vara ett problem. Lite bitter? Tja, lite men mest frustrerad tror jag. Stressad över det mesta just nu, inte minst att den irriterande hunden troligtvis blir här ännu mer framöver. Jag fattar inte riktigt hur jag skall lyckas få mitt liv och min tid att bil lite mer mitt och min. Olika är ödets lott och blir människan någonsin helt nöjd?

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2013-09-06 11:20 #28 av: Mirinda

#27 Hej vår hårt prövade dalslänning!

Ibland när man är arg blir det riktigt roligt när man får skriva av sig. Du har dina humoristiska höjdpunkter du också.Tummen upp

Själv sitter jag och funderar på hur det går till i en del föreningar. Nu får ni gärna skratta åt mig; av någon anledning har jag en förmåga att bli inlockad i diverse idéella föreningsstyrelser. Kan det bero på att "nyfiken-i-en strut" dristat sig till att ställa frågor på årsmöten av olika slag?Funderar

Ett tu tre så ska de välja styrelse och gissa hur många som rusar till då? Just det!Tyst Det blir tvärtyst i lokalen. Om då mötets ordförande noterat vilka, förutom sittande styrelse, som låtit intresserade och över huvudtaget öppnat munnen på mötet så vänder h*nFår idé sig naturligtvis till dessa personer och frågar om de kan tänka sig att vara med i styrelsen.

Men det är inte alla styrelser som väljs på det korrekt demokratiska sätt, som det är meningen att man ska använda. Det är ofta en liten kompisklick som sitter och väljer varandra, utan att ens följa den dagordning de delat ut för en stund sen.

Nej; det ska vara friska fläktar i en idéell förening. Nytt blod måste in och gamla inventarier måste ut, när en styrelse ska tillsättas.

Igår kväll, när jag intet ont anande satt på ett retorikseminarium (har gått och blivit deltidsstudent på halvgamla da´r), så gick min sambo på ett evenemang på sonens skola och bedrev "lobbyarbete" (heter så när gubbar surrar i korridorer och matsalar), för att få in mig i föräldraföreningens styrelse.

Nu på morgonen hittade jag ett mail från en av föräldraföreninges styrelsemedlemmar i datorn. Han skrev att "en fågel hade kvittrat" om att jag ville sitta med i styrelsen. Nåjo; det måste ha varit en riktigt pratsjuk papegoja, som gott kunde ha hållit näbben, eller erbjudit sig själv. Vänta bara tills jag får tag i min gubbe!Arg

Attans så pinsamt!FörlägenHur fasen ska jag trassla mig ur det här, utan att få min sambo att framstå som "goddag yxskaft"?

Styresemedlemmar ska väljas, i demokratisk ordning, på ett årsmöte.

Om min lobbyistiske babbelgubbePratar i nattmössanhade pratat med valberedningen ändå! Och framför allt; han kunde ju ha insett att han skulle fråga mig först.

Visst har jag åsikter om hur skolan sköts och har undrat över föräldraföreningens märkliga osynlighet de senaste åren. Men det betyder ju inte att jag tänker gå dit och röra i grytorna. Gubben kan gott gå på årsmötet själv.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Får idéNu fick jag en strålande idé, Mrs Me.

Eftersom våra gubbar tycks gilla samma sorts trams-TV och du och jag kunde behöva lite avkoppling, så skulle vi kunna parkera gubbarna i en TV-soffa nånstans. Sen rymmer vi iväg till något trevligt ställe (har hittat ett i Västmanland - finns säkert fler) där det är garanterat hundfritt, slyngelfritt (liiite trött på min odräglige son är jag just nu) och där sport-TV-sändningar och tramsig humor á la grabbigt gapflabb och annat licensslöseri är totalförbjudet.

Där skulle vi kunna ägna oss åt diverse avkopplande aktiviteter. Det är bl a ganska loppistätt på sina ställen, även så här års. Vi skulle kunna gå ut i omgivningarna och se oss om efter vad man nu får lust med. Eller bara se till att man inte har dammsugare, lorttvätt och tunga grejor som muskelinnehavarna i huset inte fått ur vägen (gissa om det är likadant här?) i sin omedelbara närhet.

En gammal hederlig husmorssemester helt enkelt. Åtminstone en veckända då och då skulle jag vilja unna mig.

Och eftersom vi är moderna och kan hantera en dator och här finns en sån där pet-telefon jag kan använda; så kan vi ju faktiskt fjärraktivera gubbarna, så att diverse jox är ur vägen när vi kommer hem.

Visst skulle det vara skönt?Cool

Nu blev jag faktiskt på riktigt gott humör igen. Den här tråden har oftast den effekten på mig.

Ha en skön helg allihop!

Hoppas ni får mycketSol

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-09-06 11:38 #29 av: Mrs Me

#28 Mirinda

Har tryckt på "Gillaknappen". Underbart Mirinda. Lider med dig när jag läser din fundering på hur du skall komma ur knipan med föräldraföreningen. Känner fö. igen mig i att det är svårt att hålla tyst - och att det får konsekvenser som inte alltid är de man önskat. Ditt förslag om husmorssemester känns MYCKET lockande. Skämtar

Kramar från Mrs Me

Anmäl
2013-09-07 16:49 #30 av: bamse6311

#26 Tarotstollan.

Tackar så väldigt mycket för länken till Undulater i iFokus.
Skall kolla igenom och läsa mer där.

Jo, absolut så är det värt att tänka på och om man nu måste ha två stycken så har dom ju sällskap av varandra även om det skulle vara kul att få dem lite tama.

Putte på den tiden hoppade direkt upp på mitt pekfinger när jag sträckte fram det och han satt mycket på min axel när jag gick runt i hemmet.

Tack än en gång för tipset.

Bästa hälsningar,
Bertil

 

Anmäl
2013-09-13 09:28 #31 av: Mrs Me

Morrrrrrrr, morrrrrr, morrrrrrrrrrrr - DATAKRÅNGEL!!!

Fy vad det är besvärligt när datorn krånglar. Jag har försökt med det jag kan komma på, starta om, genomsökning m. reparation och ringt telia som är min leverantör. Extra irriterande känns det eftersom jag tycker att det känns som om det är telias fel att det blivit såhär. Varför jag tycker så? Jo i går kväll vid 23 tiden kollade jag en sväng i datorn och allt var som vanligt. Mellan 00.31 - 00.56 gjordes den automatiska genomsökningen/uppdateringen av telia säker surf och nu får jag felmeddelande att "programmet kan inte köras p.g.a. att filer saknas eller är felaktiga" när jag försöker öppna mina World & Excel dokument på skrivbordet och i mappar. Går jag in på startmenyn fungerar båda programmen och jag kan även öppna dokument som ligger "bakom pilen". Märkligt om det skulle vara slumpen, som telia säger vid tel. kontakt, att det blev så samtidigt som deras säkerhetsprogram kördes jag har ju inte haft krångel annars. Någon som kan hjälpa?

Jag tappade helt gnistan p.g.a. ovanst. Har begränsad ork efter utbrändheten och det skall inte mycket till för att jag skall känna mig helt "körd". Synd, dagen såg annars ut att kunna bli skapligt bra med rabattrensning och väntan på sotaren på schemat. Vem vet, kanske känns det bättre när jag tar mig i kragen och går ut även om lusten falnat.

Veckan började med hundpass, bläääääää. Hunden är snäll men lättskrämd och det känns som att det är viktigt att bespara honom (det han tycker är) obehagligheter (och det är mycket) eftersom han är en blandning av div. kamphunds raser. Att inte stressa honom alltför mycket känns viktigt. Vitsen med att jag passar honom är ju också att han skall slippa vara ensam och då blir det ju tokigt om jag hålls ute med målning e. dyl. då blir han ju ensam ändå. Minst sagt hindrande.

I tisdags satt jag här och försökte analysera varför jag mår så dåligt när jag känner mig hindrad i mitt grejande. Jag kom fram till (och det är ju ett steg i rätt riktning men hur man löser det är en annan sak) att mitt sätt att förtränga min ensamhet är just att göra något mest jämt. När jag inte kan hålla igång så blir det mer uppenbart hur ensam jag är, inga väninnor, ingen tel. som ringer, ingen som "ser/hör" mig, ingen stans att "ta vägen". Visst dyker någon son upp ibland men det är mest stöd från mig till dem, mamma relation kort sagt och en utmattad/tyst gubbe som kommer hem på kvällen. Inte mycket till kommunikation där heller. Vi är båda trötta på kvällen, han p.g.a. för mycket "stimulans" på jobbet, jag p.g.a. för lite.

Det finns ju inte  något att göra här heller. Lite trist att sitta här som en "plutt" i mitten av "ingenting" med fyra orter med bättre utbud av butiker, även om det är mest mat, med resväg på tre till fem mil enkel väg, bort. Det är ju slöseri på både bensin och miljö att fara runt i onödan. Hade tänkt mig en tur i onsdags (hade bl.a. apoteksärende) men av olika skäl "gick det åt skogen". Hoppas, hoppas att sotaren kommer närmare tolv än tre, då hinner jag hänga med grabben (som skall till optikern vid 15.30) men kommer han sent hinner jag inte då det är 45 min resväg (med bil).

NU KOM SOLEN - SÅ HÄRLIGT - Skärpning på mig - stövlarna på - hink, skottkärra och spade fram - nu skall göras nytta.

Ha så gott hälsar Mrs Me


Anmäl
2013-09-13 12:26 #32 av: Raija Danielsson


Mrs Me

Jag kan inte hjälpa dig med datorn men jag förstår hur du känner. För min del så har jag en måg som är superduktig på datorer. Han hjälper när jag blir frustrerad över någonting. Jag kan ju inte tala "dataspråkiska" så jag vill inte heller ringa support för jag förstår sällan vad dom menar.

Så tycker jag att du ska sluta vara hundvakt. Det verkar som om varken du eller hunden mår riktigt bra av det. Låt du husse/matte fixa någon annan som kan hjälpa till.

Hoppas du får en bra dag och att solen lyser länge på dig.

Raija

Anmäl
2013-09-13 16:57 #33 av: T-Johan

Min första krasch var också i samband
med en uppdatering av telias säkerhets
program. Det var ingen "slump" den
gången. Utan ett virus som säkerhets-
avdelningen på Telia inte hade koll på.

Jag fick stänga av säkerhets programmet
och maila skärmdumpar till Telia.

Men sådana data fel är jobbiga, hemskt
jobbiga.

Anmäl
2013-09-18 09:46 #34 av: Mrs Me

God morgon.

Det känns som att det blir en lååååååååååång vecka. Bara onsdag och jag är helt "veckovill" tycker det känns som om det borde vara minst torsdag - och så har jag känt sedan i måndags. Illa.

Känner mig som "en klubbad oxe", helt slut. Troligtvis en psykisk reaktion på väntan på snickaren för lagning av väggarna i källaren. Han infann sig i går, skönt att få det fixat men jag trivs inte med hantverkare i huset. Antagligen mest därför jag valt att själv göra återstående reparationer (borttagning av gamla tapeter/golv, målning av tak, snickerier, tapetsering och nya golv) trots mycket jobb, att betala och låta förs. bol. fixa vore enklare.

Tröttheten i dag är nog lite "proppen ur" så jag tillät mig själv att sätta på lite nytt kaffe och bänka mig här i soffan en stund till. Har dammsugit bort allt sågspån, isoleringstussar och skräp i källaren. Kändes som det viktigaste i dag. Antar att det sedan blir lite "ställa tillbaka grejer" som jag var tvungen att flytta så snickaren fick plats att jobba. Har dessutom ett avlopp i källaren som börjar bli VÄLDIGT angeläget att fixa, vanlig rensning räcker inte. Får bli högtryckstvätten och avloppsslangen men frågan är om jag inte sparar det till i morgon bitti, är piggat tidigt och före allt annat plock. Ganska tjafsigt, sunkigt jobb som kräver visst tålamod och försiktighet för att inte gegga ner hela tvättstugan. Hjälper inte det blir det till att knacka upp golvet och fixa nya rör där innom en snar framtid. Är det inte det ena är det det andra. Pust.

Bra, "resonerandet" i texten ovan fick mig att känna mig piggare, inget avlopp i dag. Tänker sitta kvar och slöa lite till och fundera på vilket rum det sedan är smartast att reparera först. Tidigare när mamma besökte oss (bodde 20 mil härifrån) hade vi funderingar på att göra en del av källaren till "gästlägenhet". Det skulle kunna bli 50 m2 med egen ingång, hall kök, wc, sov och mindre vardags rum. Då blev det inte så men kanske det vore klokt att ta upp den funderingen igen när det ändå skall göras om. En vägg som måste rivas då och några andra justeringar som några dörrar som skall sättas igen/tas upp beroende på hur vi vill kunna anv. utrymmet. Generationsbostad, gästlägenhet, uthyrning eller bara "värdeökning". 50 m2 lägenhet värderas högre än 50 m2 souterräng källare. Nu när jobben hänger i luften här är det ju inte säkert att yngsta sonen, som planerat, kan ta över huset, han kanske måste flytta för jobb. Då är det ju smart att ha fördelen "extrabostad" i huset både av attraktivitets ökande och ekonomiska skäl vid en ev. försäljning.

#32 Raija. Du har helt rätt. det vore mycket bättre - för mig - om jag slapp hunden. Tyvärr är möjligheterna för andra arrangemang obefintliga, "alla" jobbar. Alt. är att vovven blir liggande ensam hela dagarna och det tror jag inte är bra. Att jag känner mig så hindrad av honom är för att genom att "hålla mig lugn och sitta still" undvika att "stressa upp" honom. Blir det utökat behov av passning (husses & mattes jobbsituation) hoppas jag det blir mer kontinuitet och lättare att få honom in i mina rutiner och vänja honom vid "grejande". Som det är nu med skiftjobb (förmiddagsskift, eftermiddagsskift, nattskift varvat med olika långa ledigheter och helgjobb) blir det "nytt" för honom gång på gång han är här. Tredje, fjärde dagen här slutar han vandra runt i hälarna på mig sedan blir det uppehåll i passandet då de jobbar annorlunda och har honom hemma och så blir det en vecka hos mig igen med nytt vandrande i några dagar innan han kommer till ro med att jag är här även om han inte ser mig.

Datorn fick äldsta sonen och maken med gemensamma funderingar ordning på. Vet eller orkar inte riktigt "ta till mig" vad som hänt så det kan jag inte redogöra för. Huvudsaken är att den är som den skall för nu iaf.. Det är när grejer krånglar man märker om man saknar dem (mycket eller lite dessutom) eller inte. Min dator vill jag inte mista, älskar den. Hela världen så nära med allt vad det innebär av kunskap, underhållning, "praktiska program" och sällskap.

Så nu är kaffet slut och jag börjar piggna till igen. Får bli fortsatt plock med loppis textilierna som måste in för vintern. Det är kläder, gardiner, dukar, filtar, mattor, tygstuvar mm. mm. Allt måste först in o. hängas upp så det "fuktar ur"  för att inte mögla när det packas. Började redan i söndags kväll när vi stängt för säsongen och lyfte in det jag fick plats att hänga här inne (överallt) och nu är jag på sista omgången. Skönt. Tänkte mig ha röjt undan såpass i det ouppvärmda loppis utrymmet till helgen att vi kan ställa in trädgårdsmöbler, skottkärra, cyklar m.m. om det blir passande väder för ute plock. Vem vet när vintern slår till och då är det skönt att vara klar med dyl.

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2013-09-19 00:43 #35 av: Mirinda

#34 Brrr... Bara att du nämnde vintern får mig att frysa.

Hösten liksom överföll oss här i måndags. Barnen skulle ha friluftsdag i skolan och jag försökte rusta sonen så gott det gick för ruskväder i skogen. Det är inte helt lätt att övertyga en snudd-på-tonåring om nyttan och nöjet med gummistövlar och regnställ. Låt oss säga att det blev en halvdan kompromiss. Som tur var ställdes skogsaktiviteterna in den dagen. Sen får vi se om det blir av en annan dag när vädergudarna är mer medgörliga.

Hunden ja... Är han så rädd att han inte kan hålla sig still någonstans i närheten av dig? Hur gammal är hunden och vilken träning har han fått?

Så påverkas förstås jycken av din sinnesstämning. Blir du passivt stressad av att hunden låser dig, så blir han givetvis stressad också. Djur fungerar ju så olika. En del djur tar bara in en ny miljö och gör en del av det nya till sitt revir. Min saligen avsomnade katt hade självförtroende som en tiger. Vi kunde vara på besök i en annan katts hus (katter ser det på det viset oavsett vad husägarna må tyckaCoolHund) och hon hade snart tagit över och motat iväg den rättmätiga revirinnehavaren. Smått pinsamt för matte, kan man säga. Men sån var min lilla tiger. Liten till växten, dock totalt omedveten om detta, som det tycktes. En liten tuff brud i blandrasförpackning.Skrattar

Min familj hade två hundar. Den första som jag uppfostrade nästan själv älskade allt och alla och trodde sig om att vara lika älskad tillbaka. Den andra som mest blev min pappas hund eftersom jag inte bodde permanent med föräldrarna längre, blev allt för daltad med och överbeskyddad av min mamma. Hon hade valpen som barnbarnssubstitut. Han var harig som tusan när han var unghund, särskilt i umgänget med andra hundar.

Det blev lite bättre efter att mina föräldrar separerat och pappas inflytande blev lite starkare. Men även pappa var nog lite väl "morfars-beskyddande". Jag och katten var ofta där, men jag kunde inte göra så mycket åt det. Snacka om att vi höll på att få spader när hunden bodde hos oss vid några tillfällen, då hans husse och matte reste på kortare resor. Han var som en jättebebis som skulle sova i sängen. Suck! Inte heller fick kattstackarn ha sin mat i fred. Vi andades båda ut när han blev hämtad av husse.

På det viset är det lättare med marsvin. Dem vet man var man har, utom när sonen smugglat ner dem under täcket när han ska sova. Fast jag är rätt bra på att räkna till ett plus ett marsvin i buren. När 2-1 =1 vet jag var jag kan söka efter den saknade "pälsbollen".

Nä nu är det hög tid att göra natt.

Hoppas ni alla sover gott och drömmer skönt.Gäspar

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-09-19 08:02 #36 av: Mrs Me

#35 Mirinda. Stövlar!!!??????? Tja, minns hur det var med ungarna här. -Så "skämmigt" med regnkläder. Dessvärre lika bra att lägga ner den kampen, du drar nog ändå kortaste strået straxt. Vinterkängor är nästa NO NO. Joggingskor i en meter snö eller 15 grader minus - helt normalt i tonårsögon. Jag lyckades med nöd o. näppe få dem att ha en extra ullsula i dem i bästa fall. Här har vi ett antal, knappt använda, vinterkängor i olika stl. som står och väntar på att jag o. gubben skall slita ut dem i den mån de passar. Då bortkastade pengar i den redan tighta ekonomin men jag tyckte att det skulle finnas "riktiga" kläder (även regnställ & stövlar) knäpp mamma som jag var.

Hunden. Jo, han ligger still efter ett bra tag (15 varv runt soffbordet och tränga sig förbi mina ben varje varv t.ex.) när jag sitter still. Kruxet är att jag som han husse o. matte inte sitter i timmar med data/tv spel, film o.s.v. på fritiden. Jag vill kunna röra mig, soffan till köket, köket till tvättstugan, tvättstugan till sovrummet o.s.v. med plock men då far han upp o. rantar efter. (Jag riktigt sitter och lider i det längsta för att resa mig in i det sista om jag behöver på wc och han äntligen ligger still.) Det tar flera dagar innan han fattar att han kan ligga lugnt, jag är här och jag kommer tillbaka. Jag är medveten om "vibbarna" människor/hund och anstränger mig verkligen att vara lugn och tydlig ledare. Jag inser också att det som är en del av problemet är att han "vaktar" mig och försvarar/varnar mig genom att skälla /morra för minsta ljud. (Aldrig tänker jag på hur ofta grannen kör förbi som när vovven är här. Riktigt besvärligt är det om jag dessutom har en bäbis med sömnbehov i huset, då måste jag lägga hunden i bilen under sovstunden.) Är han ensam inne, om jag har något snabbt ute fix att göra t.ex., så säger han inte ett ljud när samma bil far förbi.

Jag föredrar katter. Marsvin gillar jag också, hade flera st. som barn bl.a. ett par som fick två kullar ungar. Helt ljuvliga och "färdiga" redan som nyfödda. Trevliga djur och väldigt bra som "ansvars" tränande för äldre barn och unga tonåringar. Här i huset har annars de flesta gnagararter passerat. Barnen fick vid passande ålder/mognad välja ett eget djur - i bur - så det var dvärghamster, kanin, degus, marsvin och inemellan någon undulat - som alla var livrädda för. En ödla hade yngsta sonen en stund också som alt. till en orm (där satte gubben stopp - inga ormar under hans tak). Jo sköldpaddor har vi också haft. Två små (tråkiga) inne, en stor "hitte" padda i en damm ute men den rymde från oss också.

Akvarium har vi också haft, mitt ansvar och intresse. Fint. Vi byggde dessutom in det i en extravägg i gillestugan. ("Två (många) flugor", snyggare akvarium, ljusare i gillestugan, snygg inredningsdetalj och bra extra förråd/klk i utrymmet på "baksidan" varifrån även akvariet sköttes.) Numera när ingen är där nere förutom när jag passerar till/från tvättstugan eller vi passerar till/från duschen har jag "lagt ner" det och satt en bild (så det blev som en tavla istället) på framsidans insida. Då finns det ju kvar om nästa, hur det än blir, husägare vill köra igång det igen. Även "smart" som säljfaktor (bra homestyling om jag kör igång det) om det blir öppna marknaden ist.f. sonen som tids nog skall bo här.

Dimmigt ute i dag, ser riktigt höstruskigt ut. Plikten kallar (avloppet) och lusten är i bott, är trött i dag med. Låter kanske jobbet bero ytterligare någon/några dagar och småpysslar istället. Börjar bli dags ta in pelargonerna från glasverandan och fixa annat i blomlådorna. På verandan är det äkta blommor, i blomlådorna fejk. Jag tycker det är helt ok med plast/siden om man följer årstiderna och försöker få det att se skapligt naturligt ut. Har "säsongs" uppsättningar med div. blomlåde dekoration i trädgårdsskjulet så om jag passar på att röja lite där kommer jag nog åt dom lådorna. Hade ju ändå tänkt flytta mycket av det till ett annat ställe inför vintern. I morgon är det Malte pass och sedan ÄNTLIGEN helgen. Då blir det inte många knop när gubben är hemma. Han behöver helgvilan i mesta möjliga mån för att inte "gå in i väggen" eftersom jobbet är så tufft och intensivt.

Ha så gott och skön helg hälsar Mrs Me


Anmäl
2013-09-19 13:56 #37 av: Mirinda

#34 Hmm...Vilar huvudet i handen

Att gubben behöver vila. Det känner jag igen. All den omsorg man lagt ner för att ordna det genom åren. Problemet uppstår när tanten skulle behöva det samma. Rent teoretiskt har jag den insikten. Men praktiskt kutar jag runt som en duracellkanin mellan varven. Den här sommaren-höstinledningen har jag fått inse att min kropp inte alltid lyder min järnvilja.

Först ryggskottet i juli; I say no more. Ni som vet hur det är vet ju redan. Ni andra hoppas jag aldrig nånsin får veta. Totalstopp i maskin är vad det innebär kort uttryckt.

Sen dunderförkylning med feber och lomhördhet p g a öroninflammation under den där sena augustisemestern, som följde på begravningen jag var tvungen att resa till. Blev ju liggande ett bra tag väldigt sjuk, när jag kom hem. Självförvållat... jag vet, men hade inte så mycket att välja på om jag inte skulle ha förstört fyra personers semester.

Nu har jag varit magsjuk i drygt fyra dygn. Om det kan man kort säga; satt i social isolering och om än inte sängbunden, så fast i hemmet i alla fall. Totalt urlakad tills det började vända lite igår.

Och allt jobb är kvar. All förråds- och skåpröjning. Alla blomkrukor, lådor och urnor på balkongen som måste tas omhand. Mina pelagoner är högst levande, men kan tyvärr inte sparas över vintern. Jag har ingenstans där det är tillräckligt svalt och ljust att ha dem. Tyvärr måste jag slänga de flesta och börja om igen nästa försommar. Det är ödet för den som bor i ett idiotiskt 70-talshus utan källarförråd med fönster eller sval trappuppgång med dito. Jag hatar att slänga levande plantor med knoppar i, men har helt enkelt ingenstans att göra av dem.

Mina små fushia-bebisar (pytte-sticklingar) blev till sist riktigt stora och fina. Ska ta ytterligare en dust med diverse kreatur på dem (löss och små vita flygare eller vad det nu är) för att sen flytta in så många av dem som jag kan få plats med i fönstren. Alla de knopparna tänker jag inte låta vara ute när frosten kommer. Men de kommer säkerligen inte att överleva vintern de heller. Det är torrt och varmt här inne och jag har ingenstans att gräva ner dem (ska övervintra intill en varm husvägg säger expertisen).

Så här är det attans sorgset. Det är väl lite mer än blommorna jag känner mig nedstämd över, men det vill jag inte gå in på så här.

Helgen blir nog lite "svängdörrars". Lyckas jag få magen under kontroll under eftermiddagen börjar det med att jag är på min sena kvällskurs idag torsdag. På fredag ska gubben ut med jobbet och äta gott och leka gubblekar (nån sorts umgängessportande med tillhörande underarmsmuskelträning=ölhävning). Då vet man hur pigg han blir på lördag förmiddag.

På lördag kväll ska jag ut och nattvandra i kvarteren runt omkring där vi bor. Vi är några föräldrar som vill bidra till att det blir fler vuxna på gatorna och färre vid folks hembyggda barer i de "lugna" villakvarteren. Ungdomarna, som inte har många ställen att göra något vettigt av sin fritid en helgkväll på, ska i alla fall se att det finns folk som bryr sig där ute.

Så återstår söndagen. Han däruppe var inte så dum när han vilade sig den sjunde dagen och sade åt oss människor att göra likadant. Kanske man skulle ta Honom på orden kommande söndag? Kanske vore det dags att jag börjar leva som jag lär:

Carpe diem (fånga dagen)!

Over and out!

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-09-20 05:48 #38 av: Mrs Me

#37 Mirinda.

Magsjuka, fyyyyyyyyyyyy. STACKARS STACKARS DIG. Inte roligt alls.

KRYA PÅ DIG Hälsar Mrs Me

Anmäl
2013-09-27 09:34 #39 av: Mrs Me

Är inte riktigt i form för ett "småtrevligt" inlägg här så vi får väl se vad det blir. Gillar ju att skriva och tycker att det, förutom loppis ibland, är det enda roliga jag har, annars är det mest måsten och plikter. Har varit "in i märgen" trött de senaste två veckorna, både fysiskt och psykiskt, men nu känns det iaf. lite bättre.

I dag är det riktigt kallt ute -2,9 nyss. Redan i tisdags var jag tvungen att skrapa rutan på bilen när jag skulle iväg vid 8,20. (Skulle skjutsa en av döttrarna till sjukhuset tio mil bort och p.g.a. starka värktabletter kunde hon inte köra själv).

Hade tänkt mig att gå ut i trädgården tidigt i dag men det är ju inte så lockande precis. Hoppas det blir lite trevligare temperatur sedan, solen verkar titta fram. Hade jag inte fått buskar som måste planteras hade jag hållit mig inne men nu finns det inte mycket val om de inte skall bli förstörda.

Har även vovven här i dag och han är en försvårande omständighet. Vi har satt upp en "löplina" som når från tomtgräns till tomtgräns i trädgården på baksidan av huset som vovven kan vara kopplad i när vi är ute men korkskallehunden rör sig knappt ur fläcken. Har försökt leka med honom med bollar o.s.v. för att han skall fatta att han kan traska runt ganska rejält kopplad där men det verkar inte som han fattar om han inte har en kastad boll att jaga. Kanske får jag försöka gå ut i kortare etapper med hunden med ute en stund och sedan ta in honom annars blir det nog kallt för honom om han står/sitter still hela tiden. 

Nåja. Skärpning nu. Jag har tak, mat, värme och familj så jag lider ingen nöd egentligen även om självömkan kommit över mig lite nu för tillfället. Kaminen är verkligen en hit dessutom, både jag och djuren njuter. (Skall försöka få in en bild på min katt och vovven. På behörigt avstånd accepteras vovven av katten men hans lekinviter fräser  och fäktar hon i protest mot.

Ha en härlig helg hälsar Mrs Me


Anmäl
2013-10-10 14:57 #40 av: Mrs Me

Asssså, trött, less och grundlurad. VARFÖR står meteorologerna och orerar om "Brittsommar" när det bara blir lite varmt höstrusk med, grått, regn OCH STORM i flera dagar. Less kan man bli ändå på vädret men att bli så lurad gör att det känns värre och storm gillar jag inte oavsett årstid, blir så orolig i själen då. Läser man Wikipedias definition av Brittsommar http://sv.wikipedia.org/wiki/Brittsommar så motsvarar den betydligt bättre än meteorologernas, min (och antagligen de flesta andras) tolkning tydligen. Hade det inte varit för besvikelsen hade det varit betydligt lättare att iaf. uppskatta värmen.

Just nu är jag dessutom VÄLDIGT UPPRÖRD över Trafikverkets "krumbuktande" när det gäller att förtiga sanningen. Den som inte såg gårdagens uppdrag granskning bör göra det. Att tiga om/dölja sanningen är väl att ljuga, iaf. gällande myndigheter? (Ja egentligen andra också tycker jag.) Extra upprörd blir man när det är som här med Trafikverkets önskemål om nedläggning av järnvägen med mycket märkliga siffror som argument. (Uppdrag granskning är kontaktade även gällande detta.) http://www.svtplay.se/video/1494723/del-6 Inslaget startar ca 20 min in i programmet. 43,29 i inslaget säger Jan-Erik Lundmark enhetschef, trafikverket ”Vi visste inte vad det var vi läste – det var en massa siffror”. Gäller det även DVVJ:s siffror? Trafikverket kanske inte förstår vad de läser nu heller? Vi bör kanske fundera på kompetensen betr. både jobb OCH att hålla sig till sanningen hos ansvariga.

Fö. har jag hämtat mig lite från den värsta utmattningen och deppigheten jag känt några veckor men saker som ovanst. får mig att tappa lusten att "ta tag" i något. Var en sväng i källaren och - tittade - på förödelsen - alltid en början. Har beslutat mig för vilket rum alt. hallen jag tänker börja med så att jag får lite mer betänketid ang. att låta de andra två sovrummen förbli två sovrum eller ta ner, den en gång uppsatta, skiljeväggen så att det kan bli ett vettigt stort vardagsrum i en ev. gästlägenhet/generationsbostad. 

Hundvakt har jag varit hela veckan och lär nog förbli ganska mycket även framöver. Inte kul men jag får väl "träna mig" på att bortse från hans närvaro så jag får något gjort annars blir det "katastrof" både mentalt för mig och grejandet i källaren. I går em. var dessutom Malte här. Det går jätte bra men jag tycker allt det skall bli väldigt skönt när han skall skolas in på dagis efter jul. Tänk vad det går fort 26 dec. blir han ett år.

Jul - JA - snart - äntligen igen. Längtar efter allt pynt, alla ljus och ljusstakar o.s.v.. Har faktiskt sett att de på flera ställen börjat ta fram julsakerna i butikerna (visserligen inget nytt, mest rester från förra året tror jag) men jag gillar det, gillar att titta och vänta på att hitta något nytt att kanske köpa. Oftast handlar jag ju på loppis men någon ny grej slinker allt med ibland. Apropå ljus och ljusstakar så gjorde jag höstfint på entré trappan förra veckan. Två lyktor och två krukor med ljung & kål. Allt hämtat från vinden - så bra med sidenväxter. Nöjd. Lyktorna lyser upp och det ser välkomnande ut i de allt mörkare kvällarna.

I helgen skall vi ta med tioåriga barnbarnet på marknad (hans äldre syster går hellre med kompisar tror jag). Det är en ganska stor marknad i ett samhälle där barnen sällan är så han känns lite väl liten/omogen att släppa dit på egen hand. Det är ganska mysigt om man kommer hyfsat tidigt innan trängseln blir alltför jobbig. På söndag blir det ett litet kalas med kaffe, macka och något "slisk" för gubben som fyller år. Bara barnen med fam. bjudna samt svägerskan så det blir "lugnt" - även om det för utomstående snarast kan te sig som full kalabalik och uppror både gällande ljudnivå (är diskussionslystna allihop) och lekande barn. Fö. är det lite pyssel ute som förhoppningsvis blir gjort, sista gräsklippningen, klippa ner det vissnade i rabatterna m.m. Sol är utlovad (om man nu skall våga lita på det) så det kan ju bli riktigt trevligt arbete.

Därmed over and out. Ha så gott hälsar Mrs me

Anmäl
2013-10-12 17:39 #41 av: Mrs Me

Bara för att det var så kul måste jag dela med mig. Stulet från FB skrivet av - inte vet jag - men helt underbart. Gapskrattade och kände så väl igen mig i många partier. Kanske är ni fler som skrattar av igenkännande där ute - byhåla som byhåla - ni andra skrattar säkert ni med - åt eller med oss kvittar vilket för det är så sant, så sant skrivet.

fortsatt trevlig helg önskar Mrs me

DU VET ATT DU ÄR EN RIKTIG SMÅORTSBO FRÅN DALSLAND NÄR: Du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en traktor på E45. Du mäter avstånd i timmar. Du ser folk ha på sig jaktkläder vid sociala evenemang. Du kör 100 km/t i en halvmeter djup snö och snöstorm utan att ens blinka. Minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m polisen för det är .........................hans bror. Du har startkablar i bilen och din fru vet hur hon ska använda dem. Du tycker sexy lingerie är en silkespyjamas från Coop Forum. Älgar är bara en del av sceneriet. Du tycker en EPA-traktor är ett suveränt färdmedel för din son, mellan moppe- och körkortsåldern. Att "klä upp sig" innebär att stoppa in flanellkjortan i dina jeans och sätta på sig ett par rena strumpor. När du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon. Du kan namnge alla som du tog examen med. Du faktiskt har åkt 20 mil t/r för en fest. Skolorna stänger inte för att det snöar. Du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för expediterna visste exakt vem du var och din ålder. Det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun. Du har i princip inte något val än att vara "buksvåger/svägerska" med någon du mer eller mindre känner. Du tycker att män som har rosa tröjor är gay. Du tycker att folk i storstan klär sig lustigt för att två år senare "trendigt" ha liknande kläder. Du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll, det fanns bara ett. Du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga om du ska ha skjuts. Helgspänning innebär att åka till Bergvik. Din lärare förväxlade dig med ditt syskon eller din moder/fader. "Gula sidorna" består av 4 sidor. Du inte blinkar för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall. Du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer. Halva kommunen håller andan när ett företag hotar lämna orten. Du skrattar för fullt när du läser detta för du vet att det är sant och sen vidarebefordrar du det!

Anmäl
2013-10-12 20:17 #42 av: Mirinda

Helt underbart! Gapskrattar
Jag bor inte i Byhåla, men hade pojkvän där i mina unga år. Känner igen mig och skrattar så tårarna rinner.

Ha en jätteskön helg alla!

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-10-12 20:49 #43 av: Tarotstollan

Känner igen det mesta här också!SkrattarTummen upp

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-10-18 15:21 #44 av: Mrs Me

Vill bara, i all hast, önska er en skön helg. Här är det snövarning på söndag, får se vad det blir av det. Vinterdäck på på släktens alla bilar är lördags görat för gubben och grabbarna (jag kan men gör, nästan, allt annat så vid bilfix sätter jag gränsen).

Kom att tänka på - det tog nog tretton, fjorton år innan jag var tvungen att avslöja för gubben att jag kunde laga cykeldäck också. Vissa saker gör man bäst i att tiga om tänkte jag. Som barn var vi tvungna att fixa själva, när pappa var borta på jobb, om vi ville cykla. Om det inte vore för att minstingen har ADHD och därmed maniskt "skapade sig galen" och att gubben vid det tillfället var på kurs och således kunde laga omg. så hade jag fortsatt tiga MEN.... Då gällde det livet -mitt liv- att ha en galen unge var ingen lek jämfört med att fixa en cykel.

I dag har jag varit mormor hela fm. Hade väldiga planer för vad som skulle hinna/orkas med när Malte åkt hem men nu sitter jag här och känner mig tämligen dränerad så det blir nog inte mycket mer gjort alls. 

Ha så gott hälsar Mrs Me


Anmäl
2013-10-18 16:20 #45 av: Mrs Me

Oj och således INTE kunde laga omg. skulle det stå.

Anmäl
2013-10-25 06:45 #46 av: Mrs Me

Tänk om man kunde se in i framtiden. Jag inbillar mig att det vore bra men andra hävdar säkert annorlunda. Just nu har jag "ångest" över ett ev. "äventyrligt" husköp yngsta sonen funderar på. Visst är det tänkt att han skall ta över detta huset men vi är inte riktigt redo att komma iväg härifrån, både loppisen och källarreparationerna hindrar just nu.

Grabben börjar bli otålig och vi har funderat på olika lösningar. Att hitta en lokal för vår loppis och flytta in i hans lägenhet - vore toppen tycker jag - men inte gubben - än. Det är dessutom svårt att hitta någon passande lokal till vettigt pris. Reparera kunde jag göra ändå han har inte grejer att fylla en hel källare iaf.

Alt. två, mindre bra men  möjligt, att vi köper en fastighet där "lokal" ingår, lada, garage, o.s.v. som gick att fixa till hyfsat lätt/billigt. Vore givetvis praktiskt men då sitter jag lika förb. där med ett hus att sköta. Dyl. fastigheter växer dessutom inte på träd. Finns en på marknaden nu men det är så mycket som jag inte gillar med den att det inte känns som något alt., dessutom dyr för att vara här. Man vill ju gärna kunna få igen pengarna om man säljer på ålderns höst.

Alt. tre är att grabben kollar efter något eget så länge. Här är huspriserna humana, för 500.000 får man ett hus i hyfsat skick byggt på 50/60/70- talet, något beroende på storlek såväl på hus som tomt och standard. För betydligt mindre 200-250.000 får man ett äldre hus med mer att göra och det är bl.a. där funderingarna rullar fram och tillbaka om vad som är bra köp och vad som kan bli "Ebberöds bank". Vi har kollat några olika hus och har just nu ögonen på ett hyfsat bra men med några STORA?????. Tänk om man som sagt kunde se in i framtiden.

Nu har jag börjat reparera i källaren. Än så länge har det mest blivit att riva bort kvarvarande tapeter. De gamla var så skadade nertill av vatten och fukt så det hade varit lika besvärligt att reparera som att riva bort allt och börja om från början liksom. Det senare är dessutom säkrare då det kan vara så att mer av bef. tapeter släppt från underlaget av luftfuktigheten, limmet är ju vattenbaserat. Det tar tid och är lite pyssligt men jobbet ger ju synligt resultat iaf. till skillnad mot tvätt och städning som är ogjort straxt igen.

I dag kommer Malte en sväng och kanske även vovven. När det gäller den senare är det svårt att veta/planera eftersom matte har timjobb om någon är sjuk. Faktiskt har det gått bättre än väntat att greja med vovven här men FRIHETEN jag känner när jag är ensam och kan "mockla" som jag vill utan dåligt samvete för honom är NJUTNING mitt i jobbet samtidigt som jag gläds åt de dagar tösen har jobb. Frustrerande.

Helgen är inte så uppbokad. Skönt. Nu kommer lillplutten så tillsv.

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2013-10-25 08:53 #47 av: Mirinda

Jag satt just och funderade på hur det går med husreparationerna. Som om jag kunnat skicka en tanke som ett brev, så fick jag svar här.

Ta du ett bekymmer i taget vad hus- köp/sälj beträffar! Ska jag göra en tolkning av vad du skriver, så låter det inte som om ni kommer att lämna er stora inbodda kåk särskilt snart. Trivs man så trivs man. Förresten så är det ju er son som vill ha ett hus och han må väl välja ett efter eget huvud. Precis som du säger går det ju alltid att sälja det längre fram om han vill ta över hos er. Slut på "lägga näsan i blöt-pratet"! :)

Här händer det just ingenting och jag får ingenting gjort. Låter inte klokt när jag skriver det. Men så ser det faktiskt ut. Jag har varit sjuk i flera omgångar. Ingenting allvarligt. Men magsjuka och förkylningar sliter på en och man blir trött och orkeslös. Fast jag tror nog att det är humöret som är det som tar mest stryk. Att ständigt ställa in och skjuta upp saker för att man inte är kry kan göra att man till slut inte ens orkar börja. Ni kanske förstår varför jag inte skrivit så mycket här på sistone. Det hade bara blivit suck, gnäll och sjukdomsprat.

Egentligen är jag väl bra fånig. Om någon annan har det motigt kan jag sitta och uppmuntra dem att ösa ur sig eländet. Men själv ska jag tydligen vara glad som en lärka jämt. Ilsken kan jag tillåta mig att vara när jag skriver, men inte ynka för små bekymmer. Vad är en snuva jämfört med stora vattenskador, liksom?

Senhösten är den period på året som är ungefär lika kul som fästingar och ryggskott. Min gamla pappa sade alltid så här års att han ville gå i ide. En mycket bra idé tycker jag. Alla dessa björnar kan inte ha fel. Ginge det skulle jag krypa in i någon varm och ombonad håla första november och sova till mitten av april. Okej då; jag kommer väl ut vid jul och äter skinka och tänder ljus. Men resten av den mörka årstiden kan jag klara mig utan.

Få se nu... Om jag riktigt anstränger mig borde jag väl kunna komma på någon yttepytte liten positiv sak att säga om senhösten.FunderarFunderar

Jag vet!Får idé

Man slipper fästingar.Skrattar

Det är bäst att jag slutar nu. Är ju inte nåt vidare fredagssällskap för tillfället. Hoppas ni andra är på bättre humör.

Hälsningar från Gnällspjälls-tanten 

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-10-28 07:02 #48 av: Mrs Me

Ja du Mirinda hur man än vänder sig har man ändan bak. Jobbigt att vara sjuk, snuva eller ryggskott är olägenheter man gärna klarar sig utan, och inget man kan "ta paus" ifrån som med min vattenskada. Hela sommaren förträngde jag den, ett bra sätt att ladda för kommande jobb tror jag, det blev ju vare sig bättre eller sämre när det var som det var och "torkläge" rådde.

Nu försöker jag satsa fm. i källaren de vardagar jag inte har Malte, hunden får klara sig med lite snabba kiss/sällskaps turer. Han kan gå ner till mig men gillar inte att vara där nere skrajsen kraken. Funderar på hur det skall gå när det är dags att köra slipmaskinen, får väl testa. Kniper det får han väl ligga i bilen någon timme eller två. Den gillar han ju och kör jag kupévärmaren en stund innan och det är milt som nu behöver han inte frysa.

Gå i ide JA JA JA tänk så skönt det vore, gillar inte höst/vinter och kyla. Inte blev det bättre av tidsomställningen till vintertid. Jag skulle - om vi nu skall tramsa med klockskruvande - hellre sett att vi vridit klockan en timme framåt nu på hösten istället. Då hade mörkret fallit först efter fem på jul och inte som nu straxt efter tre. Det tror jag skulle göra hälsoläget bättre för oss alla i Sverige vintertid.

Konstigt att inte politiker som är så pigga på att snåla och spara på sjuk/hälso kostnader inte får upp ögonen för fem åtgärder som säkert skulle eliminera mycket av orsaken till ohälsa och därmed spara de pengar de nu försöker spara genom att utsätta folk för ekonomisk och vårdmässig "misär" allt som oftast istället.

Vad jag spontant tänker på är följande

* Tidsomställningen som gör att vi inte får nog med dagsljus vilket leder till depression för många. Finns mycket att läsa om detta

* D vitamin tillskott som hjälper till att motverka ovanst. brist och tillstånd. Även här finns mycket att läsa och nya rön avlöser de föråldrade. Det man trodde man visste/kunde är inte hela "sanningen" numera.

* Kolhydratreducering. Tänk vad mycket pengar samhället skulle spara på t.ex. diabetesvård, både typ ett och två, för att inte tala om personligt lidande för de sjuka. Även övervikt och dess följdsjukdomar, högt blodtryck, hjärt/kärl hälsa skulle kunna stävjas om de tog till sig senare års forskning som också visar att jorden inte längre är platt. Googla även socker cancer så ger det en skrämmande insikt om varför cancern eskalerar i den takt vi ser nu. 

* Stressen i samhället. Alla skall jobba heltid och gärna mer än det och fram till gravens rand, alltid nåbara, alltid uppkopplade. Barnen kastas in i detta ekorrhjul från ett års ålder. Jag tycker dagis är bra men arbetstider/dagistider för småbarnsföräldrar borde vara mer anpassade till barnens behov är samhällets, i mitt tycke, feltänk. Det handlar främst om pengar - IGEN.

* Grundtrygghet som är mer frikostig och just TRYGG och PÅLITLIG. Att kunna lita på att du inte blir utkastad från a-kassa/f-kassa om du har oturen att bli arbetslös/sjuk utan att bli framställd som ett tärande monster t.ex. vore nog bra för den psykiska statusen oavsett var i livet du är.

Det finns säkert fler saker som skulle kunna ses över och visst skulle främst de sistnämnda sakerna kosta MEN det skulle säkert sparas in genom att fullfölja övr. åtgärder och dessutom eliminera ohälsan allt sammantaget skulle kunna undvika. Det man förlorar på gungorna spar man på karusellerna s.a.s. Jag tror faktiskt att det t.o.m. skulle kunna bli MER pengar kvar i slutändan.

Nu till källaren i väntan på stormen. Kanske vi slipper hyfsat undan, det ser ut som att vi ligger på gränsen norrut.

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2013-10-28 14:58 #49 av: Mirinda

Varning! Det här inlägget innehåller politik. Läs bara om du kan skilja på sak och person!

#48 Det är framför allt dina två sista punkter jag fastnar för. Har själv tänkt samma tankar.

Det som gör mig mest illamående är att man låter de svagaste betala priset för att de starkaste ska få en allt större del av den gemensamma kakan. Som lök på laxen ska de som har det tufft dessutom ges dåligt samvete för det.

Ingen rår för att den är sjuk. Inte heller rår barnen för att föräldrarna jobbar mycket. Om föräldrarna inte jobbar mycket riskerar de att få dåligt samvete för att de inte har råd att ge barnen det de behöver. Om de jobbar extra mycket får de dåligt samvete för att de inte umgås tillräckligt mycket med sina barn. De sitter i Moment 22 upp till ögonbrynen.

Att känna sig trygg borde vara en självklarhet i ett rikt land som inte haft krig på flera hundra år. Här drabbas vi inte av jordbävningar, katastrofala orkaner eller långvarig torka som orsakar svält och nöd. Vi har inget befolkningsöverskott eller några farsoter som får befolkningen att knäa. Vi har gratis skola åt alla och all sköns skyddsnät i form av försäkringar och sociala trygghetssystem.

Varför i hela fridens da´r fungerar det inte längre?

En gång i tiden gjorde det det. Då fanns en grundinställning av att alla skulle kämpa på och göra sitt bästa. Den finns väl kvar.(?) Men var tog den självklara solidariteten med de svagaste vägen? När började vi skylla på dem som inte kan försvara sig och har minst möjlighet att förändra något?

Politik är känsligt att diskutera. Men jag kan inte låta bli att säga det här: Det är ingen slump att "brunskjortorna" tagit sig in i riksdagen. I mina ögon är de bara skinheads som låtit håret växa ut och bytt bombersjackor mot kavaj. Jag tänker inte bara på det partiets rasistiska agenda utan över huvud taget hur de ser på människor. På trettiotalet fanns en mustaschprydd man i Tyskland som tog folks missnöje och omvandlade det till något vi alla känner till. Är det något liknande folk vill ha här?

Jag säger inte att vi är där eller ens nära. Men det finns en otäck tendens i vårt förr så trygga land. Sverige, som en gång var en förebild för andra länder när det gällde social trygghet och fred, håller sakta men säkert på att förvandlas till något annat.

Ska vi hejda tendensen i tid kan vi inte bara förlita oss på att "experterna" talar om hur vi ska göra. Vi kan inte bara luta oss tillbaka och vänta på att "nån annan" säger ifrån när vi tycker att något är fel. Den svenska staten har en standardlösning när något är åt skogen. De tillsätter en utredning. Och Svensson finner sig i det och återgår till att gnöla vid fikabordet i sällskap med dem som tycker likadant.

Till slut kan vi bli en nation av passiviserade fårskallar som rusar blint dit makthavare pekar. Ett folk som bräker med när "experter" använder tjusiga ord för att övertyga oss om att vi inget begriper. Då väntar vi bara på en viss sorts politisk ledare, med eller utan mustasch.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-10-28 15:51 #50 av: Mrs Me

Till slut kan vi bli en nation av passiviserade fårskallar som rusar blint dit makthavare pekar. Ett folk som bräker med när "experter" använder tjusiga ord för att övertyga oss om att vi inget begriper. Då väntar vi bara på en viss sorts politisk ledare, med eller utan mustasch.

DESSVÄRRE ÄR VI REDAN DÄR. Det pyr VÄLDIGT MYCKET under ytan och knyts näven i fickan. Maktlösheten inför alla försämringar i vård/omsorg/skola SAMTIDIGT som man upplever att när det gäller invandringen finns det uppsjöar med slantar gör folk arga. Besparingar är väl politikernas vanligaste ord inom alla andra områden tror jag. Så politikerna har tyvärr själva största skulden i att det blivit så här.

Dessvärre finns det folk som inte förstår det utan ger sig på de invandrade istället för att diskutera politiken - vilket iof. känns väldigt tabu. ÄNNU EN FARA. Att känna att du inte vågar resonera om POLITIKEN i landet med åsikts och yttrandefrihet när det gäller just denna fråga utan att ses som rasist eller främlingsfientlig och riskera att få sparken från jobbet, bli utesluten ur facket o.s.v. gör också att det kommer att slå tillbaka med rörelser som växer starkt och fort i det tysta. Jag kan inte komma på något annat område där man inte kan resonera om saker för att, om inte komma till samförstånd, iaf. se saker ur den andres synvinkel även om man i alla fall tycker det är fel.

Något som också är farligt just nu är att media håller inne med vissa fakta. När människor inser detta och söker sig till de alternativa källorna, finns många numera, så lägger folk ihop två och två och upplever sig lurade och än mer otrygga i vad som händer bakom deras ryggar vilket föder ytterligare ilska och fientlighet. Inte vet många att det inte var vita skinnskallar som gav sig på den mörkhyade mannen med sin lilla son i Malmö inte heller att de fem som utförde den nyligen så omtalade gruppvåldtäkten där domen blev så tokig inte hette Anders eller Pelle.

Tyvärr är det ju dessutom vissa individer som inte respekterar våra lagar utan beter sig illa. Det finns inom alla folkgrupper men jag tror det sticker mer i ögonen när man tycker att det är otacksamt att folk som kommit hit och fått hjälp och stöd återgäldar det så. Vi har "våra egna" rötägg här, det är illa nog. Dem kan vi tyvärr inte exportera även om det vore önskvärt men jag tror nog att de flesta inte heller vill importera mer av den varan och osäkerheten om hur folk kommer att uppföra sig är nog en stor del av det växande missnöjet som gynnar dem som tycker det är nog.


Politik är intressant och jag önskar att fler insåg det så vi slipper vara "det sovande folket" (Reinfeldts boktitel - så tycker han, med fog (?), om oss. Nog för nu, skall prata allvar/hus med sonen nu. Därmed önskar jag er ha fortsatt gott. (Ingen storm här än.)

Hälsningar Mrs Me

Anmäl
2013-11-13 22:27 #51 av: Mirinda

Oj, så länge sen vi skrev här nu!

Jag har haft fullt upp med en massa saker.

Här på iFokus har jag mest varit engagerad på Marsvin. Är ju medarbetare, så det blir en del jobb som inte syns i trådarna vissa perioder. Jag deltar dessutom i vår jätteroliga varulvslek och då blir det mycket läsande och skrivande där. Det är en härlig avkoppling från vardagen med mycket humor och spänning. Leka blir jag aldrig för stor för. Inte gör det något att man är halvgammal och stel i kroppen heller. Man sitter ju bara vid datorn och fantiserar.

Jag pluggar lite på kvällstid och har halkat efter med hemtentor och inlämningsuppgifter p g a sjukdom och annat som kommit i vägen. Så nu kämpar jag på för att komma ikapp.

Sonen har deltagit i en del sportturneringar och det kommer snart en till.  Sen kommer ju allt som ska fixas hemma till. Gubben min har fått ändrade arbetstider, så han är borta många kvällar. Så några sysselsättningsproblem har jag inte.

Hur har ni det? Har vintern börjat smyga sig på där ni bor?

Här är det blött, blåsigt och mörkt. Man försöker liva upp stämningen så gott det går.

Gubben fick biljetter till en TV-inspelning för ett tag sedan. Så vi var där hela familjen. Sonen hade jättekul och tjoade glatt med när publik-coachen skulle lära oss apprådera rätt. Jag blir lite motvalls kärring i sådana situationer. Är det bra applåderar jag spontant. Och är det dåligt håller jag mig passiv. Inte buar jag i alla fall - allra minst på kommando. Det fanns olika aktiviteter för barnen  utanför själva inspelningslokalen och de bjöd på godis.

Vi har bakat och fikat mycket - äppelpajer, kladdkakor och annat mumsigt. Det gäller ju att äta upp sig, om jag nu hittar något mysigt ide att övervintra i.Skämtar

Annars rullar väl livet på utan större sensationer. Vi har, peppar peppar, fått ha hälsan ett tag nu i alla fall. Så visst finns det att glädja sig åt. Jag blir bara en sån förtvivlat trist och seg dysterkvist i november. Man kanske ska testa ljusterapi?Får idé Den naturella solskensvarianten... Är det någon som har en lya på Kanarieholmarna att låna ut några veckor?Skämtar Där är det både varmt och ljust så här års. Ett år för länge sen var jag på en sån solresa i början av vintern. Jag var frisk och pigg hela vägen fram till Valborg efter det. Tror inte att det var en slump.

Marsvinen är mysiga att sitta med en stund dessa mörka kvällar. Jag tänder några ljus och sitter bara och klappar dem en stund innan jag går och lägger mig. Har bestämt mig för att sluta göra nytta lite tidigare på kvällarna. Har svårt att sluta när jag väl börjat dona i köket och i de bortglömda vrårna.

Nu har jag inte så mycket mer att berätta. Jag hoppas att vi kan få lite fart på tråden igen. Det är kul att ha lite sällskap vid datorn, när familjen gått och lagt sig. Jag är och förblir en nattuggla. Var inte ens morgonpigg när sonen var nyfödd. Alla hade påstått att jag minsann skulle ändra mig om jag fick barn. Ha ha ha! Babyn var lika trött på morgnarna som jag.

Hej då för denna gång! Hoppas någon mer skriver snart.Vinkar

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-11-13 22:54 #52 av: Raija Danielsson

Mirinda


Här får du svar direkt. Ännu en uppesittare.

Ditt liv verkar vara normalt, enligt mina normer. Du är en stressad maka/mor som alltid har mycket att göra. Dessutom försöker du studera och jag lovar, jag vet vad det innebär.

Jag tycker det är kul att familjen gör roliga saker tillsammans. Fortsätt med det.

Det du har som jag avundas dig är hälsan. Att vara halvgammal och stel i kroppen, det är ingenting. Var glad för den hälsa du har.

Inom loppet av fem år så har jag, från att ha varit hälsan själv, blivit drabbad av flera kroniska sjukdomar. Varav en är allvarlig, alla obotliga. Sen tidigare var jag allergiker och hade också astma. Då kallad jag mig frisk. Det finns mediciner som hjälper bra.

Så nu gäller det för mig att hålla humöret uppe. Till hjälp har jag mina hundar. Ingen av dom är någon ungdom men den äldsta, snart 12, är spralligast. Vilken lycka att jag har dom. Vilken lycka att jag har en underbar hundrastare. Vilken lycka att jag har en underbar tjej som städar åt mig. Vilken lycka att det finns fotvård. Ja, jag är glad för det men samtidigt urförbannad.

Varför kan jag inte själv gå på långa promenader med mina älskade hundar? Varför kan jag inte städa själv? Varför kan jag inte göra en sån löjlig grej som att klippa tånaglarna?

Det är svårt att hålla humöret uppe ibland. Men jag lovar att jag försöker. Jag känner mig som en isoleringsfånge för det mesta. Men jag försöker att komma till affären någon gång per vecka. Där har jag min sociala tillvaro nuförtiden. Ibland har jag ju otur och träffar ingen jag känner men jag ser ju människor ändå.

När jag fick min allvarligast sjukdom så lovade jag mig själv att jag ska skratta minst en gång per dag så länge jag lever. Än så länge har jag hållit mitt löfte.

Raija

Anmäl
2013-11-13 23:10 #53 av: Mirinda

Tack för ditt snabba svar, Raija!

Jag vet att jag inte har något att klaga på egentligen. Allt är så relativt. Jag såg en programserie på TV för ett tag sen. Tror att den hette En andra chans. Det handlade om människor som blivit svårt handikappade - unga människor mitt i livet.

Den person jag kom att bli mest djupt berörd av var en ung kille som var totalförlamad. Han hade en värme och och en fantastisk humor som man sällan möter hos fullt friska. Hur man finner förnöjsamhet och kan sprida glädje som han gjorde i den situation han befann sig... Fullkomligt fantastiskt! Sådana människor gör mig glad och ger mig ett ödmjukt perspektiv.

Det går ingen nöd på mig. Absolut inte. Det är ju det jag vet. Har bara lite svårt för denna mörka och råkalla årstid. Det brukar bli bättre när snön kommer och vi närmar oss jul.

Läste en gång något på ett vykort:

"Den som är frisk har tusen önskningar. Den som är sjuk har bara en."

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2013-11-15 08:43 #54 av: Mrs Me

 

Sorry, lust men inte tid har satt käppar i hjulet för lite plitande här på länge. Jag skulle verkligen behöva någon grej som konverterar tal till skrift för tid att tänka/prata för mig själv har jag haft desto mer. Jag målar, spacklar, slipar, spacklar lite till och så lite mer slipande. Händerna fullt upptagna men hjärnan helt ledig således. Att till slut hänga tapeterna tar bara en bråkdel av den tid förarbetet kräver men är betydligt mer tacksamt.

 

Här var det lugna puckar fram till i torsdags lunch förra veckan. Jag knåpade på här i godan ro och ja - jag och vovven tränar in oss på samarbetet att han ligger ensam uppe några timmar i taget och jag grejar nere utan dåligt samvete. Han kan gå ner men gillar inte att vara där, mycket farligt som trappstege, soppåsställ, dammsugare ja allt möjligt man kan vara döskraj för när man är en ”mördarhund” finns där nere.  

 

I torsdags förra veckan (7 nov.) vid lunch ringde tel. – Ni får huset för 230.000:- om vi skriver kontrakt i em. sa mäklaren. Det var ett kap även för att vara här. Vi har ju små kikat på alternativ för olika lösningar för boendet för oss själva alt. yngsta sonen som börjat bli otålig i hus boende önskemålet. Lösningen blev att det får bli ett annat hus som ”mellanstation” för honom tills vi är redo att lämna detta så kanske vi byter hus så småningom (den hägrande lägenheten känns avlägsen). Så kort varsel som samma dag gick inte att lösa (grabben var i ett samhälle några mil bort och reparerade ett lok som hade gått sönder mitt i en brådskande transport och var tvungen att jobba tills det var klart om det så blev mitt i natten) så det fick bli fm. dagen därpå. Bah… så pirrigt, blir det bra, blir det ”rätt”, har vi upptäckt alla fel o.s.v. o.s.v.???????????? Det blev en ganska sömnlös natt kan det kort sammanfattas.

 

Tro nu inte att det var slut på pirret i.o.m. att kontraktet skrevs - det är som en utdragen förlossning det här – en plåga med förhoppningsvis bra resultat. Saken är den att säljaren har god man efter en stroke och det var inte nog med att säljaren och den gode mannen var överens med oss om priset – nu måste det först godkännas av överförmyndarnämnden för att vinna laga kraft och deras nästa möte var  den 13:e. – i förrgår. Trodde vi skulle få besked sen em. 13:- men hörde inget före lunch i går – hållna på halster en vecka nästan – tog på ”nerverna”. Det blev ok, vi prutade bara 30.000kr, så nu har vi tillträde den 28:e november. MEN – INTE NOG MED DET……….

 

Husets infarts väg är en brant halvlång backe. Det finns ju grader i helvetet säger de och har jag svurit över backen upp till oss många vintrar så är den här många grader värre - så vi är delvis även i händerna på kung Bore. Visst tog vi med backen i beräkningen vid budgivningen så det är ingen överraskning men att bära soffa, sängar o.s.v. från vägen och upp till huset är ingen önskedröm. Även vetskapen om att allt stort/tungt helst skall flyttas innan snön kommer ökar på stressen.

 

OCH DESSUTOM …………. Utöver att jag plötsligt fått mer att tapetsera (jag skall lära dem under tiden jag fixar vardagsrum och sovrum så kanske de kan göra resten själva) så skall jag sätta in ett nytt kök hos dem. Jodå de skall allt få vara behjälpliga även med det men grabben jobbar ju just nu dagtid så hans tid blir väl si och så med. Får väl sätta svärdotterns färdigheter på prov, har egentligen ingen aning om om hon är händig eller ej. De lever någon sorts flytande relaxat ”Det gör jag se’n” liv. Grabben har ett visst intresse att fixa med bilar och svärdottern med hästar men det är det enda förutom tv, dator och mobil de ägnar fritiden åt. Ett hus kan nog sätta fart på latmasken tror (hoppas) jag.

 

Just nu är jag i planeringen av köket, tycker verkligen att det är roligt men det vill till att få alla mått till bef. vatten/el/fläkt o.s.v. att stämma. – Men det kan/vill de väl göra själva? Tja, fördelningen är att jag planerar var stommarna (ett Ikea kök) och vitvarorna skall vara så får de planera inredning i skåpen och luckor, välja vitvaror m.m.. Visserligen med lite tips från mig, t.ex. sa de att de ville ha vitrindörrar på alla överskåp – visst sa jag MEN ta en funderare på OM det skulle funkat med glasdörrar på alla överskåp ni har i ert nuvarande kök – deras miner var obetalbara ;-D . Det blev på min inrådan ett separat lite rejälare ”vitrinskåp” i en annan hörna i köket istället!

 

För min egen del blev det ju också lite mer stress i källar pysslet. Jag hade planerat att hallen och ett rum skulle vara klara till jul, får nattgäster då. Nu känns det som att det gäller att få undan mesta möjliga före 28 nov.. Jag är helt klar med tak och väggar i ett rum och delvis klar i hallen (bara några pilliga tapetvåder kvar, många vinklar, vrår och dörrar). SEDAN ÄR DET GOLVEN – jag undrar just vad jag skall ta mig till med dom. Måste nog börja med att ”skala” dem på matt och färgrester för att kunna bilda mig en uppfattning om det.

 

Fö. upptäckte jag att det snart är advent och jul. Jag bokade t.ex. in i min kalender att den 27 nov. måste jag gå ut och sätta upp ”granris” slingorna runt fönstren, även i hagel, storm och drivis och förbereda alla adv. ljusstakar. Jisses, tycker inte det var länge sedan jag skrev om jul här sist. Hur jag nu skall bära mig åt så skall jag nog få till mitt julpynt mitt i alltihop också. Det skall nog gå, brukar ju ”ro fan i land” även när det känns som mest körigt men några omfattande skrivstunder kan det nog bli tight om för en tid framöver – så ni vet bara. Egentligen borde jag även ägna denna stunden åt annat men blev lite motvalls kärring en stund. Håller på att fixa shopping lista för köket på Ikea och det gäller att komma ihåg alla stödben, lister, gångjärn o.s.v. förutom lådor och skåp. Vi tänkte åka i morgon så vi inte behöver fixa det när vi väl kommer år huset. Tur att jag har det färdigtapetserade rummet tomt just nu för att ha någon stans att ställa alla grejer det blir. (Golv fixet får väl bli till att börja i hallen och det rummet när grejerna försvinner den 28:e.)

 

Tänk vad bra det är att få insikt i andras villkor. Även om jag känner att det är lite övermäktigt med allt arbete ibland så blir jag när jag läser det du skriver Raija väldigt tacksam att jag faktiskt kan även om jag får ta det i lite sakta mak någon stund/dag. Ang solen Mirinda så tycker jag du skall testa att kompensera den med D-vitamin. Jag tycker mig märka skillnad själv och väldigt tydligt på äldsta sonen som tidigare blivit rejält deppig på hösten. Han är mycket piggare och nöjdare med ”piller”.

 

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2013-11-26 01:41 #55 av: Tarotstollan

Oj, vad tiden går! Det var längesedan jag skrev något här i denna tråden såg jag när jag läste igenom vad som senast kommit in.

Det är mindre än en vecka kvar till 1:a Advent, har en massa planer på saker som jag måste fixa innan dess men frågan är väl om jag hinner?! Måste ju putsa fönster och hänga upp rena gardiner och naturligtvis mina adventsstjärnor, har 3 st. som skall upp. Mina elljustakar de 7-armade, kommer inte upp förrän till jul, håller hårt på det för så var det när jag växte upp!
Adventsljusstakarna de med 4:a levande ljus har jag knappt haft framme de senaste åren, de är fina att titta på men eftersom jag inte kan tända dem utan övervakning p.g. av katterna känns det ganska meningslöst att plocka fram dem! Dessutom är det ju mossa och lite dekorationer i dem också, vilket naturligtvis den minsta katten tycker är jättekul att pilla på!

På fredag skall jag dessutom tvätta och så här innan jul är det ju alltid mycket annat som skall tvättas vilket i vanliga fall inte görs! I första hand alla mattor som vid det här laget är otroligt smutsiga och ingen jul utan rena doftande mattor, vilka är ganska jobbiga att bära upp och ner till tvättstugan.
Dessutom är ju tvätt passen så korta (4 timmar), så jag hinner inte tvätta den vanliga tvätten med kläder och dessutom alla mattor på en gång, så det gäller att prioritera vilka som jag skall ta nu och vilka sista gången jag tvättar innan jul!
Visserligen kan jag ju boka flera tvätt pass om jag vill men hur kul är det att tillbringa tiden i en tvättstuga?! Har jag lyckats förr om åren så borde jag ju klara det i år också, tycker jag!

Ja, sen står ju snart julen för dörren och det skall ju firas på något sätt och dessutom försöka få tag i några julklappar till världens mest besvärliga och tjuriga människor!
Att köpa klappar till släkten är nog bland det svåraste man kan göra här i världen verkar det som när man hör vad folk pratar om och även skriver  inne på Jul i fokus.
Har man dessutom som jag bara äldre människor att köpa till, den yngsta 65 år, är det inte lätt. Ingen av dem har några intressen, ingen önskar sig något ( i alla fall inget jag har råd att köpa), doftintoleranta, sjuka, synproblem osv
Vad jag än kommer på att jag skall köpa, så inser jag efter ett tag att det går ju inte!
Dessutom får det ju inte vara dyrt heller! Ärligt talat hade jag hellre lagt pengarna på mina djur och mig själv, än köpa något till andra människor som har pengar så de klarar sig och dessutom behöver de inte köpa något till mig heller! Vi köper lotter och delar på ev. vinster, så jag tycker det räcker.


Har sprungit runt i affärerna och njutit av alla juldekorationer, även om jag inte skall köpa något så tycker jag det är roligt att titta på allt pynt. Var inne på Myrorna och fick tag i 2 stora och 1 liten klämmtomte (sådana som har en klämma i händerna och fötterna), de brukar jag sätta på lampsladdarna och på lamphållare osv. Har fått tag i ganska många nu genom åren så tomtarna är lite överallt i lamporna och klättrar, det är ju 4 st. tak lampor så det är ju kul med flera i samma lampa. Dessutom fick jag tag i en prydnads tomtemus som sitter i en gungstol med ett musbarn i knät. Jättesöt! Jag gillar sådant som är lite sött och gulligt men annars är det viktigt att tomtarna verkligen ser ut som tomtar och inte troll!
Jenny Nyström satte ribban högt!Skämtar
Skall senare i december se om det kommit in mera gulliga saker att utöka min redan stora tomteskara med.
 Minst en ny tomte varje år och det har jag ju redan klarat av, så jag får se vad jag hittar.
Dessutom har jag sett en annan sak jag gärna skulle vilja ha, en glasgran som det ser ut som om det bubblar vatten i, ja det låter konstigt men den var väldigt vacker när den var tänd. Hoppas att det finns någon kvar när jag skall ut i december och köpa mina julklappar, så jag kan titta lite mera på den och bestämma om jag skall ha någon eller ej!

Har ännu inte fått någon julkänsla, förhoppningsvis kommer den med snön när nu den kommer, vilket jag hoppas blir snart! Kanske lite nu till helgen, lagom till Advent?!

Ha det så bra i november mörkret!Stjärnor

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-12-23 18:02 #56 av: Mrs Me

GOD JUL

&

GOTT NYTT ÅR

Och vips var advent över och julafton här om några timmar. Ärligt talat har jag faktiskt inte hunnit märka av vare sig advent eller julkänsla, allt har gått i faslig fart. Känns som om det iaf. var tur att jag julpyntade allt utom granen (den kom upp i går) till den 1:a annars vet jag inte när det skulle blivit gjort.

December har jag mest, känns det iaf. som, tillbringat i en ständig slipdamms dimma krypandes på knä i sonens nyköpta hus. Vi har kort sagt haft ett hel...e med golven men nu börjar det ordna sig. Blir säkert några (ganska många) kryptimmar till men nu blir det som vi tänkt oss. Dessvärre har tapetseringen kommit efter då golven krånglat men sovrummet är klart och köket står på tur parallellt med att köket skall byggas.  

Idag har  det mest gått i matlagning och städningens tecken. I morgon blir det fullt hus, bortemot 20 pers. tror jag, det lär nog bli härligt att krypa till kojs efter den dagen. Även nu är jag trött och har ont i benen/knäna men dagen är inte slut än, yngsta dottern och pojkvän kommer fram mot nattkröken. Hon hade schemalagd arbetstid till 23.00 i kväll - allt skall fram och förberedas för mellandagsrean och sedan har de ju restid på någon dryg timma. Skönt att det är bra väglag trots allt.

Återigen GOD JUL och ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2014-01-01 17:36 #57 av: Mrs Me

Gott nytt år & god fortsättning.

Så skönt det är att inte ha firat in det nya året på annat sätt än att värma kudden. Trist kan det låta men vi och vovven, den skotträdda stackaren som vi gett piller, sov som stockar och nytt år blev det ändå - som varje år! En bonus var att jag 7.00 ätit frukost läääänge och var pigg som en lärka så jag kunde åka till grabbens hus för att fortsätta lacka golv - snart klart nu, tre omgångar kvar bara. - Tack och lov!!!

Köksinredningen är snart klar och tapetseringen där står på tur så snart jag får tid, borde bli nästa vecka. Tapetseringen har kommit efter rejält då jag tvingats lägga åtskillig tid på golven vilket inte ingick i planen. Tanken är att de flyttar in omkring den 15.e så får resten fixas efterhand. Det fattas dusch men de har lägenheten kvar lite till och familj på båda sidor som gärna upplåter dusch möjl. några veckor om det kniper. 

Nu har jag som "bonus" i planen för dagen fixat (permanentat) håret och avnjuter sista stunden på dagen i soffan insvept i täcke, katten hopkurad intill, gubben jobbande på datorn i andra soffhalvan (tänk att han kan hitta lite att justera/kontrollera - i evighet - amen - varenda stund), mätt och belåten efter avnjutande av julens sista fiskrester, lax & sill i olika tappning, och med ett rejält glas likör (Baja Päron, god kall om någon vill prova). Trots att jag känner, mycket väl, att jag har en kropp - främst knän - känns det njutningsfullt och jag tar det som ett gott omen för 2014.

Hoppas ni andra där ute kan göra livet någorlunda behagligt för er själva efter bästa förmåga. " Själv är bästa dräng" säger ordspråket. Det kan väl stämma till viss del men allt styr man ju inte över dessvärre. Tankens makt tror jag fö. mycket på. Att försöka hitta det positiva - inte lätt alla gånger - i det som känns jobbig ger styrka och självförtroende när man "klarat sig igenom". En tanke värd att tänka på i såväl goda som tunga stunder.

Som sagt - god fortsättning och ett "bra" 2014 önskar Mrs Me

Anmäl
2014-01-01 20:33 #58 av: Mirinda

Hej!

Jag har varit bedrövligt dålig på att skriva här i tråden under en tid nu. Läser så fort den uppdaterats och tänkt att jag ska skriva. Men eftersom resten av er inte är tankeläsare så har jag varit mer eller mindre osynlig.

Tarotstollan och jag syns på andra sajter. Fast det finns inga andra trådar som den här någon annanstans.

Vad härligt det är att höra att du pysslat om dig själv, Mrs Me!GladDen där tidiga långfrukosten låter så skön.

Visst är det kul att umgås med familjen och ha mycket tid tillsammans. Men jag måste få lite ensamtid också. Dra mig tillbaka och tänka mina egna tankar. Det blir sena kvällar i soffan.

Riktigt ensam är jag inte då heller. Men jag delar gärna de där stunderna med marsvinen. De avbryter inte. De opponerar sig inte. Inte behöver man göra något särskilt för att de ska vara nöjda och glada. De bara finns där och är snälla och mysiga. Det är väldigt avkopplande att sitta med ett marsvin i famnen och bara vara. Lite god choklad till mig och några kvistar persilja till marsvinen, Tv:n avstängd, bara granen som lyser upp vardagsrummet. Då trivs jag.

Det låter som min jul var väldigt olik din, Mrs Me. I alla fall när det gäller hur många som firade tillsammans. Här var bara den närmaste familjen och sambons vuxna son. Skinkan och köttbullarna smakade som de skulle. När min kräsne son spontant berömmer skinkan, så vet man att bättre blir det inte. Jag köper inte färdig skinka, envisas med att laga till den själv så att jag får kryddningen som jag vill. Det är inte mycket mat jag lagar på känn och/eller har hittat på själv. Julskinkan är en av dem.

Så vips var det 2014. Nyår blev om möjligt ännu lugnare än julen. Åt alldeles för mycket av den goda maten bara. Min sambos potatisgratin är så god att jag gärna tar den där extra portionen som inte behövs men som inte går att motstå. Vi gick ut vid tolvslaget och tittade på fyrverkerierna och önskade grannarna gott nytt år. Vår son fick vara uppe och titta han med. Dock är han lite rädd för smällandet, så han stod inne och tittade på de färgsprakande raketerna genom fönstret. Efteråt somnade han ovaggad.

Jag undrar vad som kommer att hända detta nya år. Förhoppningsvis blir det ett bra år med balans mellan svåra och goda perioder, framför allt önskar jag styrka att ta mig igenom de svåra.

Till er alla önskar jag det bästa ni kan tänka er av 2014.

Jag gav inga nyårslöften. Bäst att inte lova något här heller. Men jag vill verkligen hålla liv i den här tråden och ska försöka att skriva oftare. Det är en väldigt trivsam tråd där det finns svängrum för alla och är högt i tak. Trevligt sällskap utan krav på nån sorts prestationer.

Ett stort tack till dig Mrs Me, som startade tråden och som håller den vid liv, även när du får vänta länge på att någon annan skriver. Allt gott till dig!


 

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2014-01-23 23:50 #60 av: Tarotstollan

Får väl börja med att önska alla ett riktigt GOTT NYTT 2014!Stjärnor

Ja tanken att skriva några rader finns väl alltid men att komma från tanke till att faktiskt göra det, det är en annan sak.
Nu sitter jag här i alla fall och skall försöka få till några rader.

Det är väldigt lugnt nu, det händer inte så mycket och därmed inget direkt att skriva om.
Vi har fått lite snö men det mesta av trottoarerna i det området jag bor är nästan bara, medan det i andra områden har kommit så pass mycket snö så det har blivit omvandlat till is och därför är livsfarligt. En av mina kompisar bor i ett sådant område och hon är livrädd för att halka och skada sig, hon ramlade ju förra vintern och bröt handleden så jag förstår henne.
Jag gillar ju att vara ute och gå men i och med att det blev så kallt så snabbt så har jag inte hunnit att ställa om mig för kylan, så jag fryser så fort och då är det inte kul att vara ute.
Katterna skriker och vill ut på balkongen och jag öppnar dörren och släpper ut dem och bara någon minut senare springer de in. Sen går det några minuter och så skall de ut igen och sen känner de att det fortfarande är kallt och vägrar att gå ut. De skriker och blänger på mig som om jag skulle kunna fixa värme!

Hoppas att ni har haft en bra början på året och att det fortsätter så!Blomma 

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-01-30 08:24 #61 av: Mrs Me

Oj oj oj vad tiden rusar - och - hoppsan, måste varit ett tag sedan jag hade tid att kika in här, kände inte igen lay outen. Såg något om karma med poäng men eftersom min avsikt är att ge något litet livstecken ifrån mig = skriva, så får läsandet om det anstå.

Just i dag blev det bonustid en stund nu, tror jag om ingen ringer och behöver skjuts. Det har under natten kommit 20 cm snö och min bil (en fyrhjulsdriven XC90 köpt begagnad och mer praktiskt kör och lastbar än fin för den som vill veta) går som en klocka även i detta väder. Min bonustid beror mer på att jag vill ge snöröjarna lite extra tid att röja på parkeringen vid grabbens lägenhet där jag skall fixa lite hål i väggarna (efter uppsatta grejer) och svepa upp ny tapet i vardagsrummet, katterna har rivit på de gamla. Sticker emellan med detta jobb eftersom det finns en deadline i lägenheten, i huset är det inget slutdatum liksom.

Husrenoveringen går framåt - även om det uppstått oväntade problem som försenat tapetseringen. Först var det ju golven, flera veckors extra jobb, och sedan blev det oväntat problem med tapetseringen i köket. Mycket har jag grejat genom åren men köksproblemet var oväntat. Tapeten som är av typen "limma på väggen, sätt upp tapeten" fick blåsor, stora och små. De såg inte "normala" ut och var onormalt många och kom efter onormalt lång tid och sträckte inte upp sig. Som tur var hade jag bara satt upp två våder för att vi skulle kunna montera köksskåpen mot väggen så det var inte så mycket tapet som blev förstörd, var ju bara att riva ner den igen. Det visade sig att det var färgen på väggen, original sedan -51 då huset byggdes, bubblade sig och släppte från väggen under tapeten. Det blev till att göra om underarbetet och köpa "spärrfärg" som skulle hjälpa trodde färghandlaren - det hjälpte inte heller - en ny vända med nedrivna tapetvåder och bekymmer. I ren desperation testade jag att sätta upp "vanliga" gammaldags papperstapeter (köper ofta udda rullar på loppis - bra att ha) och YES det funkade, blev helt normalt tapetresultat och gick finfint att sätta upp de planerade tapeterna på. Tack gode G. Själva köksskåpen är klara och nu väntar vi på vvs killen till anslutning av vatten/avlopp där.

Nu har jag "bara" tapetsering i vardagsrum & hall kvar men tog paus som sagt. Dels är det deadlinen i lägenheten men också att underarbetet i vardagsrummet ((murade väggar) nästan klart) slitit på mina handflator. Jag brukar känna över väggarna för att få en uppfattning om var det behöver spacklas och det kan bli några vändor i olika riktningar s.a.s. Att stryka med handflatorna på spacklade, om än slipade, väggar är som att smeka ett sandpapper. Ni kan ju tänka er resultatet av att på det viset känna över alla väggar i ett vardagsrum ett par vändor - det blöder. Paus = läk tid till sista rundan före tapetsering.  

Tror ni inte på sjutton att nu när jag tycker mig se en ände på jobbet i yngsta grabbens boningar så kom äldsta grabben på att "bygga om lite". Han blev väl inspirerad av lillebrors hus fix och har redan tidigare pratat om att ta bort en vägg mellan ett sovrum och vardagsrummet för att få större vardagsrum - nu satte han planen i verket och väggen kom bort. Det fixade han själv och även att montera renoverings gips har han klarat finfint MEN nu vill han ha mammas hjälp och undervisning när det närmar sig tapetsering. Jag blir "så trött" men har man hjälp den ena måste man hjälpa den andra. Det är väl det som gör att det är slitigare att ha fem barn nu än när de var små liksom, man vet aldrig vad de hittar på.

När jag tids nog har tapetserat klart hos grabbarna antar jag att det börjar bli dags att ställa i ordning och damma hela loppisen inför sommarsäsongen. (Om nu ingen "hittar på" något annat de behöver hjälp med. dagisplats till Malte strular så det kan bli en del barnpassande framöver vet jag iaf.) Svårt att veta när vi kan öppna/hur mycket tid jag har på mig, beror på vädret. OM jag mot förmodan skulle få lite tid över så har jag ju alltid min egen källare att fortsätta reparationerna efter vattenskadan i. PUST!!!!!!!!!! 

Som ni förstår har jag inte mycket annat att skriva om - stirrandet på väggar är inte så varierande liksom (tur det finns radio att lyssna på under arbetet). Min egen jul blev i all hast bortstädad till "Knut" däremot att få upp alla lådor, blomgrupper, stora tomtar, gran m.m. m.m. på vinden tog ett par helger. Bra att vara två, gubben hemma, så man kan langa eftersom vinden nås genom en lucka i taket och stege. Nu är istället mina "vår krukor" ner plockade och framställda = flera vaser med vita tulpaner. )Jag gillar konstgjorda blommor när de ser vettigt naturtrogna ut). Jättefint och hopp om kommande "bättre tider" än vintern.

Nå, dags att släpa sig ut i kylan och snön nu, vill inte men, men

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2014-01-30 17:59 #62 av: Mirinda

Mrs Me! Jag blir alldeles matt när jag läser om hur du sliter på med allting. Vilken energi! Hur orkar du? Alltid något för händer, alltid någon som behöver din hjälp. Vad skulle dina grabbar göra utan dig?

Jag hoppas bara att du får en stund till dig själv mellan varven också, så du hinner pusta lite mellan alla renoveringsprojekt.

Här går allt sin gilla gång. Det var sportturnering i helgen och så har jag varit i sonens skola med sportklubben och organiserat prova-på-tillfällen för de yngre barnen. Mycket uppskattat och full rulle hela tiden. Har ni en aning om hur 22 förstaklassare låter när de kommer loss i en gymnastiksal. Det riktigt susade i skallen på mig när jag kom hem.Skrattar

Nu är jag trött på det kalla vädret med snålblåst. Det skulle vara skönt att få lite soligt, vackert vinterväder. Detta inbjuder inte till utevistelse.

Till helgen blir jag själv med sonen, för sambon ska åka med sin bror och tömma sommarhuset de sålt. Det ligger många mil bort så de blir borta hela helgen. Då ska jag och sonen passa på att ha lite mysigt tillsammans och äta mat som bara vi gillar.

Annars händer det inte något särskilt. Jag längtar efter våren så det värker i mig. Skönt att det hunnit bli lite ljusare. Det går bara så förtvivlat långsamt.

Jag hoppas att ni alla har hälsan och trivs med livet.

Kram från Mirinda

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2014-02-25 08:25 #63 av: Mrs Me

Så, dags för ett livstecken igen. Just nu är livsenergin dessvärre ganska låg. Är trött efter intensivt grejande under lång tid, influensa med dunder och brak och en konflikt i familjen. Den senare är löst hoppas jag och vill inte gå in på det här men osämja och oro tär på krafterna. Influensa med hög feber i några dagar och ihängande bacill/hosta/andfåddhet som ännu sitter i gjorde inte saken bättre och så till det det som skall göras samt att tiden börjar springa iväg vilket ger en destruktiv stresskänsla. 

Hos yngsta grabben har jag "bara" hallen (hall nere, trappa och hall uppe) kvar men det är TRÖGT. I viss mån är det tärande också att rörmokaren "aldrig" kommer, duschkabinen inte levererades i tid så vi fick hitta alternativ och fixa, kaklaren skall komma "någon dag" o.s.v. o.s.v. Själv har jag bara kaklat i mitt eget kök över diskbänk m.m. så att de mig på grabben stora i ögonen fallande yta kändes väl utmanande, därav kaklare. Hade det varit mitt eget hade jag nog däremot gett mig på det, i sakta mak fixar man det mesta om viljan finns.

Yngsta grabbens lägenhet är färdigreparerad efter katternas framfart. Blev omtapetsering i hela vardagsrummet (hittade snygga, neutrala, billiga tapeter så det kändes väldigt motiverat dessutom) och delvis i hall och sovrum. Nå, godkänt besiktigat och klart där - SKÖNT. Hos äldsta grabben är jag klar med de två väggar som var aktuella att tapetsera just nu. Han var med vid första väggens tapetuppsättning men konstaterade, till min förvåning, att tapetsering nog var hans hatobjekt nr. ett eller så. Det var ett ganska lätt beslut för mig att erbjuda mig att fixa resten när han jobbar. Hellre arbetar jag ensam i lugn och ro med radion som sällskap än med en "surputt" man skall försöka "peppa" också, det har jag inte riktigt ork med nu. Nu har grabben lite egenarbete (lister runt fönstren, tak/golv lister) i utrymmet vi håller på med sedan blir det ytterligare tapetsering i angränsande utrymme som just nu är barrikaderat med möbler från utrymmet vi grejar i. Skönt iaf. att han fixar underarbetet (spackling/slipning) själv så jag bara behöver hänga tapeterna.

I dag är det en mellandag med lite tider att passa så inget husfix är inplanerat, skönt med en paus. Jag passade på att klippa mig innan morgonduschen och sitter nu med påtår på kaffet helt ensam en stund, HÄRLIGT. Har väl tänkt mig, om vädret och tiden står mig bi, att lägga in någon timmes (eller lite drygt) bort klippande av vissnat i trädgården. Det är så mycket enklare att klippa nu innan det börjar växa upp nytt. På hösten röjer jag mycket men inte allt. Vissa växter mår bättre av vårrensning och kan även vara fina en bra bit in på hösten med frost och vackra färger och då tycker jag det är synd att ta bort dem då.

Jag hoppas också på en glimt av solen i em. möjligheten tycks kunna anas iaf. Jag tycker verkligen att det är underbart när man på vårkanten kan sitta ute någon timma med nunan mot solen och bara vila/njuta. I år har jag dessutom, äntligen efter att ha sökt länge, hittat en lite större elektrisk filt på rejäl rea (det gillar ju jag) så nu tänker jag mig sitta insvept i den dessutom för trots att solen tittar fram kan det vara ganska kallt. Än så länge har ju vintern varit lindrig och jag räknar med bakslag men hoppas hoppas på att vi slipper det och tänker försöka ta vara på all sol som erbjuds och glädjas åt snödropparna som kommit upp i rabatten sedan någon vecka tillbaka.

#62 Mirinda. FANTASTISKT att det finns människor som engagerar sig för ungars idrottande. Tur att intressena är olika hos oss i människosläktet. Jag blir nog minst lika trött när jag läser om "dina" 22 förstaklassare som du av mitt grejande. Hoppas att din ensamma helg med grabben blev så mysig som du tänkt dessutom.

Man gör väl sitt bästa - men det är väldigt olika från person till person. Tyvärr blir man titt o. tätt väldigt frustrerad av egoism, självupptagenhet och samhällsointresset hos somliga. Har t.ex. en anhörig som irriterar mig till vansinne. Ensamstående, barnlös, medelålders kvinna utan fast jobb (jobbar lite timmar) eller ens hamster att ta hand om som inte "hunnit" "titta in" för ett grattis vare sig hos släktens ett års firare (i december) eller på 35 åringens dag (början av februari). Jag undrar hur man (inte) tänker då. Rimligtvis borde man ha framförhållningen att en bra relation med samtliga yngre släktingar borde vara positiv för alla inte minst den dagen man själv behöver hjälp av yngre krafter - om inte annat. Man kan ju knappast förvänta sig att de när den dagen kommer gladeligen ställer upp med skjuts, handling eller vad det nu kan vara om man själv inte tidigare "ställt upp" på de enklaste saker som ett grattis. Visst finns det samhällsfunktioner som organiserar dyl. men även innan det blir så illa kan man ju drabbas av tillfälliga "svackor" då hjälp att få hem en matkasse, lite tvättande, skjuts/sällskap till läkare eller annat kan vara ovärderligt och svårt att ordna snabbt av kommunen. Frustrerande som sagt, blir så kluven av vad jag tycker/känner och hur jag skall agera/kommunicera om/inför detta. Tål att tänkas på :-/

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2014-03-13 03:20 #64 av: Tarotstollan

Ja, dags att skriva några rader men det finns inte mycket att skriva om tycker jag.
Dagarna rullar på och nu så har vårsolen varit framme några dagar och det gör ju att man känner sig lite piggare.
För några dagar sedan var jag och gratulerade min mamma, vi var några stycken som drack kaffe och åt kakor och tårta. Inget märkvärdigt men det var ju ingen jämn födelsedag så det fanns ju ingen anledning att slå på stort, det räckte med det kalaset som var förra året då det var jämnt!
När jag senare på kvällen kom hem så fick jag så fruktansvärt ont i korsryggen efter någon timma. Det har bara blivit sämre och nu har jag ischias symtom, fast det har inte gått ner i benet ännu och det hoppas jag naturligtvis inte händer heller. Det är jobbigt nog med smärtan och det att jag knappt kan böja mig. Försök att ta på sig sockar, byxor och i värsta fall skor när man inte kan böja sig mer än någon centimeter. Rena akrobatiken här varenda gång jag måste böja mig, snacka om ultrarapid!
Det enda är att ta det försiktigt och äta värktabletter, förr eller senare så går det ju över! Jag kan ju gå även om det är sakta och det är väl det viktigaste!
Har ju i stort varit inne hela dagarna sen i torsdags och nu börjar jag längta till att kunna gå ut och promenera men som det ser ut nu lär det nog dröja ett tag innan jag kan gå normalt.

Katterna har också vaknat ur sin vinterdvala och nu vill de ut på balkongen så fort solen kommer runt huset och börjar skina på balkongen. De tror att det skall vara varmt därute nu men så är det ju inte som vi människor vet. Balkongstolarna är ju fortfarande uppe på vinden och där får de stanna ett bra tag till, så nu får katterna vara på balkongborden som hänger där ute året runt. När de vill vara där ute lite längre lägger jag ut en dyna så de inte sitter eller ligger direkt på det kalla bordet.

Ha det bra!Blomma


 

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-04-03 09:36 #65 av: Mrs Me

ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN är jag klar - för NU iaf. - med sönernas hus. En passbit fattas i ena huset några tag med penseln i det andra men det är så lite så det räknas inte känns det som. UNDERBART, HÄRLIGT, LJUVLIGT, FANTASTISKT, SKÖNT o.s.v. o.s.v.!

Vad jag har saknat både er och tiden att plita lite här. Hoppas verkligen på bättring framledes och förutsättningarna är ju på bättringsvägen s.a.s. - om inget oförutsett händer. Att det dessvärre händer saker med hus har jag ju erfarenhet av i både stort och smått. T.ex. i dagarna ett års dagen sedan vår stora vattenskada inträffade och den är ju bara delvis reparerad, sönernas hus kom emellan liksom.

I dag skall jag "bara vara", städa lite, aska ur kaminen, kanske börja påskpynta, sola lite om vädret tillåter och ha det allmänt lugnt o. skönt. Tycker jag kan unna mig det. I morgon skall jag ta itu med "livet efter detta" - sommarförberedelserna på allvar för att kunna öppna loppisen.

Faktiskt har vi småstartat lite med damning i garaget. Vi har tagit några timmar varje helg sedan ett tag tillbaka jag & gubben och nu är det "bara" två bord kvar. Att jag skriver bara beror på att det är stora bord med många, ibland ömtåliga, grejer på så det är lite pyssligt. I år nöjer vi oss dock med damning, ingen inventering, ingen översyn av priser före öppning det får bli "rullande" under sommaren. Det mer omfattande jobbet är - att städa, sortera, få ordning på är i ute (skräp)rummet. Där har "vintern härjat" med inblåst smuts, insekter och allmänt "bööös". Allt måste torkas rent, saker som farit illa av väder eller "odjur" rensas bort o.s.v. MEN innan det går att komma igång med det skall trädgårdsmöbler och "hela släktens" vinterdäck bort därifrån. Får bli helgens och jobb att få bort möbler och däck så blir det förhoppningsvis städ start nästa vecka där. 

Men faktiskt ..... det känns just nu som en baggis jämfört med vinterns slit med "lillgrabbens" hus. Jag ser även fram emot att få ta tag i min egen källare - där det dessvärre under vintern samlats ÄNNU MER grejer till loppisen. "Lillgrabbens" flytt och övriga syskons "städattacker" har renderat ansenliga mängder husgeråd, kläder m.m. som allt skall ses över, bokföras och prismärkas innan det kan ställas ut. Kul med lite nytt i loppisen och bra att inte bara kasta riktiga grejer men tid och visst arbete kräver det. Har jag väl fått bort det så får jag sätta fart med att fixa "gästlägenheten" (vilket det nog får bli) där nere eftersom .....

........ Ett nytt barnbarn är påannonserat. Early days än men är tanken född lär det nog bli nu (i höst) eller senare. Eftersom det är "bor 10 mil bort" dottern så behövs således bättre övernattningsmöjligheter här för den lilla familjen redan kommande jul (om allt går bra). Även vinden behöver således en rejäl "påhälsning" under sommaren. Jag har ju inte mer än (känns det som) tvättat upp och sorterat alla småkläder, leksaker o.s.v. som Malte vuxit ur så är det dags att plocka fram/ner en del av det igen. Bra att det finns iaf., de sparar ju till hus (på västkusten där de bor/jobbar = dyrt) så det som inte behöver köpas nytt är ju välkommet.

Nå, inte kan jag påstå mig vara sysslolös eller ha långtråkigt. Har beslutat att min tidigare planerade fönstermålning - här - får anstå ett år. Däremot MÅSTE fönstren fixas hos "lillgrabben" men det får de faktiskt göra själva under min vägledning (hoppas jag iaf.).

Over and out HA SÅ GOTT  hälsar Mrs ME

Anmäl
2014-04-25 09:47 #66 av: Mrs Me

Hmmmmmmmm, vad tiden rusar! Här tycks det, dessvärre, inte bli så skönt, långtråkigt och händelselöst som jag just nu skulle önska. Inser att det delvis är mitt eget ”fel” eller snarare min personlighets ”fel”. Eller………. fel och fel?! Egentligen är det väl ganska positivt att vara kreativ, initiativrik, handlingskraftig o.s.v. men det ”slår tillbaka” liksom, blir lätt ”lite mycket”. Svårt att gå emot sin personlighet och känsla i handling och jag skulle säkerligen kunna sysselsätta mig i evigheter t.o.m. i en isoleringscell, man kan ju alltid träna på att stå på händer, uppfinna ett eget språk, fantisera ihop en bok eller, eller, eller …..

 

Nå, alla påhitt är inte mina och vissa påhittiga personer använder sin kreativitet helt fel och skadar andra människor. Jag tycker ni skall titta på följande inslag. Det är ett program från svt om identitets kapning och nätpedofili. Ämnen som man inte tro att man skall komma i kontakt med någonsin – det trodde inte jag heller!

 http://www.svt.se/ug/se-program/uppdrag-granskning-29?autostart=true.

 

Väldigt konstigt till att börja med att identitets kapning inte är ett brott i sig. Sannolikheten att man ämnar ha något sorts fuffens för sig, bedrägeri o.s.v., då är väl rätt uppenbar för de flesta utom regeringens utredare tror jag att man har oärliga avsikter på något sätt om man kapar någons identitet.

 

För oss blev det en tid före påsk ”uppochnedvändavärlden” och total chock. Allt handlar om den i programmet (länken ovan) omtalade 23-åringen. Mitt barnbarn 14-år snart 15 är en av de flickor som utsatts för honom. Allt uppdagades då polisen fann hennes kontaktuppgifter i hans beslagtagna dator. En dag blev föräldrarna kontaktade av soc. och kallade på akut möte om dottern och blev dessutom instruerade att de på inga villkor fick kontakta henne (hon var i skolan). Jag gissar att alla kan föreställa sig föräldrarnas känslor de timmar som var kvar till mötet. –”Vad hade hon gjort?” – ”Hade någon anmält något i ”hämndsyfte” (incest, misshandel eller vem vet vad)?”

 

Väl på soc. stod poliser från Nacka o väntade tillsammans med social”folket” och allt ”rullades upp” för föräldrarna. Sedan blev det hämtning av tösen i skolan, polisen med till hemmet för ”interljuv”, som det heter ist. för förhör för oss vuxna, och beslagtagande av tösens dator och mobil. Sedan var det en veckas olika turer till olika instanser för både tösen och hennes föräldrar i lite olika konstellationer. Beträffande tösen var det väldigt pedagogiska ”interljuver” med ”softat” inrett förhörsrum, godis, dricka m.m. m.m.. Snällt och bra på alla sätt MEN MEN MEN tyvärr upplever hon ändå att polisen stod för den största kränkningen i alltihop. Tänk er vilken tonåring som helst som blir ifrån tagen det bästa hon äger på obestämd tid och utan någon ”kompensation” som t.ex. låneprodukter. Brottsoffret kände sig som att hon straffades av sannolik obetänksamhet när man lagt så mycket krut på att vara pedagogisk i övrigt. SYND.

 

Turligt nog kunde jag ha ”lillebroren” visserligen 10 år men med grav ADHD här så att de slapp/han slapp vara med i denna röran. Släkten hade även teknik tösen kunde låna tillsv. men så är det inte för alla.

 

Annars är det ”bara bra” och därmed önskar jag er trevlig helg.

 

Ha det gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2014-05-07 20:53 #67 av: T-Johan

Ja det var en förfärlig "historia", Mrs Me.

Det finns så mycket smörja i vår vardag.

Anmäl
2014-05-15 09:57 #68 av: Mrs Me

Börja med att lyssna på Louise Hoffstens fina tänkvärda låt som jag länkar till här och ha den i minne när ni läser det jag sedan skriver.

http://www.youtube.com/watch?v=e6tMYac-xyU

 Vaknade tidigt, som oftast, och sitter här och funderar på ”tokigheter” i världen i allmänhet och mänskligheten i synnerhet. Blir ganska upprörd faktiskt och känner att nu måste det komma på pränt till slut. Avgörande för det är min frustration över att många bara ”följer med strömmen” utan att reflektera eller ta reda på ”fakta” – gammal kunskap/tro blandat med senaste rönen, råden, resultaten, o.s.v, o.s.v. beroende på ämnesområde – som kan vara vad som helst.

 Nu i Internetåldern är information så lätt att skaffa till skillnad mot den tiden då biblioteken och i bästa fall någon trovärdig (jo det fanns några sådana för 10, 20, 30 år sedan till skillnad mot nu då även de mer ”erkända” morgontidningarna och tv har sina ”plumpar”) dagstidning eller tv var källorna som stod till buds. Med information beslutar man själv vad man skall tycka, tro, tänka, göra o.s.v. Utan informationen har man inget ”val” utan är "utlämnad" till ”andras skapade ”sanningar” eller hur man skall uttrycka sig.

 För att inte göra detta inlägg oändligt långt (vilket det nog ändå riskerar att bli) lägger jag bara in en länk till ”händelsen” som till slut fick mig att sätta igång att skriva detta även om ett annat ämne, som jag återkommer till, snarare varit det som fått mig att bli frustrerad/upprörd när jag tänker på det – vilket är helt oundvikligt i dessa valtider.

http://ensamhet.ifokus.se/discussions/536d51adce12c45a3a0006de-forandringar-har

 Nå ”ämnet” jag tänkt på länge och som fick rejäl näring av de två avsnitten i Uppdrag granskning är demokrati, åsiktsfrihet, yttrandefrihet kort sagt ett samhälle där man kommer sams, eller iaf. accepterar, en valutgång och olika partiers ståndpunkter. Där man framlägger sin ståndpunkt (och gärna varför) och diskuterar med underbyggda fakta utan ”tro”. Våra politiker bör vara mer insatta än att de skall ”tro” och ”känna” och låta sig styras av det. Vad ”vanliga” människor anbelangar kan man väl också tycka så men det är inte att begära. Tyvärr röstar många ”som man alltid har gjort” eller ”någon annan” (media, anhöriga o.s.v.) framställer som det ”rätta”, utan att själv ta reda på fakta/informera sig. Som de flesta borde inse är vare sig Socialdemokraterna eller Moderaterna de partier de var för 20 år sedan.

 För att återgå till Uppdrag granskning länkar båda avsnitten jag tänker på här

http://www.svt.se/ug/se-program/uppdrag-granskning-36

http://www.svt.se/ug/se-program/uppdrag-granskning-38

 Jag tror att nästan alla tittare av det första avsnittet, första länken, reda visste att det förekommer politiskt våld från högerextremister. Det har media varit noga med att upplysa om även om de inte talat om, och jag tror att de flesta inte riktigt förstått, att det finns många mindre fraktioner i denna kategori t.ex. Svenskarnas Parti, Svenska motståndsrörelsen, Förbundet Nationell Ungdom, Nordisk ungdom och Nationaldemokraterna som är nazister med tron att vissa ”raser” är bättre än andra.

 När det gäller det andra avsnittet så tror jag – dessvärre – att 85% av tittarna satt som ”starholkar” och inte hade en aaaaaaaaaaaaaaaaaning om att det fanns en organiserad extremvänster också. Detta är något som media inte upplyst er om – tror ni fortfarande att media är 100% sanning? För mig är förtigande också en sorts lögn och att åtminstone licensbetalade SVT och SVR bör vara informationsförmedlare av fakta är väl det minsta man kan begära om man skall anses vara opartisk vilket är en del av deras villkor.

http://www.svt.se/opinion/svt-och-sr-dags-att-erkanna-era-partisympatier

Hur privatägda tidningar gör är upp till dem själva och deras ägare att bestämma. Men det är dock synd att SVD, DN t.ex. sänkt sig till slaskpressens (Expr. Aftonbl.) nivån när det gäller framförandet av nyheter. Jag säger bara Revolutionära fronten, Antifascistisk Aktion (AFA), Syndikalistiska Ungdomsförbundet, Revolutionär Kommunistisk Ungdom.

 Som ”lök på laxen” utpekas Janne Josefsson som nazist p.g.a. granskningen av de vänsterextrema och här kan jag bara länka till en av de otaliga länkar som finns i ämnet http://www.expressen.se/nyheter/sr-profilens-angrepp-pa-josefsson-nazist/ Vad jag vill minnas blev det inget nämnvärt medialt uppror om det första avsnittet – som faktiskt också borde rönt iaf. ett visst intresse av ”smutskastnings journalisterna” (som jag kallar dem UTAN att ta parti för någon extremism oavsett ideologi). Gällande Josefsson är jag inte precis någon beundrare av honom generellt men att han vågade (ja jag skriver vågade, det krävs mod att göra det han gjorde när han skapade programmen – vem vet om han har en yxa i dörren eller en molotovcocktail genom fönstret i natt) belysa båda sidor. Gammalt (2008) men läsvärt är http://hd.se/mer/2008/02/10/mannen-bakom-avsloejandena/

 Man blir förfärad av våra riksdags politikers naivism/okunnighet då man ställde upp på demonstrationen i Kärrtorp mot nazism, visserligen lovvärt ämne MEN utan att inse (?) att just  Revolutionära fronten och AFA hörde till organisatörerna även om man uppgav Linje 17 som ansvarig. Jag tycker expressen krönikören Britta Svensson beskriver läget väl i denna text. http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/britta-svensson-raddare-och-ledsnare-an-nar-jag-akte-dit/ Vad hon mer tänker om frågan http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/grov-valdsbrottslighet-bakom-den-spannande-ytan/ Jag tycker hon skriver sansat och nyanserat, mer att läsa av henne finner du på Expressen.

MEN ”sent skall syndaren vakna”! Så sent som i går såg jag på tv att Jonas Sjöstedt (Vänsterpartiets partiledare) tog avstånd sitt eget partis ungdomsförbund som tycks ha svårt att skilja på ”rätt och fel” och uppmuntrar de extremvänstra partierna i våldsutövandet. Där har Åkesson (SD:s partiledare) varit betydligt tydligare med länge och ”slängt ut” personer (några till kunde gott ryka) som utfört/tyckt att våld och nazism är ok. 

Oj, satte ni i halsen nu när jag skrev det sista ”Åkesson (SD:s partiledare) varit betydligt tydligare med länge och ”slängt ut” personer Vem vet kanske är jag också nazist eller åtminstone SD anhängare i era ögon då? Så är det inte MEN som jag skrivit tidigare skall man inte gå på vad ”alla vet” – eller säger sig veta. Jag funderar på hur många som faktiskt tagit sig tid (och mod - tänk om det råkar stå något vettigt där) att läsa SD:s partiprogram och värdegrund – för att kunna skapa EN EGEN bild och åsikt om vad som är ”rätt och fel” i allmänhet och partiets politik i synnerhet och inte bara vara en död fisk. 

När man även är i farten borde man kanske dessutom kolla andra partiers historia. Vet ni att Socialdemokraterna skapade Rasbiologiska institutet t.ex.? Googla Socialdemokraterna och nazism så finns det mycket att läsa/fundera på, samma sak med moderaterna nazism o.s.v. När det gäller kommunismen så är det en ideologi där dess olika företrädare tagit död på  långt fler än nazisterna. För det vetgiriga länkar här http://sv.wikipedia.org/wiki/Kommunismens_svarta_bok och http://sv.wikipedia.org/wiki/Nazism Hmmmmmmmmmmmm!

Kanske bör vi alla ta en funderare på innebörden av det gamla talesättet ”När argumenten tryter tar nävarna vid” och informera oss, skaffa de argument vi behöver för vår åsikt o.s.v.

 

Hoppas ni inte blivit helt ”konfysa” nu utan ha så gott hälsar Mrs Me

 

Lite mer läsvärda länkar om tiden blir lång och intresset finns.

http://www.varldenidag.se/Inrikeskommentar/2014/04/27/Siewert-Oholm-Hojda-over-all-misstanke/

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/vansterextremismen-maste-ut-i-kylan/

Ni kan även se på film http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/dagspress/article3823556.ece

Filmen kommer här https://www.youtube.com/watch?v=T3S8aXr9l6Y

 Och låttexten till inledningsmusiken

 If you don’t fight no one else will

Give it a try, keep it alive

To see the view you got to climb the hill

Give it a try, get to know why

 

It’s been a long way coming

But you got to know why and when

 

Only the dead fish follow the stream

No, nothing is ever what it seems

You can do whatever if you know when and why

Only the dead fish follow the stream

 

Don’t go and get too comfortable

You can’t keep it alive

If you’re not awake

I keep a smile through success and mistakes

Come hell or high water

I’m ready, I’m ready

 

It’s been a long way coming

 

Only the dead fish follow the stream

No, nothing is ever what it seems

You can do whatever if you know when and why

Only the dead fish follow the stream

 

Anmäl
2014-05-15 14:59 #69 av: T-Johan

Hatet och våldet är ett ökande problem i samhället. Nääää...exterm vänstern fans redan när jag var ung, KFML(R). R:arma, var ganska "stökiga" i slutet på 60-talet.

Vem varför skulle vi i sweden vara ett undantag från den övriga värden, där hat och våld tillhör vardagen.

Anmäl
2014-05-15 17:14 #70 av: Mrs Me

#69 Tyvärr har du rätt i att hatet och våldet ökar även i Sverige. Till viss del eldar nog tyvärr media på det hela, något som nämndes t.ex. i gårdagens Uppdrag granskning i samband med upploppet i Husby och rapporteringen därifrån.

Jag missade KFML(R) men det kan ju bero på att jag är född 1961 och att de tycks föra en ganska tynande tillvaro numera. De har väl blivit äldre och klokare kanske?;-)


Anmäl
2014-05-15 21:26 #71 av: Tarotstollan

Tack för ett mycket intressant och tänkvärt inlägg Mrs Me.
Även om jag inte är intresserad av politik så är det inget nytt under solen när man börjar gräva i deras byk. För även om jag oftast inte läser eller tittar på sådana här program så hör man saker om man ger sig tid att lyssna och lägga på minnet. Vilket jag gör!
Däremot är jag intresserad av ämnet Historia och då kommer ju politiken in där.
Senast igår satt jag på ett fik men en kompis och på bordet låg kvällstidningarna, i en av dem var det en bild på ett litet barn, över barnets panna hade någon skrivit ordet H**A! På ett barn!ArgFörskräckt
Vi har yttrandefrihet i landet men sådant här gör mig ledsen och förbannad och mina tankar gick direkt till dig Mrs Me med tanke på det du skrev om i ditt tidigare inlägg.

Min kompis och jag diskuterade det och hon var lika illa berörd som jag!

Ha en bättre och trevligare torsdagskväll!Blomma
 

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-05-16 09:05 #72 av: Mrs Me

"Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem."påstås det att Voltaire skulle ha sagt. (Det är dock ett missförstånd som man vid intresse kan söka mer information om själv.) Kontentan av detta är att åsikts och yttrande friheten är ovärderlig kan man säga. TYVÄRR missbrukas det av vissa så som du beskriver Tarotstollan. Tråkigt och tragiskt att någon ens kommer på tanken att göra så, små barn är väl de människor som kan betraktas som helt oskyldiga till skillnad mot oss vuxna som kanske begått ett och annat misstag genom livet. Funderar dock lite på vad texten i samband med bilden på barnet handlade om, kan det vara den som väckte ilska hos någon inte barnet i sig?

Jag tycker Internet är bra men tyvärr finns ju baksidorna också som det dotterdottern råkade ut för och att ”folk häver ur sig” i tron att de inte kan spåras. Brott är brott, dumhet är ”dumt”, man får väl bara hoppas att det med tiden ”formar till sig” så att brottslingarna hittas lätt av polisen och de som formulerar sig otrevligt blir raderade så ofta som möjligt så de lär sig. När jag skriver raderade menar jag inte åsikter som uttrycks utan mer av typen ”hat” som Aschberg visade på i programserien Trolljägarna (tv3). Dessvärre tror jag programmets utformning skapade mer avsky och hat hos många. Själv tyckte jag det var ”svinigt” beteende (orkade bara se två avsnitt) av Aschberg trots att han hade rätt i sak och det var synd om de drabbade. Jag trodde liksom att vi kommit ifrån barbariet med öga för öga tand för tand.

Tyvärr har väl återigen också media i tidningsformat, irl. el. nät, del i att ”hatet” ökat så som de formar, pressar, vinklar och inte minst genom uppmärksamhet eldar på stämningar så som jag skrev att det sades i uppdrag granskning i inlägg #70. Ordet hata har liksom normaliserats i språkbruket och motsvarar nog inte längre känslomässigt det det en gång var s.a.s. Det är synd när ord förvanskas från original betydelsen, det ökar bara på ”förvirringen” och missuppfattningar med osämja och kanske ”hat” som följd mellan människor som lägger i olika betydelse i ett ord och använder det utifrån det.

Andra ord jag tänker på är nazist och rasist som är aktuella och synnerligen ”överanvända” skällsord numera. Så fort någon andas minsta kritik mot invandrings POLITIKEN – inte invandrarna, är de rasister eller nazister i munnen på många som uppenbarligen inte har en susning om ordens ursprungliga betydelse. Synd då orden liksom ”tappar i värde” att använda när det verkligen är befogat.

http://www.ne.se/rasism står följande att läsa för den intresserade rasism, i strikt (europeisk) bemärkelse en ideologi som grundas på kombinationen av följande fem förutsättningar:

1) uppfattningen att det är rimligt att indela människosläktet i ett antal distinkta raser utifrån fenotypiska skillnader (yttre kännemärken);

2) antagandet att det finns ett samband mellan å ena sidan sådana fenotypiska skillnader och å andra sidan nedärvda mentala och intellektuella anlag, beteendemönster samt lynne och moralisk karaktär;

3) antagandet att dessa nedärvda drag är gemensamma för alla medlemmar av respektive raser;

4) övertygelsen att raserna låter sig klassificeras i en hierarki, beroende på kvaliteten av de nedärvda dragen;

5) föreställningen att denna hierarkiska klassifikation ... ” Här kom man inte längre utan att betala. 

När det gäller nazism så tycker jag faktiskt att ideologin i mångt och mycket har samma kriterier som kommunismen och beskrivningen på http://sv.wikipedia.org/wiki/Nazism men då kallas det fascism (vilket också ofta är ett fel använt ord numera)

Båda ideologierna har i grunden föreställningen om att folket – nationen – har ett högre värde i förhållande till den enskilde. Ledarprincipen är ideologiernas centrala grundsats. Den högsta ledningen och makten inom staten låg hos en person – ledaren – som hade hela ansvaret och folket var hans följe. Folkviljan ansågs komma bättre till sin rätt i en ledarstat än i en demokrati och en ledarstat representerade den sanna folkstyrelsen. I ledarstaten behövdes inga fria meningsbrytningar, val eller majoritetsbeslut. Ledaren framställs som ett uttryck för folkviljan och folkets ande, folksjälen, förkroppsligades hos ledaren. Det främsta uttrycket för folket är dess ledare.

Ledarstaten hade en strängt hierarkisk uppbyggnad som var baserat på ett enpartisystem och stödd bland annat av en intensiv, likriktad propaganda, censur och hemlig polis. Till sin hjälp hade den högste ledaren en utvald elit bestående av en rad andra ledare som var och en ansvarade för sitt eget speciella område. Den politiska ledningen gjorde i praktiken anspråk på totalt herravälde över alla samhällslivets förhållanden, och ledaren blev föremål för en nästan religiös dyrkan. DETTA är väl precis det vi kan se i t.ex. nord Korea som är kommunistiskt men ändå hämtat från sidan om nazism. Diktatur kallas det!

Jag hamnar ofta p.g.a. min vetgirighet så sidor i ”Internets utmarker” genom att ofta följa med i olika kommentars fält där folk ibland lägger in länkhänvisningar. Ibland är det rena vansinnet i mina ögon, ibland riktigt vettiga och informativ läsning. Inte minst får det mig ofta att googla olika ”grejer” och jag får därmed ännu mer information om saker så att jag kan forma vad jag själv tror är mest överensstämmande med sanningen. Dessvärre eller egentligen bättre har det fått upp ögonen på mig om att det förekommer mycket lögner och mycket vi inte ”ska veta” (?).

Apropå lögn (?) Trots en stunds letande hittar jag inte radiointervjun med Maud Olofsson, som bl.a. relaterats till i SVT, där hon lär säga att Reinfeldt och Borg var informerade om NUON affären före köp. Något som de nekar till nu! Jag såg en mätning där 77% tror att de ljuger och att Maud som redan lämnat regeringen ”offras” (mutats?) för att ”rentvå”/rädda de andra två som ännu sitter kvar. Att någon ljuger är uppenbart och på den nivån är det synnerligen anmärkningsvärt om man dessutom förväntar sig fortsatt förtroende i valet.

Oj, det blev långt igen. Skulle bara kasta ner några hastiga rader men det som engagerar engagerar liksom. Nu städning på schemat, underbart väder ute vilket piggar upp och gör det lite lättare/roligare.

Ha en härlig helg och må så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2014-06-02 07:06 #73 av: Mrs Me

Ny vecka, ny dag, härligt. Någon sa att i Norge går inte tiden den kommer, sanning eller om det bara lät bra i högtidstalet som det sades i vet jag inte men imorse kändes det faktiskt helt rätt tyckte jag. Tiden kommer! Det ser ut att bli en fin dag i dag, skall fortsätta med grabbens fönster, pyssligt och lite bökigt jobb men tacksamt då det verkligen är behov av både målning, viss kittning och byte av några glas.

 

Helgen har varit lång, fyra dagar, men ändå gått så fort. I torsdags var det plock och loppis förberedelser, i fredags ärenden i sta’n – 20 mil t.o.r. så det var kvällen när vi kom hem. I lördags var det ”julafton” = bakluckeloppis i ett grannsamhälle tre mil bort. Hittade inte så mycket – skönt på sätt o. vis – men lika spännande varje gång – vad kommer det att finnas? Lö. em. o. sö. fm. var det mer loppisförberedelser och vid lunch i går öppnade vi. Får bli i halvfart i sommar tror jag är väldigt sliten efter hela förra årets arbete som började med vår egen vattenskada i april -13 och sedan har rullat på i samma mängd/tempo men olika arb. uppgifter.

 

Ser nu faktiskt äntligen möjlighet att få ut mer från källaren i loppisen också. Skönt. Vid vattenskadan var vi bara tvunget att ”häva undan”, stapla på lediga platser och i en salig röra och blandning mellan egna möbler och saker och grejer till loppisen som ännu inte var färdigt (koll, rengöring, värdering o.s.v.) att ställa ut. Har röjt pö om pö men samtidigt kom det ju mer saker som grabben rensade ur vid flytten. Av det har mycket men inte allt kommit ut i loppisen redan men mycket är ännu kvar att fixa (prismärka t.ex.)

 

Reparerade två rum i höstas men blev inte klar med golven, grabbens hus kom ju emellan, och har känt lite panik för hur jag skall lösa utrymmesfrågan kommande jul när yngsta dottern trol. kommer hem med sambo och ny baby (om det går som det skall). Det rum de tidigare sovit i när de varit här är för litet att även få in en spjälsäng i. (Ungarna hade varsitt rum när de bodde hemma men som sagt de var små men egna, väl så viktigt i en stor familj). Inte heller rymmer vårt sovrum något mer än dubbelsängen, en byrå och en stol att lägga kläder på så att byta hjälper inte heller.

 

Men HEUREKA – såg lösningen att röja ur två av barnens rum och återställa det till det större rummet det en gång var (förråd i souterräng planet med nya fönster då barnen skulle bo där). Även dessa rum var drabbade av vattenskadan så behovet av renovering finns ju ändå dessutom. Det får helt enkelt bli så att jag tillsv. struntar i golven i de påbörjade rummen och istället förvarar möbler m.m. där så jag kan göra klart det blivande större sovrummet. Skall faktiskt bli riktigt kul att ta tag i det.

 

Har jag tur försvinner dessutom en del möbler, våra och dotterns, då de letar större boende själva. Bor jättemysigt nu men även det blir trångt. De hade tänkt sig ett hus men har kommit fram till att de nöjer sig med att köpa en lägenhet tillsv. både av ekonomiska och bekvämlighetsskäl. Bra tror jag, det blir ”mycket” nog med en baby när ingen av dem har föräldrar på bostadsorten som kan rycka in då och då och det är första barnet.

 

Ny vecka, ny dag, nya friska tag!

 

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2014-06-02 19:06 #74 av: T-Johan

Jo då, oj då.....

Tiden bara skenar iväg. Nu är det äntligen juni, sommar månad som vi längtat efter hela vintern, dvs i 9 månader.

Det där med hus o lägenhet känner jag igen. Har köpt min lägenhet för att hyran var mycket låg. En liten uteplats finns till den och det är mysigt att sitta o spela med trion, repetera och testa ny varianter.
Men renoverings behov finns här också. Men man får ta det lite pö om pö.

Sommarlovet har precis börjat för min del. Så nu ska jag bara hålla mig i skinnet och njuta av friden. Hoppas på mycket sol o värme i sommar det känns som om det är ett extra stort behov av det denna sommaren.

Anmäl
2014-06-03 09:09 #75 av: Mrs Me

Ha så gott T-Johan och njut så mycket du kan. Att "bara vara", kanske kaffe i solen är en underbar "syssla". Dessvärre får jag "myror i skinnet" om den blir för långvarig och skall bara.... sedan är "masandet" igång igen.

Här är det en "mellandag" i fönsterfixet. Grabben skulle på återbesök på sjukhuset för koll av den gipsade handen/armen och jag passar på att helt ifred - förutom hans hund då - pyssla hemma (gubben kör till sjukhuset, hade passande nog egen tid där också, stora grabben jobbar natt d.v.s. sover på fm. och flickorna har ju inte för vana att ränna här i tid och otid så några alldeles egna timmar, om man inte räknar hunden, känns som stor lyx). Har faktiskt sorterat massor med "bananlådor" i källaren, bytt i kattlådan, kört en tvättmaskin och burit upp ännu mer saker från grabbens flyttrensning som skall ut i loppisen. njutningsfullt det med men på ett helt annat sätt.

Nu skall jag pyssla lite ute - och bära runt ännu mer grejer - även saker han lånat av oss och som skall in på plats i ute förråd hamnade i källaren under vintern. 

Åter till pysslandet och fortsatt skön dag önskar Mrs Me

Anmäl
2014-06-03 11:33 #76 av: T-Johan

Vardagen har sin speciella börda att bära. Var ute nu på morgonen och snickra vidare på uteplatsen. Uppehåll men kall nordan så det kändes gott att komma in i värmen efter ett par timmar. Nä det var inte jag som tog slut utan virket. I morgon ska jag köpa mer, för hur kalt o blåsigt det än är, är det kul och få jobba med kroppen. Man/jag mår bra av att bli fysiskt trött.
Ja, ja, sen har vi ju grannarna som går för bi och kommenterar byggnationen. Alla har något att säga i saken, och man får le nicka och lyssna tålmodigt.

Anmäl
2014-06-18 22:29 #77 av: Tarotstollan

Skolorna har slutat och snart är det Midsommar! Sol
Skall ni fira eller inte fira?
Jag bryr mig inte om att fira något speciellt själv. Sen vet jag ju inte om det är någon som ringer och undrar om vi skall göra något ihop. Jag bryr mig inte om vilket!  Fast jordgubbar, lite glass och lite annat gott skall jag naturligtvis köpa hem!
I dag har jag passat på att putsa fönster så jag kan hänga upp gardinerna när jag orkar och känner för det under helgen. Eftersom jag är upptagen i morgon med att springa runt i halva staden och köpa lite olika saker och handla mat så hinner jag inte ta fönstren då.
Dessutom vad skulle grannarna säga om det står en kärring och putsar fönster under Midsommarhelgen?!FörskräcktSkrattar Hade de inte pratat innan så hade jag nog fått höra det i efterhand!
Livet rullar på som det heter och inga större saker har hänt, det blir att pyssla med djuren, promenader, titta i affärer, tv tittande, läsa och skriva här inne.

För ca 3 veckor sedan ramlade jag ner för källartrappan på väg till tvättstugan, vet inte om jag fastnade med kassarna eller missade trappsteget men jag missade 3-4 trappsteg och for handlöst ner på golvet mellan trappan och källardörren. Hade ju tur som inte knäckte nacken av mig, däremot stukade jag höger handled och vrist, jag slog i vänsterknäet ordentligt och dessutom rev jag upp högerhanden på räcket som jag lyckades få tag i, i sista sekunden.
Det var nog en syn att se mig ligga där i det smala utrymmet och kravla som en sköldpadda på rygg men mera i storlek av en mindre valross!Gapskrattar
Hade tur att ingen såg mig, för de hade nog skrattat ihjäl sig!

Hoppas att ni får en bra Midsommar antingen ni firar med andra eller er själva! Ni som är ensamma, passa på och skäm bort er själva lite extra, det är ni värda!Hjärta

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-06-19 06:58 #78 av: Mrs Me

Oj oj oj Tarotstollan. Så'n tur att det inte gick värre i fallet men lät illa nog. Småler åt din beskrivning samtidigt som det gör ont i mig å dina vägnar.

Här blir mids. "lugn" d.v.s. inget festande o. firande, bara lite sill, potatis o.s.v. till TVn på kvällen. Vi kommer att ha loppisen öppen hela helgen samtidigt som vi har lite annat att greja med här hemma - samt att gubben blev "inbokad" under natten (vaknade och fann ett sms där hjälp ombads) att fixa med en bil (han är i grunden utb. bilmekaniker). Hoppas iaf. slippa vara hundvakt iaf. åt valpen (inte rumsren) så det känns lite övermäktigt sammantaget med allt annat - men jag vet ju hur jag är - och det vet andra också - står de här med bedjande blick alla fyra - sonen, svärdottern och två hundar så visst ställer jag upp. Pust!

Fönstertvätt har jag täääääääääänkt på.......hmmmmmmm! Just nu har jag dock en deadline 10 juli - då måste jag ha förberett vinden så att vi (yngsta dottern m. sambo o. jag) kan plocka ner ALLT babyrelaterat från vinden. Vi har bokat in att de kommer några dagar på sin sem. o. går igenom allt så de vet vad som finns/vad de gillar och va de de ev. kan behöva köpa (inte en pinal gissar jag bara "nöjesbehov"). Det vore dessutom väldigt bra om vi iaf. hade hunnit ta ner mellanväggen emellan två av smårummen i souterrängplanet så kan de kampera där tillfälligt. Rummet de brukar använda har bara en 120 säng o. mer går inte in, kan bli väl varmt att trängas i om det är värmebölja.

Fö. är vår semesterplan att bygga till trädgårdsskjulet - undrar just hur det går med det - första sem. veckan snart slut och bara några brädor till stommen ligger på gräsmattan än så länge! Jag har iaf. tagit time out från grabbens hus, fönstren jag planerat bli klara är klara och sedan blir det nya friska krafter med återstående fönster när gubben börjar jobba igen. Tror jag hinner med alla (sex fönster m. två bågar i varje) kvar. Källarfönstren kan anstå ett år om det kniper vi skall bara ta ur glasen ur ett och sätta in träskivor/isolering så vi kan sätta in kattluckan där.

Ha så gott hälsar Mrs Me


Anmäl
2014-07-13 07:03 #79 av: Tarotstollan

Sommar!
Bara ordet är underbart men den här värmen som varit nu den sista veckan har ju varit bara för mycket!Kämpar
Jag har knappt orkat gå ur sängen och allt jag skulle göra var bara som att bestiga Kebnekajse var enda gång, minst!Yrar
Jag har varit ute ett par gånger och träffat mina kompisar men då har det varit efter klockan 17, innan har jag inte orkat eller vågat i värmen. Har visserligen haft vattenflaska med mig men det hjälper ju inte att dricka i denna värmen, jag är övervarm ändå!Pustar
Det har varit synd om kompisarna för de har inte fått höra något mer än bara klagande från mig.Skämtar
Fast idag (läs lördag) så har det varit precis lagom skönt, dessutom har det viftat lite i träden också. På kvällen började det mulna på och just nu när jag skriver detta så smattrar regnet underbart på fönstren. Skall strax krypa i säng och ligga och lyssna på smattrandet, då sover jag oftast jätteskönt när jag väl somnat!Somnar

Just p. g. av att det mulnade på så missade jag supermånen som är nu denna månaden, hoppas att det klarnat upp till i kväll så jag kan se månen då!
Det är underbart att sitta ute på natten och titta på månen och speja efter andra intressanta saker på natthimmelen. Vem vet, det kanske kommer något "flygande tefat" eller något annat spännande att titta på. Brukar ofta sitta med en stjärnkarta och försöka lista ut vilka stjärnor det är jag ser och vad de heter.

Ha det så bra ni kan i sommar!MåneIgår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-07-25 12:51 #81 av: Mirinda

PustarVarmt, varmare och ännu varmare. Jag blir alldeles matt och allt går långsamt. Jag till och med tänker trögt. Vill inte påstå att jag vill att det ska regna. Men några grader svalare får det gärna bli.

Jag ägnar dagen åt att dricka vatten, duscha svalt och småpyssla med lättare göromål. Allt som kräver fysisk ansträngning eller tvingar mig att vistas i solen får vänta till kvällen.

Ska skriva mer senare. Nu tror jag att det är dags för en tupplur. Sydeuropéernas siesta är en klok lösning på hur man underlättar livet i värmebölja.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2014-08-07 09:58 #82 av: Mrs Me

Kära snälla vad tiden rusar. Visst har jag känt att det var länge sedan jag skrev här vilket bekräftades när jag kikade tillbaka i tråden. Tänkt på er och haft en önskan att skriva har jag dock haft nästan dagligen. Det är så mycket som "poppar" upp i skallen på mig när jag grejar i min ensamhet men då händerna är upptagna så blir det bara tankar. Därmed är risken att detta blir långt och omfångsrikt stor. Den som vill/orkar läser er andra önskar jag redan nu en fortsatt härlig augusti.

Just nu har jag SEMESTER EN HEL VECKA - eller egentligen inte men ändå. Förklaring: Jo visst hade gubben och jag semester fyra veckor i början av sommaren men det var liksom inte min semester - mer omprioritering från det jag ville göra till "sällskapsdam" och anpassning för "husfridens" skull.

Jag har under de senaste åren insett att det blir problem (bråk) om jag lämnar gubben "ensam" på hans ledigheter. Jag sliter med något arbete (två tidigare år hus målning (dessvärre är t.ex. hus målning en sommar/semestertids aktivitet av tvång p.g.a. vädret), i julas grabbens hus och vad det varit tidigare minns jag inte riktigt men då jag oftast har något projekt av hus vårdande eller familjehjälpande karaktär och oftast under stress så var det har väl något varit något ditåt) och han sitter hemma och känner sig övergiven, ensam o. vältrar sig i självömkan istället för att engagera sig i något UTAN att alltid behöva mina "heja rop" och stöd.

Jag gillar min gubbe, inte tal om annat, MEN jag gillar inte den hjälplösa offermentalitet han lagt sig till med sedan barnen flugit ut. Han är en myndig vuxen medelålders frisk man med bra ekonomi - det finns ingen annan än honom själv att lasta om han inte har "något liv" utöver jobbet. Det handlar om att engagera sig och om inte annat så finns det alltid saker som behöver göras om man har hem/hus, mängder med läsning på nätet, biblioteket, motion o.s.v. o.s.v.. Jag förstår om han inte riktigt orkar tänka på annat än jobbet till vardags men att det skall bli "vaccum" i hans liv på ledigheter som dessutom begränsar mitt liv är hemskt helst när han pratar om att pensionera sig tidigt. Jag får stresspanik - hur skall jag hinna göra allt klart så jag kan sitta i soffan resten av livet då?!

Jag skulle haft full förståelse om det varit så att jag flamsat runt och roat mig med festande, shopping, vänner o.s.v. men så är det ju inte. Jag gör saker som måste göras - och som han gärna kunnat delta i om han velat - det hade varit väldigt bra och trevligt - och rättvist - huset och familjen är bådas och han slipper ALLT ansvar där alla andra veckor på året. Jag tycker också att semester är avkoppling - men avkoppling från jobbet behöver ju inte vara sysslolöshet, soffhäng och planlösa bilturer i fyra veckor - en blandning av gemensam avkoppling och nödvändig nytta gemensamt eller var och en på sitt håll samtidigt är väl optimalt.

Faktiskt så "strejkade" jag i all försiktighet vid sommarens skjulbygge i avsikt att få honom att "klara sig själv" och inse att han kan det alldeles utmärkt. Visst var jag tvungen att hjälpa till med stommen och då främst placering av snedsträvorna annars hade brädhögen legat kvar på gräsmattan än gissar jag. Det var dock med blandade känslor jag "hjälpte" då jag anser att om man bara vill kan man skaffa all behövlig kunskap själv - inte minst nu med nätet några knappar bort. Jag blir frustrerad då jag inte förstår hur en människa som är lösningsinriktad, plikttrogen, kunnig, skötsam, duktig, pålitlig, flitig - ja allt positivt du vill - på jobbet plötsligt blir handlings och tankeförlamad vid en längre ledighet - eller om jag blir frustrerad just därför liksom?!

Dessvärre ser jag också paralleller med svärmors begränsningar p.g.a. svärfars surande. Hon gillade att plocka svamp & bär eller spela lite bingo (måttliga summor med egen intjänad lön och sällan) eller åka på turer med PRO men tvingades ofta avstå då svärfar blev sittande hemma och tyckte synd om sig med surande, obehag och bråk som resultat - samma beteende således. När svärmor gick bort blev gubben sittande som ett sysslolöst, håglöst, folkskyggt vrak (konstigt då han i yrkeslivet varit väldigt social som taxi & buss chaufför) men då dessutom utan sällskapet och ”hemtjänsten” från svärmor. Detta kombinerat med att han i grunden svek svärmor i slutet av hennes liv och sjukdom på ett mycket obehagligt sätt och fick hans barn att ta avstånd. En förlovningsring med en annan dam presenterades en vecka efter svärmors begravning. Detta var dock en ”dagslända” (tydligen en kontaktannons, hon trodde väl han hade pengar) och än värre blev det för honom på alla sätt (barnens besvikelse/avståndstagande, mat, hygien o.s.v.) Visst kan man gå vidare men det skall göras ”schysst” och med hänsyn till omständigheterna. (Man kanske även skall tänka till lite vilket eftermäle man vill lämna hos sina barn då diverse telefonräkningar m.m. kan vara väldigt komprometterande då de dräller in till dödsboet). Det var inte utan att jag och svägerskan faktiskt konstaterade att det varit bättre om svärfar dött först så svärmor fått några ”egna” år att leva lite för sig själv liksom.

Nå vidare. Det blev ett utmärkt skjul som gubben gjorde väldigt fint - vilket jag också varit noga med att tala om - och jag hoppas att detta "hjälp till självständighets projekt" (jisses - är han fem år och jag hans mamma?) kan vara en bra grund för framtida semestrar och ledigheters egensysselsättningsförmåga - behöver ju inte vara av byggkaraktär - finns ju som sagt miljarder områden att fördjupa sig i som "hobby" men man måste ju bjuda till själv.

Egentligen är det nog så att mycket av hur människor upplever ensamhet, förutom att det är ”olika sorters” ensamhet, beror på hur man själv agerar. Själv känner jag snarast att tiden inte räcker till allt jag vill göra. Inte heller krävs ”massa” slantar för att sysselsätta sig när det finns internet, bibliotek, baka, laga ”stor kok, jaga extrapriser och fyndpriser på mat och annat smått man kan behöva i reklamen eller rlf., handarbeta (t.ex. har jag t.ex. en önskan att sticka vantar m. motiv att sälja – undrar just om det någonsin blir av (– kanske när soffsittandet blir ”tvång” det var ju en ljuspunkt att glädja sig åt ändå då)).

Nu är jag inne på fjärde dagen av ”min semester” – riktigt härligt förutom att jag för andra gången väntar på rep. av min tvättmaskin, som ännu inte är ett år gammal! Jag var lovad att rep. skulle ringa igår för att avtala tid idag men har ännu inget hört. Får se om det alls dyker upp/hör av sig någon. Tre veckor utan tvättmaskin är ”masigt” (dalsländska för obekvämt, besvärligt, krångligt, jobbigt – allt i ett). Jag har alltid köpt billiga tvättmaskiner som jag bytt när de gått sönder efter fyra, fem, sex år sådär, mycket snabbare/enklare än att vänta på/bekosta rep. men nu när det ännu är garanti blir ju läget ett annat. Hade maskinen varit äldre o. jag köpt ny hade den varit här på några knapptryck och ett par dagars leverans , dessutom ofta fraktfritt! Bemötandet från Elekrolux kundtjänst har ju inte heller varit någon hit vare sig denna eller förra gången. Dålig reklam och de borde tänka på den gamla kunskapen att ett negativt omdöme behöver tio positiva för att det skall väga upp och att numera med Internet sprids kritik så mycket snabbare/mer än förr också.

Under måndag/tisdag tvättade alla mellandotterns fönster, tog tid var lite knepigt att få till det med stege, regnskurar o.s.v.. Vill ”ge” henne det i ”present” när hon är borta på semesterresa samtidigt som jag ”passar” katter, post & hus. Gjorde detsamma för äldsta dottern för några veckor sedan och det var mycket uppskattat. Just nu är det projekt ”ny dragkedja” i äldsta grabbens byxor som väntar och lite hemmapyssel. Tänkte ev. vara ute o. städa/plocka i lekstugan o. skjulen men får se om det blir av – måste ju som sagt vara alert om tvättm. rep. behagar höra av sig/dyka upp. det vore ju försmädligt om han ringer på dörren och jag inte hör och han sedan åker medan jag är i trädgården. Yngsta grabbens fönsterrenovering är snart klar men har tagit paus denna vecka. De är också på semester och det går ju inte att plocka bort fönstren när ingen är hemma – inte ens hundarna som annars fått vara hus vakter vid kortare ärenden. Tror knappast att någon kliver in objuden när de hör den äldre skälla när det kommer en bil eller någon går utanför som han inte hälsat på.

 Fö. lite drygt fem veckor till valet och MÄRKLIGT TYST. Boken ”Det sovande folket” från 1993 författad av Fredrik Reinfeldt, som jag tyvärr inte hört annat än recensioner av i radion som mest förmedlar att han vill få bort alla sociala förmåner utom möjligtvis att hålla folk på näst intill svältgränsen. – Med tanke på hur han agerat de senaste åtta åren är han på god väg och nu när han antagligen ser sina dagar räknade så öser han på med ännu fler som skall ha bidrag i  många år framåt då arbetsmarknaden i Sverige redan är minimal för låg/outbildade människor – ett väldigt effektivt sätt att rasera den välfärd vi ännu har kvar och vård, ädreomsorg, skola o.s.v. redan går på knäna av ekonomiska skäl. Borde ses igenom av alla – har vi inte råd med väl fungerande omsorg av de gamla – som faktiskt betalar från sin pension till hjälpen de får – är det lite konstigt som det går till nu och som sannolikt leder till total välfärdskollaps i sinom tid – men då har han fått sin vision uppfylld utan nämnvärd ansträngning så det är nog tanken. Jag antar att det är risken att väcka folk att tänka till som får M att tiga således. Vad som är skälen för S är mer outgrundliga men nog ligger det säkert en önskan om att folk skall slentrianrösta på dem istället för att intressera sig och kolla igenom alla partiers program och se vad de tycker.

Konstigt dessutom (hörde jag även i radio) att inte alla småpartierna passar på att nå ut mer – eller om även vissa kanske gör klokast i att tiga med sina dumheter. Jag är ingen ”trogen” väljare utan omprövar inför varje val olika partier, gör massor av valbarrometrar, läser på o.s.v. Det finns väl inget parti som får ”alla rätt” men jag brukar välja ut de frågor jag tycker är viktigast och utifrån partiernas svar där ta beslut. Vare sig S, M eller C är vad de var för 20 år sedan och Mp – hur konstigt det än kan verka – tycks vara rena sänket för oss på landsbygden. Det är inte lätt att välja – hur man än vänder sig har man rumpan bak.

Nu ringde tvättmaskins ”nissen”, dags att återvända till göromålen. Trevlig fortsatt augusti även till er som orkat läsa allt.

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2014-08-08 14:30 #83 av: Mirinda

Vad roligt att det händer något i tråden! Jag lovade visst för mycket när jag skrev sist. Inte kom jag mig för att skriva något mer den dagen inte.

Jag hoppas att det ordnat sig med tvättmaskinen nu, Mrs Me. En av de få positiva sakerna med värmeböljan är ju att det blir bra torkväder. Men det förutsätter ju att man kan tvätta.

Det där med gemensam ledighet och frågan om vad man ska göra när man väl har den där tiden tillsammans är något jag också haft anledning att fundera över. Jag och min gubbe är olika. Han har svårt att bara vara hemma och ta det lugnt. Han blir rastlös om han inte får flänga iväg någonstans mest hela tiden. Eller så somnar han.Skrattar Själv vill jag ha en blandning av kravfri avkoppling hemma och utflykter när vi är lediga ihop. Men om man inte längtar till Biltema och/eller en välsorterad bilskrot, så ska man inte hänga med på min sambos favoritutflyktsmål. När vi är bortresta hela familjen tillsammans brukar det gå bra. Då blir det oftast sådant som sonen gillar att göra. Det är när vi är lediga hemma som det haltar.

Just nu är vi lite tidsmässigt bundna här hemma. Grabbens ena marsvin fick en ögonskada och ska behandlas med med antibiotikasalva fem ggr om dagen. Vi var hos veterinären igår e m och fick recept och instruktioner. Som tur är krånglar inte marsvinet när det är dags för salva. Det är rätt pilligt att få dit den. Skulle "patienten" sprattla och konstra hade det nog blivit hart när omöjligt.

Så vi är tidsmässigt bundna just nu och i helgen blir vi billösa också. Sambons vuxna dotter har tagit körkort för några månader sedan och lånar bilen titt och tätt. Mest för att nöjesköra verkar det som. Visst förstår jag att hon tycker det är kul och visst har sambon rätt i att det är bra om hon får köra regelbundet. Haken är att jag vet att gubben hellre slår knut på sig än säger nej till den unga damen, även om vi skulle ha planer som inbegriper bilen. (Vad är det med fäder och döttrar egentligen?) Och eftersom det inte är min bil (har inte ens körkort) så väger mina åsikter lätt.

Nu när jag fått klaga av mig lite känns det genast lite bättre.Skämtar

Tiden går fort och det är inte mer än en dryg vecka kvar till skolstart. Jag försöker övertyga min son om att det är viktigt att prova en del kläder i garderoben för att se om de fortfarande passar. Han tycker att det är onödigt.Han kan inte riktigt se risken för att han upptäcker att byxorna är för korta när han ska gå till skolan. Som nybliven tonåring har han blivit väldigt mån om hur han ser ut. Men han har ännu inte lyckats få ihop det med hur han ska undvika klädprovning hemma och shoppingrundor i totalt ointressanta klädaffärer. Jag får jobba vidare på operation övertalning annars kan det bli både stressigt och onödigt dyrt i sista minuten.

Nu är det snart dags att bli djursjukskötare igen. Hoppas ni mår bra i sommarvärmen och gör det ni har lust att göra.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2014-09-04 05:31 #84 av: Tarotstollan

Det var ett tag sen jag var här inne ser jag!
Vad händer i eran värld? Någon som vunnit på lotteriet eller något annat kul eller tråkigt med för den delen som ni kanske vill dela med er av.

Här rullar dagarna på i ett så snabbt tempo att jag ibland inte är säker på vilken dag det är, kan vara ganska så förvirrande emellanåt. Att sen dagarna i stort ser lika dana ut gör ju inte att det är lättare att märka någon skillnad på dem!

Nu har vi här i min del av landet fått det riktigt soligt och varmt igen. Min tomatplanta på balkongen växer och frodas, nu är den så hög att den får böja sig, för grannens balkong ovanför är i vägen. I dag plockade jag in några tomater och skörden den har varit bra, även om jag inte kan säga att jag är självförsörjande på tomater. Till det får jag nog skaffa åtminstone 4 plantor till men det vill jag inte ha! Dels för att jag inte har plats på balkongen till det och dels för att både katterna och jag vill kunna sitta där ute!Skämtar
Det har tyvärr inte blivit så mycket sittande där ute i år som jag velat för det har ju varit antingen för varmt eller för kallt men nu är det lagom!

Kan inte fatta att vi redan är inne i September, det har väl så sakta börjat att bli lite gula löv på vissa björkar men de flesta blev ju lite gula tidigare i sommar p. g. av värmen som var.

Om ca 11 dagar är det val och olika valsedlar dimper ner i brevlådan nästan varje dag, vilket slöseri med papper tycker jag då det hamnar i återvinningen direkt. De flesta som kommer är dessutom från partier som jag inte har det minsta intresse i. Det finns väl valsedlar på de ställen man skall rösta och det tycker jag räcker. Den lilla informationen som de skickar med valsedlarna kan väl kvitta, det säger ju knappt någonting som kan hjälpa en om man är osäker på hur man skall rösta. Jag kan ha fel men orkar inte engagera  mig i det.
Jag vet i alla fall vilket block jag skall välja från och det blir nog som det brukar, att jag väljer mellan 2-3 olika partier beroende på till vilket val det är.
Tycker inget parti är värt alla 3 röster eller ens om de skulle ha någon men jag vill inte rösta blankt!
Har ni bestämt er? Förhandsrösta, vänta till valdagen eller strunta helt i det?
Själv vill jag gå på valdagen, tycker det är lite roligt.
Tänker ibland så här "vad händer om jag skjuter upp det till valdagen och blir sjuk så jag inte kan rösta"? Ja, då får jag ju tänka som så att min röst lär knappast bli den som avgör hur det går. Dessutom innan vi hade förhandsröstning var det ju så för alla, då gick vi ju "man ur huse" och röstade.
Jag har alltid bott på sådana ställen så jag har ju aldrig behövt att stå i kö för att komma fram och rösta, så hur det är att bo i storstäder och behöva stå i kö för att lämna in sina röstsedlar är ju inget jag vet om hur det påverkar folk. Kanske just därför att många avstod från att rösta i det förgångna men nu kan de ju inte skylla på det och det är ju bra.

I morgon hade jag tänkt att jag skulle gå ut på en promenad, får se om jag får med mig någon av kompisarna, det är ju inte så  kul att gå själv men det funkar ju det också. Det enda är väl i så fall att jag inte kan gå inne i skogen vilket jag helst vill men men....

Ha, det så bra i svampskogen så ses vi när vi ses!Skämtar


Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-09-10 08:36 #85 av: Mrs Me

Så. Nu har det gått några veckor igen sedan jag skrev senast. Håller med dig Tarotstollan att dagarna går i varandra och både, dag, datum o. t.o.m. månad är lite förvirrat titt o. tätt. Då minsann går tiden fort men de FEM veckorna tvättmaskinen var sönder var minsann sega. Värst var när det kom reparatör (då jag skrev sist) men han inte hade med sig rätt delar så jag fick vänta ytterligare två veckor. Det blev ingen härlig tork i solen inte tyvärr Mirinda utan fick bli tumlaren för jag hade så bråttom med allt smått som skulle göras klart för avlämning hos yngsta dottern inför bäbisens ankomst. Nå i lördags blev det avlämnat fint sorterat, hopvikt o. packat i sådana där vaccum påsar så det ligger säkert från ev. ohyra i hennes källare (tror inte det är något men man vet ju aldrig i hyreshus).

Tja Mirinda fäder och döttrar – antar att det är som mödrar och söner. Tror att det är så att tonårsrevolt döttrar/mödrar är värre eftersom döttrarna måste bevisa att de inte är som sina mammor på något sätt. Att de inte är som sina pappor är ju tämligen uppenbart så han kan ju bli en bundsförvant istället i uppbrottet s.a.s. Tonårsrevolt – söner -? Märkte inte mycket, mest hyss o. pojkstreck ”ute på bygden” (om än så dumma ibland – å vad bra det var när de var små så man hade koll på dem o. de var hemma i sina rum vid sex, sju på kvällen). Däremot var det väldigt tydligt att äldsta grabben klippte av navelsträngen (för ett tag iaf.) när han flyttade hemifrån. Första månaden hörde vi inte ett ljud ifrån honom. Eftersom jag sett till att han köpt nudlar för en månads överlevnad inför flytten bekymrade jag mig inte så mycket. Jag räknade med att han hör av sig när han är redo han vet ju var vi är – och det gjorde han ju, ränner ju här en sväng mest var dag numera (utom när man behöver hjälp, då har båda grabbarna ett sjätte sinne att hålla sig undan). Yngsta grabben var inte så tydlig i självständigheten men hade ju fyra äldre syskon som såg (och hörde genom kompisar m.m.) var han var och vad han hade för sig så han insåg väl att ”självständighet” som lillen av fem är lite kört s.a.s.

Kläder Mirinda. Tja. Tiderna är annorlunda och stad/landsbygds ”krav” på kläder säkert också olika. (Så bra det hade varit med skoluniform ur minskad risk för mobbing perspektiv.) Här var det bas av underkläder, enklare T-shirts, nattkläder, strumpor från ”låprisvaruhuset” fö var det Ellos som gällde. Tjejerna valde gärna varsin jacka, tre - fyra sweatshirts o. två par byxor, kanske t.o.m. något par skor genom idogt bläddrande i katalogen. Grabbarna förevisade jag lämpliga alt. som de godtog eller ratade så snabbt som möjligt. Jag köpte dessutom alltid på kredit o. tog till både extra plagg och storlekar så det fanns lite att prova i lugn o. ro hemma eller välja istället om det de valt inte motsvarade vad de tänkt sig. Att skicka tillbaka ett plagg eller tjugo kostade ju samma och så slapp jag ligga ute med pengar under tiden. Funkade bra. Kanske ett alt. (finns ju annat än Ellos numera) att beställa det du tror han gillar och låta honom prova/kolla hemma. Då slipper man ju om man ändå vill ut i butikerna leta ”bas” plagg utan kan ta det där ”extra” bara. Hur går det med marsvinet föresten, bra hoppas jag.

Tyvärr Tarotstollan ingen lottovinst i sikte men å andra sidan inga större sorger heller tack o. lov. Mellersta svärsonen föll från en stege på jobbet för några veckor sedan. Krossade totalt vänster handled (rena mekanot av skruvar, plattor o. brickor inne i den nu enl. kirurgen). MEN om man nu skall skada sig så ska man göra det på jobbet så försäkringarna täcker upp det ekonomiska. Dessutom skall man inte skada sin ”rätta” näve eller dänga skallen i golvet så när det gällde det hade grabben ”alla rätt”. Tur bättre än lotto tror jag faktiskt.

September, höstskörd. Här finns inget annat att skörda än ogräs efter två somrar som mest bestått av annat arbete än att tänka på trädgården. Får bli köpta tomater till oss, plommon och bären från div. buskar till fåglarna och äpplena på träden till älgarna. Fö. är det lite ”mellan period” här nu. Jag är trött efter det intensiva arbetet med grabbens hus så jag har inte riktigt orkat mer än det nödvändigaste här hemma. Hade ju dessutom en deadline i helgen med besöket hor yngsta dottern med babygrejset hjälp att handla (bärhjälp/köra kärra hjälp av pappa) på Ikea med grejer till nya lägenheten. Skönt att det är avklarat och avlöpte väl. Vi lämnade dem mycket nöjda (på båda håll) i en rejäl hög platta paket och tuffade hemåt i sakta mak med vårt åbäkiga ekipage (xc 90 med stort släp). Stannade o. käkade på hemvägen, lämnade igen kärran och i MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! 

Nästa ”avbockning” är valdagen. Fyyyy, jag får nästan ont i magen när jag tänker på det och hur det skall bli. Det är inte utan att det skall bli skönt när resultatet är klart, hur det än blir. Då vet man vad man har att ”rätta sig efter” även om det inte blir som man velat kanske. Fö. bara de lovar och lovar det har man ju lärt sig. Gäller mest att rösta på dem man tror ljuger minst känns det som. Nå jag är klar, förtidsröstade förra veckan, vore attans så retligt om man blev sjuk eller fick annat förhinder på ”rätt” dag. Här har vi iof. inte heller några köer i vallokalen och snarare besvärligare att komma till biblioteket, där förtidsröstningen är, de få timmar de har öppet men det är ”tryggheten” att ha sin röst i lådan värd. Det är ju dessutom bra att man kan ”rösta om” på rätt dag om någon ”skandal” eller annat ställer ens tidigare val på huvudet. Tror jag iof. inte i mitt fall, har nog varit säker rätt länge – sedan om det blir som man tror o. hoppas återstår ju som sagt att se även om ”egna” laget vinner.  

Kom att tänka på när jag skrev om älg o. äpplen här ovan att jag faktiskt knäppte en bild för någon vecka sedan med tanke på att kunna visa er ”mina” älgar. Försöker få in den på slutet. Tyvärr var de små och stod de för långt ifrån varandra för att komma på samma bild. Om ni undrar varför toppen på min entré lykta syns så var det medvetet som ”referens” på hur nära de är, lyktan står fyra, fem meter från ytterdörren. Det är inte ovanligt att de är i trädgården heller men jag föredrar när de håller sig i skogen när den ändå är straxt inpå.

Tja, vad står annars på ”att göra” listan. MASSOR! Men som sagt är väldigt trött, inte sömnig utan fysiskt slutkörd, så det får bli lite smått i sakta mak. Blir vädret bra tänkte jag göra i ordning mina krukor på trappen med lite hösttema och ställa ut ett par lyktor till också. Egentligen skulle jag gärna gå ut riktigt tidigt o. greja med både det ena o. andra men även om det inte regnat är det ju så blött av dagg långt fram på dagen så allt känns slabbigt o. äckligt trots att jobbet i sig är trevligt och på sitt sätt avkopplande. Trädgårdsmöblerna känns motigt att plocka in och likaså att sätta granris i blomlådorna under fönstren. Blir så definitivt höst/vinter då liksom så jag drar nog på det några veckor till om vädret tillåter. Enl. prognosen såg det ju riktigt skapligt ut iaf. över helgen så jag håller tummarna att det fortsätter ytterligare lite till.

Svårt det där med vädret. Gubben fyller 13 oktober och under de år vi varit tillsammans har det faktiskt varit snö på hans födelsedag, som visserligen inte legat kvar turligt nog, vid minst ett par tillfällen. Motsatsen som jag minns rakt av var ett annat år när det var så varmt på älgjakten, andra veckan i oktober, att det var problem att förvara köttet. Konstigt att man kan åka till månen och allehanda annat men inte förutsäga vädret bättre/längre. Då verkar abborre ben och liknande duga lika bra.

Rummet i souterräng planet som skall vara framtida gästrum när yngsta dottern m. sin lilla familj kommer är ett aber. Jag vet inte hur jag vill göra där och har inte orkat tänka till heller. Dessvärre lutar det nog emot att de får stå ut med att bo där som det är ett tag framöver. De är ju inte här så ofta/länge och då sover de ju mest där. Det är liksom inget fel på ”miljön” (friskt och torrt) utan mer ”kosmetiskt” med tapeter och till fixat, ev. klinkers, golv. När det gäller tapetsering har jag även en vägg kvar att göra hos äldsta grabben också. Det är en fondvägg så det är inget som stör att den inte kommit på plats och det är ju skönt. Skönt är också att den grabben ägnat sig åt ute byggande (ved/trädgårdsskjul) i sommar och också tycker det kan vara skönt att ”landa” lite innan inne grejandet drar igång.

Loppisen är på sluttampen för i år. Vi har öppet på söndag em. som planerat men sedan får nog vädret avgöra om det blir mer. Skall bli skönt att ha två dagars ledighet på helgerna igen faktiskt. Det är lite att ta vara på när det skall bommas igen även om jag försökt förenkla för varje år. Alla textilier har jag tidigare måst hänga upp inne något dygn innan jag kunnat packa dem (så de inte möglar) men nu har jag köpt några extra klädställ och räknar med att kunna hänga det mesta direkt i garaget (de brukar säljas i uterummet på sommaren) o. köra värme där några dagar istället, så blir det enklare både vid stängning o. öppning i vår. Egentligen hade vi tänkt montera ”innanför” fönster/dörr i portarna för att kunna ha öppet några helger före jul men det har vi inte hunnit. Lite skönt faktiskt för då blir ju textilierna ivägen igen. Jo hur man än vänder sig har man ändan bak.

Så därmed åter ”i selen”. Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2014-09-18 10:03 #86 av: Mrs Me

Så då var valet över, kaos men ändå skönt. Nu får vi bara se hur upplösningen blir. Jag tycker det är ganska spännande/skrämmande hur man ”vränger sig” i jakt på makt. Här har det lägrat sig ett visst lugn. Visst har jag mycket kvar att göra men på något vis har jag ”landat” lite nu då återstående jobb inte är så bråttom med. Ute är jag klar med rensning/sortering/städning i lekstuga/skjul och resten blir först efter första frosten eller början av okt. något beroende på syssla. Tycker t.ex. att det är synd att riva ur rabatterna innan det börjat vissna helt.

Något som tyvärr inte är lugnt är att nu drar det ihop sig till åtal mot galningen som gett sig på bl.a. min dotterdotter. Tyvärr tycks just hennes vittnesmål vara väldigt tungt och man vill gärna ha med henne som vittne på plats. Detta emotsätter sig givetvis såväl hennes föräldrar och hennes advokat för flickans bästa. Alla förhör med henne finns ju inspelade och det bör räcka. Att tvinga flickorna att återigen gå igenom allt blir ju ytterligare en ”våldtäckt” men från samhällets sida (precis som att de ifråntogs sina älskade datorer/mobiler utan lånealternativ). Tyvärr mörkar ”vanlig” press i mesta möjliga mån denna nyhet och jag tvingas därför länka till alternativ media. Lyssna gärna på radioinslaget. http://www.kimmoa.se/rn/visa?URL=http%3A%2F%2Fwww.exponerat.net%2Ffler-an-69-barn-utsatta-i-en-stor-pedofilharva-pa-natet%2F Usch. Bara att vänta och se hur det blir och hoppas på det bästa.

I morgon skall jag ”på tur”, det skall bli trevligt. Äldsta dottern och jag skall till ett ”Happy price” varuhus (10 mil härifrån ca). De har ”miljarder” sån’a där tiokronorslådor förutom allt annat ”bra att ha”. Kläder däremot har de inte mycket, men det kvittar ju mig, köper sällan det, annars hade nog även dotterdottern kunnat åka med, hon kan ju behöva lite ”tankeskingrande” sysselsättning. Jag var ju där med de två andra döttrarna i somras och det var trevligt. Roligast är att sticka till dem en slant som de kan ”slösa” lite med om de vill. Ibland är det ju så att man vill ha ett dyrare alternativ än nödvändigt eller något helt ”onödigt”. Grabbarna kompenserades på annat sätt, de är inte ett dugg roade av att åka med. Jag gör faktiskt så att jag bokför i Excel och där har jag även bäddat in kolumner med barnens namn så kan jag lätt ha koll på att det blir rättvist när vi ger dem något då behov och tillfälle skiljer sig mellan dem alla.

I lördags var jag på loppis, det var också kul. Hittade bl.a. en fungerande wake-up lamp (kollade nypris ca 11-1200:-) och en ”som ny” Stiga snow racer (nypris ca 700:-) plus massor med ”krafs”. En trehjuling, en docksäng, ett ”handfat” med kanna typ. gamla tiders tvättfat men nytillverkat, sex gamla kaffekoppar m. fat, sex gamla thekoppar av en annan sort, nysliverbestick  med ½ dussin av varje sort, ett trevånings kakfat med naturmotiv, så’na dår 50-tals änder i porslin (fruktansvärt ful väggdekoration men poppis hos 50-tals entusiaster), en hundflytväst och mycket mycket mer för en dryg femhundring. På slutet slängde jag med en liten ful blå plastgubbe i köpet utan att ha en aning om om det var något att ha men jag spanade in märkningen ”Alessi”. Nå en ”halv” Alessi grej är inte mycket värd men kostade ju som sagt inget extra så varför inte. Hemma kollade jag på nätet och hittade gubben och vad som fattades – en thesil. Med den informationen gjorde jag ett återbesök på ”restloppisen” de hade i måndags kväll och hittade silen, som jag fick gratis då de tyckte det var skräp. Vips hade jag en komplett Alessi thesil (nypris 249:- hur nu någon stolle kan betala så mycket för en så ”rappligt” thesil). Det var kul och genast gick det mail till yngsta dottern, som samlar loppisfyndade design grejer, med förfrågan om hon ville ha den och som jag gissat var svaret ja med vändande post.

Vad händer framöver då? Tja, jag vet inte riktigt, faktiskt tror jag lusten att ta tag i reparationerna i källaren igen börjar vakna. Jag låter den lågan spira lite i lugn o. ro och hoppas att inget händer som sätter käppar i hjulen. Nu skiner dessutom solen här, skönt för tidigare under veckan har dimman legat långt fram på lunch. Konstigt att man blir så mycket piggare när solen kikar fram men det är bara att vara tacksam. Därmed – ha så gott.

Hälsar Mrs Me

Anmäl
2014-09-23 06:08 #87 av: Tarotstollan

Hösten kom med stormsteg över natten till idag. Åska, (en smäll) regn och kraftig blåst. När jag tittade ut på dagen så hade det redan bildats drivor med gula löv som hade lossnat och ramlat ner under natten. Det känns konstigt att gå från en årstid till en annan bara över en natt!

När jag skulle ut så tänkte jag det var bäst att ta på sig fleece tröjan under sommarjackan,  eftersom jag hade hört varningen på tv vädret om att det var kallare än det såg ut.
Jag märkte strax efter att jag kommit ut att det var jättekallt i vinden, så det blir nog till att gräva i garderoben efter mina vinterjackor och plocka fram vantarna om detta vädret skall fortsätta! Fryser
Får väl börja med den tunnaste och se om det räcker med den.

Annars är det ju fint under hösten med alla färgerna och den höga "friska" luften. När jag kom ut så tittade solen fram och värmde så skönt. Jag passade på att fika med kompisarna, när jag ändå var ute och handlade lite av det viktigaste till mig och husdjuren. Det blev ganska så tungt att dra hem även om det inte var så mycket.

Dagarna rullar på som de brukar, jag har faktiskt tagit mig i kragen och i helgen som var städade jag både fågelburar och bytte gardiner i köket. Jag brukar dela upp det på flera dagar för det är så jobbigt. Värst är ju gardinerna, 4 meter kappa och långgardiner, hoppa på bord och stolar med armarna i luften för att få på det rätt! Det är värsta gympapasset, fast det kanske jag redan skrivit och berättat om tidigare?Funderar Jag lär väl märka av detta i rygg och nacke nu de närmaste dagarna. Inget gott utan något ont!Skämtar

Till helgen som kommer nu skall det bli Höstmarknad Fredag-Lördag och sen    Lördag-Söndag är det Hälsa och Livsstilsmässa i staden. Skall naturligtvis gå till båda även om det mest blir att tränga sig med folk och titta på allt krimskrams!
Det gäller att hålla i pengarna då de skall räcka till båda tillfällena. jag har inte planerat att köpa något på marknaden men det kanske blir någon liten påse med godis eller så!
På mässan har jag däremot bestämt mig för att leta efter några kristaller och stenar som jag vill ha. Vad det blir beror ju på vad som finns att köpa och priserna på dem!

Ha det så bra i höstmörkret och glöm inte reflexerna!Måne

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-10-16 11:36 #88 av: Mrs Me

Idag blev det ”bonustid”. Det kan ju låta positivt men dessvärre är det p.g.a. magsjuka hos yngsta grabben. Vi skulle fixat lite ditt o. datt i dag - som han gott kan göra själv med mina ”glada tillrop” – så inte så betungande för mig men ändå. Hoppas nu bara att det är något olämpligt han ätit och inte en bacill.

Här snöar det för fullt. Gräsmattan har ett lager där bara enstaka strån sticker upp och parabolen tappar bilden. (Blir så när det är kraftig nederbörd.) Hoppas det lugnat sig så jag kan se Hem till gården sedan iaf. Tycker fö. att det är ett småtrevligt program med människor som ser ut som ”vanligt folk” o. inte plastikopererade fotomodeller.

Just nu är det pirrigt här. Senaste tillskottet i barnbarnsskaran väntas anlända när som helst och med komplikationer som typ ett diabetes och början till havandeskapsförgiftning hos dottern kan det bli förr än senare och är lite extra oroligt.  Det gör betydligt mer ont i hjärtat om olycka drabbar barnen än en själv.

Egentligen skulle jag börjat i källaren med reparationerna men jag har varit väldigt trött efter senaste 1,5 årets slit. Beslöt mig för att få undan ett par ”surdegar” först. Har lovat (straxt före vår vattenskada) sy ny överdragsklädsel till äldsta grabbens soffa. Nu är gamla överdragen itu sprättade och skall användas som mallar och tyget väntar på bordet.

På bordet är det dessvärre ganska fullt med annat också!

Hade nämligen två ramar som jag köpt i några svaga ögonblick. Den ena med plats för fem bilder i serie. Tänkte en bild på varje barn i åldersordning. Den har legat länge men så hittade jag en klockren med texten ”När gud inte kunde vara överallt så skapade han mamman” ganska nyligen som kickade igång lusten att få fram bilder som passar. I den senare tänkte jag mig en gruppbild på alla ungarna. Eftersom vi förr sände julkort av den typen, i olika versioner, varje år så visste jag att det finns säkert något som passar. Sagt o. gjort, fram med alla album och skannern (sedan hedenhös men fungerande). Jisses vad man minns så’nt man glömt när albumen kommer fram. Nå det blev skannat ifrån äldsta dotterns födelse till yngsta grabbens femårsdag i tidsperiod. Inte allt givetvis men fina bilder på dem separat och flera gruppbilder + lite till!

Bild till ”mamma ramen” har jag valt och redigerat till sepia färg så den skall matcha stilen på ramen. Har ett fotoredigeringsprogram som jag inte lärt mig än så det var lite knixigt men med klipp o. klistra mellan det och paint, som jag kan betydligt bättre, blev det bra. Nu är det serie ramen som väntar. Tänkte se om jag kan hitta fina bilder på alla ungar ”styckvis” i en viss ålder. Kul att kunna jämföra utseende och så om de är bilder när de är jämngamla. Skönt det kan bli ”soffjobb” nu när allt ligger i datorn men sedan när det kommer till redigering för jämförbara storlekar, färger m.m. blir det lite pyssligt. Får nog ”gro” lite, kanske kan få hjälp med fotoprogrammet av äldsta dottern eller dotterdottern, fick det av dem så de kan det nog bättre än jag.

Dess-värre/bättre(?) hittade jag även div. bilder på ”förfäder” till oss och flera små svarta ovala ramar (från någon auktion) när jag rotade fram albumen. Eftersom min hjärna är som den är poppade det genast upp idéer om att göra något av det med. Skannade dock inte detta och inte heller barnbarns bilderna just nu men…………. kanske lika bra när grejerna är framme. Känns bara lite övermäktigt just nu.

Nå. Mitt i denna röra av grejer skulle här vara 55-års kalas för gubben. Det var bara att rensa bort symaskin, tyg, ramar, skanner, strykbräda/järn m.m. in i närmsta rum – där det blev väl instängt för klåfingriga barnbarn. Framme lämnade jag dock albumen och det var väldigt uppskattat. Alla ungarna m. fam. var här och det var så roligt att se/höra dem titta, jämföra, visa varandra/parners/barn och kommentera. Det är sällan albumen kommer fram så det var mycket bortglömt i dem. Kul.

Nu skall här bryggas kaffe och hoppas på fungerande parabolbild på tv:n uppkrupen i soffan med värme ock knaster från brasan i kaminen, blir mysigt mitt i snö eländet.

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2014-10-16 16:44 #89 av: Mirinda

Vad roligt att få en glimt av livet hos dig Mrs Me! Jag gläder mig extra åt att du rundar av ditt inlägg med att du är på väg att ta dig en skön stunds avkoppling. Jag hoppas att du mös riktigt länge i TV-soffan.

Jag kan inte låta bli att beundra din mångsidighet. Du ger dig in i allsköns fixa-projekt. Finns det något du inte kan tänka dig att ge dig in i?!

Men hugaligen att snön redan kommit!FörskräcktHär blir kallare och kallare, men tack och lov ingen snö än. Hösten kan gott få vara tills löven fallit utan att vintern kastar sig över oss. 

Min gubbe har fått knasiga arbetstider med en massa kvällsarbete, så vi får alldeles för lite par- och familjetid som det ser ut nu. Vi blir nästan jämt tvungna att använda helgerna till en massa trista måsten. Men för ett tag sedan gav vi (gubben och jag) oss i alla fall iväg till en "riktig" skog och lyckades hitta massor av trattkantareller. Det blev en mysig dag i skogen med fika och strosande i det då så behagliga vädret.Sol

Sonen i huset har fyllt 13, så nu är jag tonårsmamma.Glad Visst märker jag att grabben vill vara mer självständig. Föräldrar ska lämna en ifred, särskilt om man har en kompis hemma. Men det gäller att ha antennerna ute, för rätt vad det är han jätteliten och behöver "pysslas om" en stund. Vissa saker får mig att le. Ett exempel är att han, som man knappt fått att dra en kam genom håret, numera står framför spegeln med hårvaxburken i högsta hugg på mornarna.

Rent faktiskt har hösten inneburit en stor förändring för min nyblivne tonåring. Han har börjat i en ny, mycket större skola. Från att ha varit störst (gamla skolan hade inget högstadium), så är han plötsligt minst (nya skolan är integrerad med gymnasiet). Dessutom kom hans två bästa kompisar inte in på samma skola, så deras lilla trojka är nu splittrad och min grabb har fått skaffa nya kompisar. Visst håller grabbarna kontakt med varandra, men det blir stor skillnad, när de inte har det dagliga umgänget kvar.

Nu pockar plikterna på. Jag måste få på potatisen och förbereda grabben för avfärd till träningen. Kanske kan jag titta in i tråden sent ikväll igen när mina killar gått och lagt sig.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2014-10-20 06:31 #90 av: Mrs Me

Det blev en Tintin 03,37. dryga  4 kg o. knappa 50 cm - en knubbis. Gissa könet ;-) Kan ju som ledtråd säga att klänningar kommer att inhandlas ;-) Har inte hört annat än sms m. bild fr. svärsonen m. födelseinfo.. Tror nog det gick ganska bra, bara 12 timmar ca. Blir spännande att prata med dottern när hon återhämtat sig lite. Glad o. lättad hälsar jag er alla

GOD MORGON Mrs Me

Anmäl
2014-10-20 23:01 #91 av: Tarotstollan

Grattis!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-10-21 00:39 #92 av: Mirinda

Grattis från mig också!Tårta

Det är festligt med namnet Tintin. Seriefiguren, som alla känner till, är en kille. Men de få personer jag stött på som heter så här i Sverige är tjejer. Kim Anderzons dotter, som också är skådespelare, heter så. Undrans om Tintin är ett mansnamn i fransktalande länder (Hergé som tecknade Tintin var belgier). Eller är det ett könsneutralt namn som  t ex Kim?

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2014-10-21 06:07 #93 av: Mrs Me

Hej o. tack.

Ja det där med namn är lustigt. Även om man "studsar" när det är "nytt" så brukar personerna "växa i" sina namn så att något annat liksom inte skulle passa. En av våra grabbar heter Adrian, stadigt och svenskt killnamn tycker jag. Så förvånade vi blev när vi, när grabben var baby, träffade en amerikan som hade väldigt svårt att tro oss när vi sa att det var en boy. Språkförbistring trodde nog han. det var nästan så vi fick ta av blöjan o. visa. Hade nog blivit så om inte en ytterligare person anslutit till sällskapet o. intygat att i Sverige är det ett pojknanm o. inte som i USA ett flicknamn tydligen. Sedan är det ju inte alltid tänkta namn passar. Till den andra grabben hade vi två tilltänkta pojknamn men "han såg inte ut som en så'n" så det fick bli nytänk och något helt annat.

Sedan kan det bli helt oväntade problem med namn också. En av döttrarna heter Åsa och när hon via sin högskoleutbildning skulle vara en termin utomlands. Det blev en byhåla i sydamerika. Fövånande o. skrämmande var när hon blev kvarhållen på polisstationen (de var tvungna att anmäla sig en gång i veckan) för att de hävdade att någon bokstav som Å finns inte. Det blev några timmar och samtal till svenska konsulatet innan problemet var utrett. Där lärde väl både vi, konsulatet och de sydamerikanska poliserna sig något nytt.  Lustigt i efterhand men inte då.

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2014-10-21 08:27 #94 av: Mirinda

Den där "könsförvirringen" när det gäller Adrian tror jag mig förstå. Det låter likadant på engelska som  Adrianne, som definitivt är ett flicknamn. 

I Frankrike kan en man heta Yvon. Den feminina formen är Yvonne. Fransmännen har inga problem att skilja på namnen, för de uttalas inte lika. Men svenskar riskerar att få dem att låta likadant.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2014-11-04 09:35 #95 av: Mrs Me

Trött, tröttare, tröttast.

Så känner jag mig nu. Trodde jag skulle hämta mig efter senaste årets husfix hos grabben men det går trögt. Anspänningen inför Tintins ankomst, rättegången för dotterdotterns utsättning för nätpedofilen, ev. kommande arbetslöshet för sönerna, gubben har blivit sjuk, eller rättare sagt fått diagnos på en lång tids besvär, och alla små och stora vardagsbekymmer därutöver tar ut sin rätt. Vintertiden och tidigt mörka kvällar gör ju inte heller saken bättre.

Lilla Tintin eller snarare min oro för hennes mamma, yngsta dottern, kommer nog att hålla i sig ett tag framöver. Samtliga döttrar är ”välplanerade” men den dottern är nog den som är mest känslig för om det inte blir som hon föreställt sig. Inför hennes första flytt hemifrån skojade jag o. gubben (med gravallvarlig underton) om att ”Sitter det en spik fel går det åt hel…e.” (då hon mätt o. planerat möblering m.m. minutiöst) – det säger ganska mycket. Jobbigast är nog att hon bor en dryg timmes bilresa bort. När de andra döttrarna fick barn kunde jag vara där på fem minuter om det ”krisade” (och som alla vet krisar nyblivna förstagångsmammor då och då). Nå det är bara att hålla sig anträffbar i tel. i brist på bättre o. hoppas på det bästa.

Gällande dotterdottern o. rättegången hoppades vi i det längsta att hon skulle slippa vittna då hon bara var 14 år vid händelsernas inträffande. Tyvärr föll regler om barns rätt under någon lag om skyldighet att vittna eller hur det nu var. Minns inte riktigt men ungefärligt kan man säga att rättsbalken väger tyngre än barnets hälsa.... . Tyvärr tycker jag att den här historien visat på väldigt stora brister i praktiken när barn utsatts för brott samtidigt som man inrett ”mysrum” för förhör (intervju kallas det då) så beslagtas deras käraste ägodelar, mobil o. dator, på obestämd tid o. utan lånemöjlighet av ”nya”. Alla familjer har inte fler datorer eller någon överbliven mobil att låna ut eller råd att fort o. lätt köpa något begagnat. Det blir som ett straff för barnet när det är en vuxen usling som ställt till det. Nu måste vittna och återuppleva hela skiten igen, lagom långt efter att såren börjat läka o. ”fallit i glömska” skall allt rivas upp igen. I mitten av nov. är det dags men tack o. lov via videolänk o. inte i samma sal som aset åtminstone. Han verkar vara en knepig prick utöver gromningen, tydligt krisande könsidentitet av bilderna på FB att döma t.ex. (FB sidan ner stängd nu) men vi såg nog för att det skulle räcka s.a.s. Som en ytterligare kränkning vill han tydligen be alla flickor om ursäkt – som om det skulle bota, hela, hjälpa. Han fattar helt klart inte vad han egentligen har gjort! Det värsta är våndan och den förlorade tron på att människor är ”schysta” han utsatt dem för genom manipulation o. hot. Mer kränkt ”själ” än kropp, även om det också är bedrövligt, kanske man kan uttrycka det.

Grabbarnas ev. kommande arbetslöshet är nästa oro. Det har varit långbänk i fabriksnedläggningen. Jag skrev ju om det för jätte länge sedan (två år tror jag) men det har hankat sig fram ett halvår i taget med förlängd drift, fackliga förhandlingar o.s.v. med allt som hör till. Det har inte underlättat att fabriken består av tre enheter varav dessutom en på annan ort än de två andra. Det har varit diskussioner om såväl turordningslistor, delade eller gemensam, flyttad produktion för rationellare drift o.s.v. i evinnerlighet. Nu är det ”spikat” – OM nu inte volymerna på beställningar av deras produktion ökar. Säkert men osäkert s.a.s. och mycket beroende på omvärldens ekonomi m.m. Yngsta grabben har fått skriva på uppsägningspapperen, har jobb till sista mars, den andra ”hänger på gärdsgården” än så länge, men är med tolv års anställnings tid ändå bland de sist in av de kvarvarande.

Förra veckan var det öppet stormöte i ortens ena Folketshus (vi har två har varit två små samhällen som vuxit ihop) med kommunen, riksdagspolitiker, arbetsförmedling, företag och fack. Man skulle diskutera ”framtidsvisioner” (bläääääääääääääää för dessa fantasier och halvlöften utan ärliga ambitioner att leva upp till det sagda). Någon framtid visade sig dock inte ens i fantasin snarare kom pendlingsmöjligheterna BORT härifrån på tapeten igen – gud vet för vilken gång i ordningen. Redan 1984 när en annan stor fabrik stängde här började infrastrukturen, eller snarare den bristande sådana, diskuteras. Sedan har löften om förbättrade vägar o. järnväg kommit upp varje gång en större arbetsgivare flyttat. Det enda som hänt är att järnvägen hotats med nedläggning, vägarna blivit SÄMRE och hastigheterna sänkts.

Tyvärr var det mest bara de berörda, ibland med familj, som var där. Så slappa folk är att engagera sig så fort det inte gäller dem själva direkt. Att det indirekt kommer att påverka dem negativt med sämre samhällsservice när skatteintäkterna krymper, lägre köpkraft o.s.v. (liten ort, liten kommunbefolkning) fattar de tydligen inte. Samma sak när folk röstar. Det känns som att det är den egna situationen i stunden som avgör valet av parti, inte den egna situationen i den föränderliga framtiden - som de tydligen inte ens har en susning om att de bör föreställa sig utifrån vilket/vilka parti som vinner. Ärligt talat tycker jag det är mycket som haltar i hur saker och ting hänger ihop och ”samhällets” agerande. Omvärlden är skakig generellt med några extra ”oroar”, Ryssland/Ukraina, Palestina/Israel, och Syrien för att inte tala om andra IS m.fl. terrorist (samma skit med olika namn) drabbade platser. Nu är jag på minerad mark men kan inte låta bli att ifrågasätta logiken, eller snarare bristen på densamma, i Sverige i samband med konsekvenserna, ”av oroarna”, i form av invandring, som till stor del inte bara är direkt drabbade flyktingar. Jag kan inte låta bli att fråga mig HUR skall dessa, ofta analfabeter, kunna få jobb här? Är det så lätt som ”samhället” påstår att ”få dem i arbete” istället för livstids försörjning av oss (med mindre slantar kvar till ALLAS välfärd. Ju fler som skall dela på kakan desto mindre bit var, var går gränsen – om det finns någon annan än när kakan är helt slut o. vi får ett samhälle där människor får klara sig bäst de kan m. lidande, brottslighet m.m. som följd) förutsätter det arbeten. Eller är planen att ”skapa” (konstgjorda, bidragsbetalda – lika illa det) arbeten till dessa grupper? I.s.f. tror jag nog många redan här varande, såväl ”urbefolkning” som tidigare invandrade - inte minst de som får gå från fabriken här och andra arbetslösa i landet, undrar var det ”skapandet” och visionerna är när det gäller VERKLIGHETEN HÄR OCH NU? Det är inte som på 60/70-talet då man kom från Finland o. andra länder ena dagen och stod på linan hos Saab eller Volvo nästa. Dessutom rationaliseras alla arbetsplatser med mindre o. mindre behov av ”händer”. T.o.m. vården har tv övervakning och robotar på prov för att spara på personal = minskat behov av att anställa. Att vi skall fixa arbeten genom att städa hos varandra o. andra ”service” jobb lär det finnas gräns för behovet av. Här ”på landet” är inte ”RUT” något många fäster vikt vid, vi nyttjar det inte (annat än möjl. äldre som blivit insparade på av hemtjänsten) det finns ingen marknad liksom. För mig haltar logiken eller så är det någon som ”ljuger”, minst sagt oroande enl. mig.

När det gäller gubbens hälsa har vi fått ett namn på tillståndet men inte typ (snabbhet i framskridande) eller stadium. Inte cancer iaf. såvitt vi vet – alltid något men vill inte skriva namnet än då jag tror barnen (döttrarna) kommer att googla när vi berättar för dem, inväntar mer fakta först. Dock är nog risken att det blir mer som kommer att falla på min lott (bil/vedfix t.ex.) istället som jag hoppats mindre med tiden som pensionärer. Jag är väldigt ambivalent här, är både arg, besviken och orolig både för honom och allt praktiskt. Dessutom funderar jag på orsaken. Det finns många spekulationer om tillståndets uppkomst, typ o. framskridande, många får inte ens någon fastställ anledning. DOCK FUNDERAR JAG – en akut form av sjukdomen kom som biverkan av ”svininfluensa” vaccineringen hos barn. Gubben blev massvaccinerad på jobbet och eftersom det inte är en akut form av sjukdomen han fått utan en långsammare (hur långsam vet vi inte) så undrar jag nu – kommer vi att få se nya grupper av människor som drabbats av biverkan av vacc. i denna form av sjukdom som tar tid på sig att utvecklas? Jag tog ingen vacc. och det är jag med facit tacksam för även om skälet var att det är så krångligt med tillgång på sjukvård här, såväl tider som avstånd, så det blev inte av – inget ont som inte har något gott med sig tydligen.

Som ”lök på laxen” har vi då Ebola! Jag är dessvärre lika bekymrad för sjukdomen som sådan som medietystnaden. Har ni märkt det, hur tyst det blivit i såväl tidningar som Tv? Jag har lagt märke till det lite extra efter att för en tid sedan ha läst att någon svensk myndighet rekommenderat medierna att inte rapportera om misstänkta fall o.s.v. för att inte sprida oro. (Hittar tyvärr inte art. inte tid att leta mer.) Tanken är väl god men det som OROAR mig mest är vad vi inte får veta – oavsett ämne. Jag anser att det är bättre att få sanningen, hur obehaglig den än är, än att känna sig förd bakom ljuset. Kunskap är makt sägs det och jag är benägen att hålla med. Det vi får veta/kunskap om kan vi förhålla oss till och ”hantera” på bästa sätt allt efter förmåga/person. Jag känner inte att så är fallet nu och det oroar mig mycket att hållas i ovisshet av politiker, media o. myndigheter om hur sakernas tillstånd är.

Nå åter till min egen lilla värd av pyssel o. plock, om än med stora funderingar.

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2014-12-02 17:12 #96 av: Mrs Me

Oj det var värstens, såg att det redan gått en månad sedan jag skrev här senast.

Här går det framåt i sakta mak. Julpyntet, utom granen o. julgardinerna (och javisst ja ett par ”gran” slingor med ljus kring garageportarna), är uppe nu. Granen får vänta till sista helgen före julafton o. gardinerna står på tur när ork/lust infinner sig. Är egentligen inte så noga men skönt att passa på o. tvätta de gardinerna som hänger uppe resten av året. Slingorna kring garageportarna är lite ovisst om de alls kommer upp, får se hur mycket annat som skall grejas med.

Sitter just nu o. kopplar av. Efter mycket funderande har jag fått iväg en order på hemlarm o. lite annat inbrottsförebyggande småsaker. Visst har vi lås på fönstren, säkra dörrar o.s.v. men har nöjt oss med pysslande med timrar o. påhitt tidigare men det känns inte längre tillräckligt. (När barnen var små skrev jag t.e.x en lapp som jag satte på insidan altandörren på baksidan med texten ”Här bor en fattig fembarnsfamilj = inget att stjäla” men det känns långsökt att det skulle hjälpa numera – om ev. tjuvar ens kan läsa/förstå den.) Har även elektriker på gång för kompletterande av utebelysning ”överallt”.

Att vi (vi o. flera av barnen väljer samma sorts larm, underlättar vid katt/blom/hund vaktande hos varandra) kom till skott att beställa beror mest på att yngsta grabben upptäckte att en gammal trä stege som de haft ute som spaljé till en klätterväxt plötsligt stod lutad så att någon med hjälp av den kikat in i vardagsrummet. Olustigt. Nu funderar vi dessutom på om denna någon blivit avbruten i sina förehavanden när grabben kom hem från jobbet två på natten (sambon låg inne o. sov på övervåningen) eller om blicken – för att inte tala om tänderna – på två amstaffhundar på insidan fönstret var det som avskräckte och om ”återbesök” är planerat. Larmet vi valde omfattar även personlarm, extra trygghet på köpet liksom, bra Hans hus ligger också i skogsbrynet o. mer för sig självt så någon hjälp att ropa på är inte att lita på.

Synd att det blivit så otryggt numera med alla dessa ligor som åker runt - året om. Tidigare har vi ju lärt oss att sommaren är ”besöksnäringens” tid när allt från grillar o. tvätt till motorsågar o. skogsmaskiner ”försvinner”. Vi har även berikats med mycket spänstiga ”grannar” i nästa samhälle, tre flitigt cyklande i mörkret osynliga män – att de inte blivit påkörda är ett under, som ofta iakttagits där sedan allehanda oreda uppdagats. Det är inte länge sedan de en kväll jagades iväg ifrån en kompis till en av sönernas trädgård, där de gjorde vem vet vad, av en skara uppretade unga män. Det är inte konstigt att SD växer när ”gäster” beter sig så. Bjuder jag in någon på mat o. uppehälle så tycker jag det vore riktigt lågt o. uselt om de bestal mig eller på annat sätt betedde sig dåligt mot mig eller min familj/mitt hem. De åkte garanterat ut huvudstupa – oavsett ursprung - så skrik inte rasist.

Som parentes i samband med ”gäster” kan jag ju dessutom säga att något för mig – och säkert många andra – märkligt inträffade nyligen. En bekant till mig är god man till ett ensamkommande barn, en grabb i övre tonåren och så fick jag insyn i detta. Detta ensamma barn går i skolan och har tagit körkort. Bara det får mig att bli fundersam, körkort är dyrt och klaras inte ekonomiskt av en skolungdom i normala fall – om inte föräldrarna betalar. Nu skall han åka hem på semester över jul o. hälsa på familjen! Åka hem?!! Familjen?!! Hoppsan nyss var han ensam i världen o. hotad till livet i hemlandet – eller??? Inte nog med detta så poserade han på bild inför flygresan – betalad av !!! – med dyra presenter t.ex. en sån där laddbar dammsugare som kostar bortemot 12 -15hundra!!! Jag blev chockad – hur går det till egentligen – börjar faktiskt tro att många sk. skrönor är sanna – ingen rök utan eld liksom!?

Fö. har jag 650 kg klinkers liggande i garaget men det var väldigt omsigt o. kringsigt att komma igång med det jobbet. Är det inte det ena så är det det andra eller så är vi trötta. T.ex. hade vi besök av yngsta barnbarnet, en månad nu, torsdag – lördag. Pappan jobbade o. vår dotter har inte riktigt ”landat” i mamma situationen än eller vad man skall säga. Både hormoner och chock över förlossning, amning, oregelbundenhet o.s.v. var nog lite mer än hon räknat med eller kanske rättare sagt inte på det sätt hon räknat med. Nå bäsingen sov hyfsat första natten med två amningar bara men natt nr två skulle lillfröken vara vaken mest var timme. Jag jagade dottern i säng o. rullade vagn, själv liggande på soffan, fram till fyra då gubben bytte av mig så dottern fick sova förutom två amningar även den natten. Jisses, vi är för gamla för nattsuddande, var som vrak ända till måndag morgon och om 14 dagar har dottern planerat in ett nytt besök – pust ;-) Nå gott att kunna hjälpa men inget mynt utan två sidor liksom.

Nu dags att laga middag, åter ”i selen”. Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2014-12-12 08:25 #97 av: Mrs Me

Jaha, dags igen att resa på r..a o. sätta fart. Ganska lugnt idag egentligen men har en del att fixa innan yngsta dottern med dotter dyker upp igen för en (eller två beroende på utlovat oväder (vi ligger på gränsen så vi får se hur det blir)) nätters besök. Hoppas den yngsta damen sover bättre denna gång men annars är det ganska lagom med tre vuxna på en baby ;-) . De beräknas komma vid lunch o. före det skall jag göra det och det och det och……… INTE sitta här o skriva! Nå unnar mig iaf. den stunden av avkoppling plitandet ger, har slitit hela veckan så det är jag värd tycker jag, och lite flitig känner jag mig då både tvätt o. diskmaskin är i full gång att arbeta ;-) .

Vad har hänt här sedan senast då. Tja julgardinerna är uppe, minns inte hur det var sist. Blev hundvakt så det passade när jag ändå inte kunde greja i källaren. Det var bara ”gammel” hunden och honom gillar jag bäst så det var hyfsat trevligt att ha honom här ensam. Mindre trevligt var att det var p.g.a. att valpen (nio mån o. lika stor som ”gamlingen”) satt i sig en gummi leksak o. fått stopp i tarmen = operation = hutlöst dyrt (trots försäkring blev det 9500:- ur egen ficka för ungdomarna (läs lånat av oss på avbet. tur möjligheten fanns men inte riktigt vad de behövde slantarna till egentligen) o. behövde lite konvalescenstid ensam m. husse o. matte (han är lugnare då).

Därefter har mesta tiden gått åt till att krypa runt i källaren o. slipa bort gammal färg från golvet inför läggandet av klinkersen. Tämligen slitigt, dammigt, luktat blääääää och ”äckligt” på alla sätt o. vis. Nå – inga jobb som inte är ok – när de är klara! Känner mig super nöjd nu, ett rum klart, bara två kvar men det är ett senare aber. Tänkte mig börja klinkra på måndag om planerna håller. Spännande, har aldrig gjort det men givetvis tror jag på – som vanligt – att man kan allt man vill – om än med blandat resultat. Skönt att det är golvet jag skall plattsätta iaf. ingen risk att det ramlar ner liksom. En bra sak med knä krypandet var att hälsporren jag fått fick vila ordentligt o. är nästan smärtfri. Det blir ju rena dunder kuren nu då med ytterligare krypjobb ;-) !!

Julklappar, julmat, gäster (vi blir nog 15- 20 st i år också inkl. barn) – det löser sig. Blir garanterat jul även om min ”planering” inte är på topp. Turligt nog har jag listor i datorn som jag plockar fram varje år, underlättar betydligt. Lite justeringar blir det alltid men grunden är liksom klar. Julklappar är mest kuvert o. lite småsaker (fattas bara tre men vet vad jag skall köpa - skönt). De äldre barnbarnen gillar numera kuvert o. de yngre får en liten sak o. övrig summa, så det blir rättvist, får föräldrarna på bankboken att använda till det de tycker barnen behöver eller vill ha fö., enkelt o. bekvämt. Inköp av maten skall vi kolla gemensamt på söndag vad som finns eller fattas tänkte vi. Har mycket i frysen o. andra gömmor redan. Köper vid ex. priser om datummärkningen funkar. (Glögg köpte jag på rea 50% i januari t.ex.). Fö. sparar vi en summa varje månad hela året för att inte behöva tänka på kostnaderna just till jul. Skönt o. bra.

Annat ”på söndag jobb” blir nog julkorten, om jag nu inte börjar redan i dag om det blir stunder över. Tänkte oss även en sväng (ev.) till ett nytt köpcenter som öppnat en dryg timmes resa bort mot Norge hållet. Kan vara kul att kika hur det blev o. kanske fynda något. Det finns bl.a. sedan tidigare en ”billighetsbutik” i området och lilla Malte fyller ju två år den 26 dec. och någon liten sak till honom har vi ännu inte köpt. Gör samma där som på jul, liten sak o. slant på banken till de små MEN dessutom får även syskon något litet. Så har vi alltid haft det här om det så bara blev en godispåse eller en tjuga så fick de ändå något de också o. födelsedagsbarnet två, tre, fyra (ofta något rejälare o. resten ”plock”) paket . Kan vara trevligt med en liten utflykt med gubben o. vore skönt att bli klar med födelsedagspresenten o. ”bihanget”. Har vi dessutom haft ”nattarbete” med vagnsrullning lär vi vara trötta o. då blir ändå inget annat vettigt gjort ändå.

Nej detta duger inte – full fart nu. Ha så gott o. God Jul, Gott Nytt År till er om jag inte återkommer innan dess hälsar Mrs Me.

Anmäl
2014-12-24 21:59 #98 av: Mirinda

Det är hemskt så länge sen det var jag skrev här i tråden. Vill egentligen skriva mer men jag får vänta tills jag har tillfälle att sitta en längre stund vid datorn.

Tills dess vill jag önska er alla en riktigt god jul.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2014-12-31 16:04 #99 av: Mrs Me

Gott nytt år på er.

Bara en liten kortis (så ni får lette å grônne på) stulet, men med gott uppsåt att roa, från en "hembygdssida" i mina trakter.

"Ja nu ä dä inte lång kvar te dä börjer ôm igen. År ätter år ätter å fort går dä.. Dä blir att en setter å grônner en sônn här da. Förr va dä mö ôm va en skulle gjäre näste år. Nu ä dä mer hur dä ska gå för barna å ongane deres. Live går ju ôpp å ner. Iblann så fleser en för att dä har vôrt nô rolett sôm hänt å iblann får en lägge te öga för så illa ä dä iblann. Ja hôppes att i får ett gott år och att bia överlever vintern. Snöpple ente på isgatera och krame dôm sôm i hör te.

Så grov dalsländska pratar inte jag som inflyttad men en av svärsönerna behöver nästan jag tolk för att förstå ibland.

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2014-12-31 19:09 #100 av: Mirinda

SkrattarHärlig dialekt!

Gott nytt år önskar jag er alla.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2014-12-31 19:16 #101 av: Tarotstollan

Gapskrattar ja, där fick jag fundera lite men jag fixade det!
Själv sitter jag ensam med mina katter och fåglar i år och det är så bra så!
Skall strax gå ut och börja skala potatis, tänkte mig potatisgratäng, prinskorv, köttbullar och lite rödkål. Till det blir det cider bl.a.
Jag har så mycket mat, dricka, glögg,  godis och kakor hemma så det räcker i flera veckor. Nej, nu ljuger jag! Maten räcker nog bara någon vecka men det andra räcker och blir över!Skämtar Jag kommer att rulla extra mycket framåt efter att jag ätit upp allt det!Pustar
Gott Nytt 2015!PartajarBallongStjärnor

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2015-01-01 09:57 #102 av: Mrs Me

Nyårsdagens morgon - pigg o. nyter (helt nykter gårdag skönt, ah, det lät konstigt men ni fattar säkert vad jag menar).

Kul att ni fixade mitt förra inlägg, inte för inte gränsar vi till Värmland OCH Norge är nästgårds.

Vi var hundvakter igår. Med tabletter o. tv:n ( i ren desperation hockey, förra året var det någon rockkonsert, mycket bättre) på hög volym för att förvilla smällandet klarade sig de stackarna (och vi) igenom tolv slaget. Det var allt en del väsen och då är vi nog mycket förskonade jämfört med mer tätbefolkade/större ställen.

Vid två SMS:ade matte o. husse att de var hemma. Praktiskt om vi sovit hade det inte stört om vakna hört. Vakna var vi så vi lassade in vovvarna i bilen o. körde hem dem. Underbart. En win win för alla, vi får sitta ifred nu på morgonen utan en hundnos i kaffekoppen o.s.v.. Dom kan sova utan att vi kommer i ottan med vovvarna o. vovvarna trivs bäst hemma tror jag Iaf. valpen, gamlingen har varit här mycket mer.

Jo du Tarotstollan. Mycket mat OCH GODIS har det blivit. Nu kör vi favorit i repris. Äta resterna av maten o. lämna över resterande godis till de äldsta barnbarnen (smala o. beniga) och sedan skärpa oss - till påsk - då "skiter" det sig igen. Hmmmmmm!

Skall bli intressant att se vad detta året har att komma med. Ser framåt med tillförsikt o. nyfikenhet. "Dä blir att en setter å grônner en sônn här da. Förr va dä mö ôm va en skulle gjäre näste år. Nu ä dä mer hur dä ska gå för barna å ongane deres." Så sant så. Nu är det mest barnens "hittepå", på gott o. ont och vad det medför vet man ju aldrig har vi erfarit, som titt som då ger oss mer att grubbla på/greja med än vad vi tänkt oss.

God fortsättning på er o. ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2015-01-21 14:46 #103 av: Mrs Me

Här har vi fått vinter nu har nog omkring 30 cm snö nu och bara igår morse hade det kommit ytterligare17 cm under natten (mätte på gatan igår vid åtta tiden – plogen kom vid tio). Blir så förb. på hur Stockholmscentrerade politiker (riksdagen) höjer skatten rejält för ”stora” bilar typ min tio år gamla XC 90 – som vi måste ha titt som oftast för att kunna ta oss fram här i glesbygden. Jag betalar nästan fem tusen om året, utöver det den kostade att köpa, för att äga bilen även om den inte rullar en enda meter. Om man däremot väljer en så’n bil när man bor i ”stan” kan man gott betala. Borde vara geografiskt differentierade taxor eller borttagen bilskatt och fördelning av den kostnaden på drivmedel istället. Då får de som kör mycket = släpper ut mycket avgaser o. sliter mer på vägarna betala mer för sig än de som kör mindre och det blir mer rättvist. En kombination vore det bästa. Antalet personer som kan gå eller åka kollektivt till jobbet (på de få bussar utöver skolskjutsar som går (och kanske dessutom har väldigt långt till närmaste hållplats)) här är ganska lätt räknade.

Med blandade känslor plockade jag bort julen. Visst är det härligt med den luftiga känslan som blir när allt pynt packats ner och man vet att nu är det ”våren nästa”. Men ändå synd att allt extra ljus i form av ljusstakar, stjärnor, uteslingor, granar m.m. m.m. både hemma och hos grannar/hela samhället försvinner. Konstigt nog uppvägs det inte av prydnadslampor och alternativ dekorationsbelysning ute hur man än tänder känns det som.

Jag var riktigt ”nere” och hade gärna dröjt med packandet ytterligare några dagar men med allt ”runtikriggrejs” jag har att göra så beslöt jag att det praktiska fick gå före det känslomässiga (som oftast) så jag kan sätta fart utan avbrott med det andra när jag är klar. Ganska uppiggad blev jag dock när jag klättrade upp en sväng på vinden för att röja undan/göra plats för julattiraljerna och ta ner lådorna med ”ordinarie” prydnader – jag fick se alla mina vaser med konstgjorda vita tulpaner som skall fram nu. Egentligen vet jag ju att de finns men hade ändå alldeles glömt bort dom så de blev en positiv överraskning, knasigt men härligt och så mycket bättre det kändes  trots vemodet i julpackandet.

Golvet i källaren (i det rummet, har ytterligare klinker till två golv, köpte allt för att säkert få samma sort) är snart klart. Det är väl det som är mest angeläget att bli klar med - och gärna utan ryggskott (fick jag ju sist (får titt o. tätt)) eller annat trams som hindrar mig. Har förberett och hoppas på några timmar till att greja med det denna vecka. Synd att inte vare sig ork eller kropp håller för heldagsarbete men det är bara att acceptera o. knega på efter bästa förmåga.  Tänkte mig få så klart som möjligt där nere tills det är dags att sätta fart med dammande av loppisen. Riktigt tidsmässigt hur det blir går dessvärre inte att bestämma själv utan det är mycket vädret som styr. En tidig/fin vår blir tidigare start med loppis jobbet, en sen/kall senare. Den som lever får se men visst ”stör” det mig att man kan åka till månen och allt vad det är men inte ens avgöra vädret säkert för närmsta veckan och än mindre för närmaste kvartalet.

Påsk dyker upp tidigt i år upptäckte jag, femte april är påskafton. Vips är vi väl där. Mysigt det med men först skall allehanda födelsedagar med tillhörande kalasande klaras av. Funderade lite snabbt och kom fram till att det är två döttrar, en svärson (minst men tror båda andra svärsönerna är i april + ett barnbar) och jag själv. Enda månaden på året som är födelsedagsfri är september men det råds det ev. bot på med ytterligare ett barnbarn i början av den månaden (eller slutet aug.) under året men det är early days o. kan ju gå galet. Håller alla tummar och hoppas på att det går som önskat.

Gubbens hälsa har vi inte fått så mycket mer klarhet i och den oroar mig mer o. mer. Är en diagnos som tycks ha många olika grader både i besvär o. hastighet och oberäknelig i allmänhet. Jag tycker det verkar gå fort i avtagande av kraft. T.ex. klarade han inte att lyfta en 20 kg säck med klinkersfog från golvet upp till kundvagnen häromveckan utan jag fick fixa det och jag är inte ”starka Adolf” (vet inte vem det är men är ett uttryck jag har med mig från barnsben, gissar på någon tyngdlyftande cirkusartist) även om jag är ihärdig med slit o. släp mest jämt - känns det som – och lär väl då inte bli mindre framöver. Till det kommer att han får väldigt ont i kroppen av ”minsta lilla” (leka lugnt med barnbarnen, gå en promenad o.s.v.) och huvudvärk/sömnproblem. Blir nog tufft för oss båda liksom även om det är han som är sjuk.

Två konfliktfyllda ämnen

1: Varg – ett omtvistat djur – och storstadsmänniskor gillar dem nog mest verkar det. Nu är de på yngsta grabbens ”bakgård”. Han bor i ytterkanten av samhället gränsande mot skogen (precis som vi men i något olika väderstreck, vi bor mer i norra delen han i nordväst). Bara några km. från hans hus blev en bekants hund varg dödad för några veckor sedan. Inte trevligt alls – undrar just vad som skulle hända om de höll sig så nära Stockholm, Göteborg o.s.v. då vore det nog annat ljud i skällan hos stadsfolket. Svärdottern o. hennes kompis vågar inte längre gå skogspromenader med hundarna som de brukat men ”det är väl smällar man får ta” enl. somliga – som sannolikt aldrig drabbas själva.

2: Ett annat krångligt ämne som jag funderar mycket på efter att ha sett följande rader någonstans (privat blogg vill ej namnge personen just för att det är känsligt)

 ”Ryssrädslan är ok i Sverige. Att ta upp Putins agerande får inte folk att bli ”galna” eller använda epitet som spridare av hat, rasist, främlingsfientlig o.s.v. eller känna sig kränkta/störda. Är man däremot, vilket är mer befogat enl. min tro, mer orolig/rädd för trojanskahästar i form av muslimska grupper/celler, som gör vem vet vad i moskéerna, som vi tillåter etablera sig i hela landet – och vi dessutom ger pengar, är man hemsk och skall tystas. Under kriget var motståndsrörelserna omfattande – ofta utan upptäckt – vad säger att inte många muslimer formar samma typ av undergroundverksamhet här – förutom att det inte lär vara i fredens och yttrandefrihetens namn – i väntan på att gemensamt slå till överallt samtidigt. Hur kan ena rädslan vara ok andra inte Jag må väl vara orolig/rädd för vad jag vill och bedömer som farligast för mig o. mina anhöriga/landet. Tror inte Putin skär halsen av mig om ryssen kommer däremot har vi ju sett otaliga exempel på detta från grupper som Islamiska staten (IS), Hizbollah, al-Qaida, Boko haram, Muslimska brödraskapet m.fl. som agerar på det sättet i islams namn mot ”otrogna” islam eller ”bara” tillhörande fel gren inom densamma.”

 

…….är just detta och terrordåden som dyker upp allt oftare tycker jag. Jag är också orolig och håller faktiskt med om att Putin känns som en betydligt mindre fara än grabbarna/männen på asylboendena härikring isf.. En oro är också den bristande ”respekten”, eller vad man skall kalla det, för faran (?). Tycker mig kunna dra paralleller till tiden då Mona Sahlin och många med henne - förnekade hedersvåldet. Numera vet Sahlin och de flesta andra att hedersvåld finns – även i Sverige – och är kulturellt betingat. Ja de flesta (rimligtvis) klart tänkande människor undrar nog i efterhand hur Mona (en svensk kvinna då oerfaren i ämnet) och ”etablissemanget” så tvärsäkert kunde förneka Nalin Pekguls (med rötter i Turkiet och därmed helt annan inblick i hederskulturens utövande) varningar och uppgifter om vad heder betyder och hur den upprätthålls. Att man bytt land betyder inte att man automatiskt bytt tro och seder, inte då, inte nu, vi ”ser” fortfarande balkongflygning m.m.. Jag är rädd att samma sak händer nu med förnekandet/förringande av flera av terrordådens samband med islam och att man om xx år inser att man var naiva och att de som drabbas för det är inte de ansvariga nu utan allas våra barn och barnbarn.

 

Jag funderar också på hur felanvändning av ord förringar ordets betydelse s.a.s.. Att jag tänker på det beror på att om man är orolig för islam så är man tydligen islamofob, lider av islamoFOBI. Jag tänker som så att bara för att man inte vill ha huset fullt av spindlar har de flesta inte spindelFOBI eller ens avskyr spindlar utan vill bara inte ha dem inne. Blir lite tokigt när ord ”bagatelliseras” liksom. Den som verkligen har någon fobi lider nog mycket av det och att då förringa termen är ju rent kränkande mot dem känner jag.

 

Tja nu blev jag lite kontroversiell men det är mycket man har tid att vända o. vrida på i skallen i sin ensamhet. Inte lätt när man inte heller tycks kunna resonera om saken utan risk för konflikt typ svart eller vitt. Inte många saker är antingen eller utan både och och det borde man kunna prata om såväl som de flesta andra ämnen här i världen.

 

Nog för nu, får bli påtår på kaffet och lite slösurfande innan middags plikterna tar vid. Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2015-01-21 14:48 #104 av: Mrs Me

Hm. hur blev det där - olika stl. på texten - inte meningen - märkligt - vad hände?

Anmäl
2015-02-23 08:49 #105 av: Mrs Me

Efter att, som vanligt, halkat runt på div. nyhetssidor blir jag bara trött o. less. Jag gillar att känna mig hyfsat uppdaterad om dagsläget men blir samtidigt frustrerad av såväl händelser som själva rapporteringen. Egentligen är det nog ganska skönt att vara som (alltför i mitt tycke) många är – uppslukad av trams. Mello, mode, kändisskvaller o.s.v. i oändlighet. I viss mån ”ursäktar” jag småbarnsfamiljer som har fullt upp med brist på sömn, pusslande med jobb o. dagistider, sjuka barn, ont om pengar o.s.v. o.s.v. – men alla andra som knappt vet vad Sveriges nuvarande finansminister heter tycker jag nog är farligt ointresserade av sitt eget livs framtida förutsättningar – och dessutom tydligen omedvetna om det. Såg nyligen att svenskar inte skulle ”klara sig” mer än ett dygn om det blev kris http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/svenskar-klarar-sig-inte-i-kris

Skrämmande! Visst är det jobbigt att tänka på obekvämlighet o. obehag – MEN – jag är övertygad om att det blir ÄNNU OBEHAGLIGARE för den som inte ”orkar bry sig” om krisen, i någon form, kommer.

Här är läget ”pågång framåt” i tämligen stillsam takt men dock fram. Golvet i det rum jag reparerar i souterrängplanet är klart. Nu skall jag ta tak o. väggar, lite bakvänd arbetsordning men div. ”förvaringshinder” och en bäbis annonserade ankomst fick ge den lösningen. Bäbisen har hunnit bli fyra månader nu så dessvärre ligger hon före mig i tiden men jag får skylla på allehanda andra ”inhopp” som tagit min tid o. ork i anspråk också. Nästa bäbis i fam. har ju också annonserats så då fick det bli lite nya omprioriteringar för mig innan den kommer. En fondvägg i ett av barnens hus samt uppdatering i köket blir min lott. Fondväggen är klar (fixades under gångna veckan), köket står på tur efter ett annat projekt (som en hantverkare får göra) så hur fort det blir är svårt att veta. Bör vara klart under Maj månad senast och parallellt under tiden från nu till Maj skall jag damma och starta upp hela loppisen för säsongen, röja ett (av tidsbrist) igenvuxet hörn i trädgården (lättare på våren innan allt hunnit växa upp) och fixa souterräng rummet samtidigt som jag blivit ofrivillig hundvakt på heltid och även skall hålla vardagsbestyren och resterande hem i hyfs när jag linkar runt här i min ensamhet med hälsporren från hel..tet. Ensamhet ja – jo visst men sysselsättning att hålla den borta med lider jag ingen brist på – på gott och ont.

Har satt igång tvättmaskinen som mjukstart på veckan och unnar mig lite lyx att sitta här o. plita lite i väntan på ny energi. Är ganska sliten. Fyra månaders bäbisen med mor var här hela helgen och den yngsta damens natt vanor omfattar fortfarande inte så mycket sömn som man kan önska, så utöver trötthet är jag sömnig också, pust. Jag väntar verkligen på vårsolen som för mig gör underverk i energi. För några veckor sedan såg det på min vädersite ut som om det skulle blivit sol i flera dagar och det började bra. Första dagen sken solen. Jag skottade av en bit av altanen och tog fram en solstol med tillhörande dynor. Letade upp min – ännu oanvända - för två år sedan (på rea på rea) inköpta värme filt – och en radio samt förlängnings sladd. När allt var klart hade det hunnit bli disigt och efter tio minuter i solstolen var molnen kompakta – sedan såg jag, trots prognosen, ingen mer sol den veckan. Igår kikade den fram igen men då var min dag fulltecknad med annat än stillasittande njutning. Fö. är det inte bara så’n njutning jag kopplar ihop med solens närvaro. Att tvätta fönster, torka köksluckorna och så’nt där som syns bättre när solen skiner känns också lyxigt och njutningsfullt då.

Här blev det en liten paus, hunden tjatade om att gå ut. När jag ändå var på benen körde jag igång diskmaskinen också och förberedde middagen lite. Jag fick så mycket god sås (champinjon, grädde o. vittvin) kvar från helgen så jag kokar till mer fisk, potatis och grönsaker så blir det nog mat både idag och imorgon om jag har tur. ”Hittade” (var extrapris förra veckan så jag köpte mer än jag hade direkta planer för) även färska champinjoner i kylen så de skall jag fräsa lite också så blir det riktig lyxmat. Jag är riktig ”periodare” när det gäller matlagning. För det mesta är det trist och ett nödvändigt ont samtidigt som jag ännu hyser hopp om att det skall bli något jag blir road av o. gillar. Vem vet, det gäller att hålla hopp o. tro levande – och det gäller väl det mesta – därmed hänger jag i och strävar vidare.

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2015-02-26 08:25 #106 av: Mrs Me

Jag blir återigen så förb. o. ledsen över vad detta svin utsatt min dotterdotter för. Se gårdagens Uppdrag granskning.

http://www.svt.se/ug/verkade-vara-den-perfekta-pojkvannen

Anmäl
2015-02-27 00:06 #107 av: Tarotstollan

#106. Vi får vara tacksamma att polisen i alla fall fick tag i detta aset och han har blivit ställd inför "rätta"!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2015-02-27 02:05 #108 av: Mirinda

Det är bara så obegripligt att dessa vidriga typer kan hålla på så länge och skada så många innan de åker fast. Det ska inte behöva bero på vilken polis som tar emot anmälan (tänker på polisen i Göteborg som verkligen gick in för att avslöja äcklet i fråga). Jag fattar inte hur flera flickor kan anmäla samma sak utan att det görs en ordentlig utredning. Ett av fallen lades ju ner samma dag som anmälan gjordes. Något är väldigt fel när det går till på det viset.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2015-03-18 23:33 #109 av: Tarotstollan

Har inte varit inne och skrivit här så mycket på länge för det händer inte så mycket. Jag har varit sjuk sen i november förra året, inget allvarligt men jobbigt nog med mina långdragna förkylningar!
Har varit på vårdcentralen 2 ggr, först i julveckan för att jag trodde jag fått bihåleinflammation eller öroninflammation vilket det inte var men däremot en inflammation i en tand och värk upp mot örat.
Anda gången i januari då jag fick andningsproblem och det blev lite "hallåaballoa" när jag kom till vårdcentralen för att jag andades så dåligt! Har aldrig varit med om maken till orolig personal, t o m läkaren sprang med mig vid byte av rum! Förskräckt
Nåväl, jag fick andas och svälja lite luftvidgande mediciner och fick medicin för en vecka med mig hem och sen mådde jag relativt ok i 14 dagar, sen blev jag antingen smittad igen eller så är det samma förkylning som brutit ut igen!
Jobbigt och tråkigt, i vilket fall som helst!Ledsen

I dag har jag varit på biblioteket och både lämnat en bok och lånat lite nytt. Hade bara tittat lite i den boken jag lämnade för den var inte alls på det viset jag hade trott, det var en biografi men det jag var intresserad att läsa hade han knappt nämnt något om och det andra intresserade mig inte!

Här har varit solsken och fint i över en vecka men i e.m. började det mulna på och det skall tydligen bli både kallt och regnigt fram igenom, även snö pratades det om på vädret. Tråkigt, även om våren inte hunnit så långt här i trakterna, såg de fört krokusarna i förra veckan tror jag det var eller möjligen veckan innan fast de stod i en solig backe. I dag såg jag massor av krokusar och även snödroppar i vissa trädgårdar.
Alltid kul att titta på blommorna som kommer i folks trädgårdar men märker att fler och fler bara har olika sorters sten och bark i sina trädgårdsland  nuförtiden! Det är synd tycker jag men det beror väl på att den moderna människan inte varken har tid eller intresse för att sköta en trädgård.
Hade jag haft ett hus och råd så hade jag haft en jätteträdgård med både blommor och fruktträd. Skulle vara kul att ha en sådan där japansk trädgård med en liten rinnande bäck och även en meditations plats!Tummen upp

Ha, det så bra!Blomma

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2015-03-26 15:04 #110 av: Mrs Me

Oj, vips blev det vinter igen. Snön yr så det är helt vitt ute och det har kommit 20 cm i en grisblink. Igår var det vår med foppa tofflor, bara gator o. gräsmattor, tussilago i dikeskanten mittemot, krokus o. snödroppar i rabatterna, nu är det sjumilastövlar som gäller. Trist men visst, väntat men varför den mängden hux flux. ”Stjäl” mig lite tid att plita här för att liva upp mig, eld i kaminen, kaffe på bordet, katten intill i soffan och hunden på fötterna, ganska mysigt trots allt. Hoppas nu bara att alla ”de mina” klarar sig väl i trafiken, är ju pendeltvång till det mesta här och trafikvarningarna på radion ”trumpetade” tätt hela fm. när jag var i garaget o. dammade inför vårens loppis öppning, otrevligt och oroligt.

Garaget o. loppis ja. Tänk om man kunde veta vädret i förväg så vore öppnandet för i år lättare att planera. Tänker mig nog maj men sedan om det blir i början, mitten eller slutet visar sig. Det är mycket som skall dammas och stora, stora spindlar, de flesta döda tack o. lov, att få bort. I uterummet där ”skräploppisen” samt textilier brukar vara skall det också fixas o. städas. Där är det ännu viktigare med vädret då det inte går att hänga ut alla kläder m.m. utan att det blir mögel om det är för rått väder och det vore ju synd om annars fina grejer blir förstörda i onödan.

Apropå kläder så har jag några rejäla korgar ”dåligt samvete” stående på matbordet. Det är lilla Tintin som växer ur sina kläder i faslig fart och nu har det urvuxna kommit hem för vindsförvaring här i väntan på nästa barnbarn (som beräknas anlända i början av sept. om allt går väl) så nu skall jag packa allt i vaccumpåsar. Lite pyssel att göra det men bra att kunna spara och återanvända kläderna gång på gång, mycket pengar att spara. Det får väl se lite rörigt ut på bordet tills jag får lite ”spilltid” som t.ex. tv tittande då de passar bra att greja med samtidigt. Dessvärre är det även lite halvt om halvt framplockade påsksaker som skall grejas med också på resten av matbordet. Har påskpyntat det mesta men blev inte klar igår och har inte hunnit idag så det får väl bli senare eller imorgon. Får bli middag vid soffbordet idag gissar jag.

Här har det blivit en hel del annat undanstökat också sedan jag skrev sist. Trädgården är färdigstädad efter höst o. vinter – även hörnet som varit rena djungeln de senaste åren – nu gäller det bara att jag hinner/orkar hålla efter ogräset och annan ”överskotts” växtlighet denna sommar så är jag nog tillbaka till ”ganska självgående” trädgård därefter. Jag gillar ju blommande buskar så det har jag mycket av och bara några rabatter med perenner ( på hösten nedvissnande blommor som återkommer på våren/sommaren) praktiskt men ändå ”blommigt” o. fint. Har faktiskt en ny växtkatalog liggande på bordet också, lite kul men är ändå inte riktigt sugen på några köp utöver en ny upp stammad syren att ersätta den förra som fick någon ”pest” o. dog. Blir nog iof. någon bunt häckspireaplantor också att ha dels som utfyllnad här o. där men också bra att ha reservplantor till slänten i tomtgränsen som vi o. grannen ”restaurerade” förra året. Några vintrars snö metrar hade gått illa åt tallplantorna som var där och det fanns inget annat att göra än att ta bort dem. Bättre med spirea buskar, plattar snön till dem alltför illa går det att klippa ner dem helt så växer de upp nya o. pigga igen

Reparationen i källaren/souterängplanet är så långt kommen att golvet är färdig klinkrat, taket reparerat o. målat och två väggar färdig tapetserade i det rum som skall vara gästsovrum så nu går det att använda rummet. Skönt. Att kunna ställa in div. möbler där utefter de två färdiga väggarna har gjort gott för svängrummet i resten av huset. Det har varit trångt och stökigt för det gällde ju att rädda allt efter vattenskadan men nu går det åt rätt håll liksom. De två resterande väggarna får jag ta tag i när jag är klar med öppningen av loppisen och så har jag två golv kvar att lägga i de rum jag redan hunnit tapetsera om och hela tvättstugan kvar att reparera (men där skall jag passa på att ta upp golvet o. fixa lite med avloppet innan jag reparerar). Nu i april är det två år sedan vattnen sprutade genom väggen in i ett av rummen och spred sig via två av ytterväggarna till fem rum och en hall, tänk vad tiden går. Hade jag haft ork och inte så mycket annat att greja med emellan (renoverade ju hela grabbens hus invändigt plus fönstren under tiden också) så hade det väl kunnat vara klart men hellre skynda långsamt o. orka med hyfsat än att bli än mer utsliten.

Nu är rättegången för dåren som groomade dotterdottern klar – här är kräket.

http://www.stoppa-pedofilerna.se/simon-sanu-ost-killen-som-hotade-over-50-minderariga-tjejer-att-lamna-over-bilder-och-domdes-for-barnporr/

Den närmaste tidens göranden är förutom ”hemmagöromålen” barnloppis (loppis med bara barnrelaterade grejer) på lördag. Vi åker med mellan dottern o. hjälper henne med barnen (hennes man jobbar) samt tittar/köper kanske lite själva till något barnbarn om det är fint o. billigt. Kan nog bli trevligt. Helgen därpå är det påsk. Vi brukar ha påskbord (snarlikt julbord) för alla barnen m. fam. på påskafton så det är lite inköp o. matlagning att fixa med inför det. Sedan är det en helg ”ledigt” (än så länge), helgen därpå födelsedagskalas för ett barnbarn som fyller fem och helgen därpå dop för Tintin. April lär försvinna i ett nafs känns det som!

Ha så gott (och hoppas du kryat på dig nu Tarotstollan) hälsar Mrs Me

Anmäl
2015-04-27 23:35 #111 av: miamaria1970

Att det ska vara så svårt att presentera sig! Hur ska jag få till det utan att det låter alltför deprimerande. Jag är en gift tvåbarnsmamma som har stött på många baksidor av livet. Pga av all otur har det varit svårt att möta någon som förstår/respekterar hur det är/varit och varför det är svårt att vara som "alla andra". Kanske kan vi förgylla vardagen för varandra på något sätt oavsett vilken relation vi har.
Är: rök, drogfri, lugn, ärlig, snäll, försiktig, m.m.
Tycker om: ärlighet, respekt, djur, hantverk, handarbete, natur m.m.
Tycker inte om: elakheter, ytlighet, orättvisor, stökigt uteliv m.m. 

Min E-mail: mia2@home.se

Min bloggadress: miamiamia.bloggplatsen.se

/Mia.        

Anmäl
2015-05-04 18:10 #112 av: Mrs Me

Hej och välkommen till tråden miamaria1970. Det är roligt om det kommer in fler i tråden för lite ”småprat”. Själv har jag varit dålig på att hitta tid, ork, lust att skriva sedan den omfattande vattenskadan vi fick i huset för ca två år sedan (och helrenoveringen inv. av yngsta grabbens nyköpta hus förra året) men nu skall det bli bättring hoppas jag. Det känns som om jag kommit över krönet s.a.s. och nu går det mot ”bättre tider”. Härligt. Även om det är mycket jobb kvar så känns det ganska ”lätt” även om det kan vara både omfattande och slitsamt. Har t.ex. två golv kvar som skall slipas rena från färg och klinkras men det får bli nya tag med dem i höst. Nu under sommaren är det utomhusfix vid vacker väder och vid sämre är nästa projekt i reparationerna inne tvättstugan, där skall jag passa på att knacka upp golvet (betong) så jag kommer åt att justera avloppet lite. Funderar t.o.m. på att komplettera med en toalett till men måste forska lite i hur reglerna är för det.

Just nu håller jag på att förbereda loppisen (iordningställande och rengöring efter vinterns uppehåll). Det är ett ganska omfattande arbete då vi har (enl. bokföringen) ca 10.000 grejer som skall dammas och ses över. Hade tänkt mig vara klar till nu men eftersom gubben är på tjänsteresa fram till mitten av maj så väntar jag med att öppna tills han är hemma igen. Tycker det är obehagligt att vara ensam om någon av de irländska asfaltsligorna eller andra ”nomader” dyker upp. Känns som om både rån och stöld risk ökat väsentligt de senaste åren, nästan så jag överväger att upphöra med loppisen. Obehagligt och jag är både förb. och ledsen över att tryggheten i Sverige blir så förstörd så fort. När jag flyttade hit för drygt tretti år sedan låste svärföräldrarna inte ens dörren när de åkte till jobbet eller på natten, nu känner man sig tvungen att skaffa lampor, larm och lås på alla håll o. kanter och känner sig ändå otrygg. Hur skall det sluta? En annan obehaglig sak som hände för ett par år sedan när vi körde om en bil som körde väldigt ryckigt. Straxt kom bilen som ett jehu förbi oss igen och fortsatte sin konstiga körning. Återigen körde vi om (jobbigt att ligga bakom en bil som man måste ”vakta på” mer än normalt (såhär i efterhand undrar jag om de ville bli påkörda bakifrån för att kunna kräva oss på pengar)). Återigen kom bilen farande förbi som ett jehu – med den skillnaden att det på passagerarsidan till midjan ut genom fönstret hängde en karl (som inte var vare sig blond eller blåögd eller sannolikt inte ens hette något i stil med Svensson, Andersson e. dyl.). Han gestikulerade vilt och pekade på att vi skulle köra mot vägkanten o. stanna samtidigt som han varvade med att visa med att dra ett finger över sin hals att han hade för avsikt att skära huvudet av oss. Jag undrar om de verkligen trodde att vi skulle stanna för de saktade in kraftigt framför oss. Turligt (eller oturligt, väldigt ensamt vid likn. händelser) är trafiken gles här så vi kunde köra över på mötande sida och köra iväg fort. Vi skulle på auktion som låg på en sidoväg en bit bort med mycket folk så antingen tappade de väl bort oss eller så vågade de sig inte in bland allt folk eller orkade vänta ut auktionen som höll på i flera timmar. Obehagligt var det iaf. och då var vi två, hade jag varit ensam hade det varit ännu värre! Av en slump fick jag nyss se detta program från SVT (titta gärna på det) – dagens verklighet på landet – vi har samma förutsättningar med brott, avstånd och polisbemanning här som de i programmet och fö. är mobiltäckningen för att ev. larma tämligen oregelbunden också så inte ens. Mobilen kan tjäna som viss trygghet.  http://www.svtplay.se/video/2894044/delat-land-med-niklas-kallner/delat-land-med-niklas-kallner-avsnitt-1

Som jag skrev i senaste inlägget har April varit ”fulltecknat”. Påsk förflöt som planerat med påskbord då vi också firade min och en svärsons födelsedagar som inföll några dagar på vardera sidan påskafton. Tre ”flugor”, bra. Yngsta dottern m. dotter kom på långfredag o. stannade till påskdagen så vi hölls sysselsatta av den yngsta damen för att avlasta dottern lite. Helgen därpå trodde vi att vi skulle vara ”lediga” men då yngsta dottern med fam. är på ”husjakt” så var det visning av ett hus trekvarts bilresa härifrån (de vill komma närmare hit men samtidigt inte få alltför långt att pendla till jobbet så de letar lite mittemellan övervägande mot jobbets håll) så då ville de gärna ha med oss, mig att kolla byggnadens status, morfar som barnvakt. Klart vi ställde upp. Hade tänkt mig en utökad tur till ett lågprisvaruhus men då vi veckan innan blev tillfrågade som barnvakt till andra barnbarn här i hemtrakterna hade vi lite bråttom hem så det blev inget. Betr. huset de kollade på tyckte jag det var mycket vanskött och krävde omfattande byggnadsarbeten förutom ”kosmetika” i form av nya golv och tapeter. T.ex. var tak, dränering och delvis källargrund i akut och skriande behov av omg. fix och det kostar stora slantar på ett i mitt tycke inte prisvärt hus.

Helgen därpå var det återigen besök av yngsta dottern med dotter, hennes man jobbar varannan helg och då tycker hon det är tråkigt hemma, samt att det var femårskalas för ett av barnbarnen på söndagen. På lördagen hade dottern bokat tid hos frissan (vi har en ”Tajja” här som är mycket flitig och duktig och har en ”nästan jämt” öppen salong) så vi skulle vara barnvakt. Den lilla damen var inte på humör men somnade i vagnen efter en timmes missnöje o. gråt med allehanda försök till åtgärder från vår sida. Det blev för morfar att gå på långpromenad tills hon vaknade igen, ungefär samtidigt som dottern kom hem. Pust! Femårskalaset hölls i hyrd lokal, folkets hus för en struntsumma, visserligen gamla och slitna men stora oömma lokaler för barnen (även fler inbjudna kompisar och grannar med föräldrar var bjudna) att stöka i och möjlighet att öppna porten från huvud salen ut på gården. Bilfritt och lättstädat, perfekt att släppa loss ett gäng barn, därav flertalet femåriga grabbar i.

Helgen därpå (d.v.s. förra helgen inte denna som nyss gått) var vi bjudna på dop för yngsta barnbarnet i Strömstad. Vi är många i fam. jag o. gubben, fem barn med respektive och fem, snart sex barnbarn och två bonus barnbarn så förutom de som redan var på plats i Strömstad var vi fyra bilar i rad som trasslade oss iväg. För att fördriva tiden och passa på med ett Wc besök (främst för barn och gravid svärdotter) planerade vi in ett stopp på vägen vid butiken jag velat besöka vid hus visningen. Nyaste svärdottern hade aldrig varit där och det var roligt att visa henne detta ”fyndprisvaruhus”, bl.a. många ”tiokronorslådor” med ”bra att ha” saker. Nu när hon sett det så får hon dra med sig sin gubbe/min son dit vid annat tillfälle med bättre tid att se sig om mer noga.

Väl i Strömstad så blev det dop i kyrkan – men inget bröllop som jag och många fler misstänkt och tyckte oss få ytterligare bekräftat då dottern hade en ljus klänning på sig när de kom in i kyrkan. Snopet. Jag baserade mina misstankar mest på att jag tyckte de la mycket pengar på bjudningen efteråt för att vara dop (visserligen är första barnet världens åttonde underverk för de flesta föräldrar men ändå) och att de samtidigt firade den svärsonens (dopbarnets pappa) 35-årsdag som inföll dagen därpå. Efter kyrkan blev det en kort båttur till en liten mysig och mycket maritimt inredd restaurang på en holme. Har nog varit någon sorts fiskebod bara som ursprung så det var springor både här och där (är bara säsongs öppet) men med infravärme och värmefläktar på max var det varmt och inbjudande på alla sätt ändå. När alla hittat sina platser (var bordsplacering för att blanda gästerna som inte kände varandra sedan tidigare, bra) och alla var utrustade med ett glas bubbel (valfri alkoholhalt, noll eller mer) skulle dotter och svärson hålla ett litet tacktal – sa dom! Där stod de framför oss tillsammans med den kvinnliga innehavaren av restaurangen, som visade sig även vara sjökapten (med rätt att viga och var klädd i uniform) och där och då blev de man och hustru i all enkelhet men ändå så ovanligt och fint. Gissa om de tyckte det var kul att ha lurat oss så! (Givetvis hade jag med mig ”omutifallatt” present från oss alla så en liten revansch var det iaf. att till deras förvåning kunna plocka fram den.) Därefter blev det bågnande buffé med mer än man orkade provsmaka ens, bl.a. några marinerade och gratinerade musslor som var godare än alla andra musslor jag smakat. För de mindre barnen var det ordnat en pysselhörna med äldsta barnbarnet (16 år) som ”lektant” och för oss vuxna tipspromenad i restaurangens uteserverings del (under tak) med frågor om dopföremålets vikt, längd, favvo mat o.s.v. Kul och skönt att röra lite på sig innan kaffe och tårta. Som stoppade korvar, nöjda och glada, åkte vi med båten mot hamn vid åtta och var hemma igen vid tio. En lång men härlig dag. Söndagen var ”pyjamasdag” till lunch och därefter bara småplock. Härligt det med. April försvann snabbt precis som jag anat, får se hur det blir med Maj.

Hittade ett vykort föreställande en del av samhället jag bor i (som jag sedan hittade motsvarande bild på nätet) när jag packade upp lite saker till loppisen som jag fått av en släkting. Det är bara halva samhället som är med då det är väldigt avlångt och uppbyggt längst med kanalen och genomfartsvägen som löper parallellt med den. Mest skog och vatten som ni ser. Yngsta sonen bor ungefär i yttre vänsterkanten på mitten, mellan dottern bor i skogen till höger om mitten i närheten av det stora ljusa området och vi bor en bit till höger om nedersta högra hörnet (utanför bild således precis som de två äldsta barnen som bor i andra änden samhället (och så är det ju en dotter tio mil härifrån)). Lite kul bara om någon vill bilda sig en uppfattning om min belägenhet.

Ha så gott hälsar Mrs Me

Anmäl
2015-06-15 03:11 #113 av: Tarotstollan

Länge sedan nu!  Det händer inte så mycket men ändå så springer dagarna iväg utan att jag har någon koll på vart.
Det har ju inte varit väder för att göra något ute och när det äntligen blir lite sol och jag vill vara ute så är det så mycket småplock som skall avverkas att jag inte hinner njuta av varken solen eller utevistelsen.
Vi hade ju sol nu i helgen och det var ju mysigt men tyvärr var jag dålig igen så jag var i stort sett inne hela tiden, hade ju i alla fall prinsbröllopet att titta på.
För några veckor sedan var jag i alla fall iväg med en kompis och hennes kille på en liten konstutställning. Det var en kompis till min kompis som hade sin första utställning och det var ju kul. Hon målar i Vedic Art style, antingen gillar man det eller ej. Några av hennes tavlor har jag ju sett innan men det var även sådana med som jag inte sett innan. Hade jag haft råd så skulle jag gärna köpt någon.

Har tänkt själv så många gånger att det skulle vara kul att börja måla men det är ännu ett projekt som bara skjuts upp det också. Säger jämt till mig själv att det finns tillräckligt med bråte att ta hand om innan jag  börjar dra fram färger och dukar och allt annat som behövs för att måla. För sakerna finns men de är undanstuvade sen många år tillbaka. Så jag få se vad som händer när jag blir riktigt gammal, jag kanske börjar måla då!Skämtar

Har varit på några födelsekalas och ett plastparty sen senast jag skrev, annars tillbringar jag tiden mest ensam med mina djur. Har också varit ute och fikat några gånger med mina kompisar men det har inte varit så många gånger då jag har dragit ner på utespringet då det gör att jag inte hinner med det som skall göras hemma. Det gör jag inte ändå men det är ju ändå "skönt att ha något att skylla på", när det ser ut som Jerusalems förstörelse inomhus!Skämtar

Ha det bra!Blomma

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2015-07-12 04:19 #114 av: Mrs Me

Just nu är jag ganska skärrad. Gjorde Heimlichmanövern på min man igår kväll efter att han satt mat i halsen. Just när det hände var jag ganska kall men nu framåt småtimmarna kommer tankarna på vad som kunnat hända. Fö. har livet rullat på sedan sist jag skrev här, vilket inte är så länge sedan men något kändes fel och plötsligt försvann hela mitt inlägg. Hade varken ork eller lust att skriva om allt. Förlåt för ”både det ena och det andra” men att kunna skriva av mig lite här är min enda chans att få var ”svag” liksom.


Anmäl
2015-07-12 20:14 #115 av: Tarotstollan

Ojdå, det låter dramatiskt! Har allt gått bra med honom efteråt?
Att skriva här inne är ju inget tvång, så ta det bara lugnt tills du känner att det är rätt tid att skriva igen!Hjärta

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2015-11-12 02:04 #116 av: Tarotstollan

#114. Hur har det gått MrsMe?
Även Mirinda och ni andra, hur har ni det i era liv?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2015-11-13 00:19 #117 av: Mirinda

Jag är här. Har dåligt samvete för att jag inte skrivit i tråden på så länge. Jag läser i den varje gång någon skrivit och så är det inte rätt tillfälle att skriva. Och sen glömmer jag för att jag inte har tråden i listan under mina inlägg.

Det här är ett typiskt tillfälle då det inte är läge att skriva någon längre stund. Men nu skriver jag i alla fall och visar ett livstecken. Tack Tarotstollan för att du frågar!

Mrs Me, jag gjorde också Heimlich manöver på min sambo för inte så länge sen. Fast för mig kändes det läskigt på en gång. Sambons "ponduskula" och mina korta armar var ingen lyckad kombination för att få till ett kraftfullt tryck. Trots det lyckades jag ändå med det, efter några (som det kändes) väldigt långa sekunder.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2015-11-13 01:09 #118 av: Tarotstollan

Förstår hur det är Mirinda, det är ju inte alltid man har tid att skriva och har man då andra trådar att skriva i, så brukar ju de gå före. Sen är det ju så att en del vill man ju inte skriva om här inne heller, det är bra att ha ett privatliv som man kan återgå till när man skrivit av sig en del här inne.

Dagarna rullar på och de flesta är ju varandra lika, det gäller ändå att ta vara på dem så man inte får känslan av att kasta bort dem.
Mina djur mår bra, har varit och köpt 2 påsar med Dreamisar till katterna idag, så nu sitter de i skift vid skafferidörren och krafsar och skriker efter mera hela tiden. De skulle med lätthet äta upp en sådan påse på en timma om de bara fick för mig.
Säger att tillverkarna lagt någon sorts kattknark i dem, för efter varje gång påsarna tagit slut så tar det mellan 2-4 dagar innan de glömmer att det fanns godis i skåpet. Egentligen skulle jag ju sluta köpa det men så sitter jag här själv med någon godispåse och då får jag dåligt samvete för att de inget får!Tyst

Idag har en kompis och jag varit och tittat på en liten tavelutställning i Vedic Art stil. Jättefina tavlor och härliga färger i en salig blandning.           
Antar att antingen älskar man den stilen eller också avskyr man det rejält.
Att jag gillar det kanske beror på att det är en form av målning som jag själv gärna skulle vilja syssla med och dessutom kan ju alla måla i den stilen. Inget är fel, bara du själv som bestämmer när du är färdig med tavlan!
Förhoppningsvis, så kanske jag får möjlighet att själv börja måla inom en snar framtid. Bara pengarna, som alltid saknas!

Ha, det bra alla!Vinkar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2016-02-19 01:13 #119 av: Mrs Me

Jag lever men mår uselt. Hoppas på ork att återkomma hit snart.

Anmäl
2016-02-19 01:20 #120 av: Mirinda

Mrs Me! Jag satt och surfade runt här på iFokus när ditt inlägg dök upp. Det låter intet vidare att du mår så dåligt. Krya på dig! Hoppas att du orkar återkomma och skriva en rad när du mår lite bättre. 

Det är så sent nu att jag måste gå och lägga mig. Livet går sin gilla gång här. Inget speciellt händer. Hela familjen har hälsan (peppar peppar) och jag längtar till våren.

Många hälsningar till er alla som tittar in här.Vinkar

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2016-03-22 01:47 #121 av: Tarotstollan

Nu när Våren är på gång så borde jag vara glad eller hur? Om mindre än en vecka är det Påsk och jag är bara trött...Vilar huvudet i handen
Glad att Påsk inte var något stort firande när jag växte upp, så jag känner inte nu heller att jag behöver bry mig om det. Hos oss var det Julen som var det stora och då skulle det ju vara blåst rent, högt som lågt innan pyntet plockades fram. Hade man kunnat torka av taken så hade nog de äldre släktingarna gjort det...Skämtar
Jag håller fortfarande på med vissa av julsakerna som måste gås igenom, bl.a. ligger en trasig granbelysning och väntar på att jag skall kolla vilka lampor som är hela eller om allt skall kastas.
Jag tar lite pö om pö, när jag känner för det.

Dagarna rullar på och det mesta är som vanligt utom en sak!
Jag har faktiskt börjat med en grej som jag skrev om innan att jag ville göra, nämligen hoppat på en målar kurs  i Vedic Art! Glad
Jag har visserligen bara varit 1 gång men det är bara 1 gång i månaden eller rättare sagt när läraren kan och beroende på hur många som anmält sig. Minst 6 och mest 10 elever samtidigt, hatar när det är sådana bestämmelser. Det borde räcka med 3 elever tycker jag, för det är ju inte meningen att man skall behöva vänta på att andra människor skall ha lust att måla och sen då om man haft tur och anmält sig i tid så får man vara med!Arg
Nåväl, nu har jag kommit igång i alla fall och vet hur jag skall göra och bara det är ju värt en hel del. Har bara suttit och kladdat på kursen , har inte haft möjlighet att göra något hemma än. Jag måste röja undan en hel del grejer innan jag tar fram mera, dessutom så vill nog katterna vara med och måla!Skrattar Så jag måste se först hur det går med det och var jag kan vara någonstans för att få vara ifred.

Ha en Glad Påsk!Sol

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2016-09-12 01:43 #122 av: Mirinda

Tittar in en sväng bara för att visa ett livstecken. Hösten är här och jag undrar vilken sorts sommar ni hade. Fick ni bra väder? Mådde ni bra? Reste ni någonstans?

Jag mår väl inget vidare just nu; genomförkyld och under den förkylningen har jag en annan infektion. Jag har släpat på infektionen sedan slutet av juli, men inte fått någon säker diagnos eller någon bot än. Mycket frustrerande. Det har blivit rätt mycket mediciner och undersökningar av olika slag. 

Det sägs att det är läkarbrist i Sverige. Inte här där jag bor i alla fall. Läkarna verkar stå på kö för att få undersöka den här patienten. Så gott som samtliga har haft en alldeles egen teori om vad jag har för åkomma. Så om ni undrar var landstingets pengar tog vägen i min storstadsregion, kan jag tala om att en hel del av skattekronorna har lagts ut på mig.Skämtar

Det är, som vanligt, sent när jag sitter och läser i trådar och skriver ett och annat inlägg. Så det blir inte fler rader än så här.

Ha det gott alla som besöker denna tråd ibland!

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2016-09-12 06:58 #123 av: Agafia

Hittade den här tråden nu på morgonen 😉 behöver ensamheten ibland för att må bra , men det vore kul att bolla tankar osv. Med jämnåriga kvinnor / män .
Jag är 57 år och kvinna , kreativ , tycker om att vara ute i naturen med min hund.
Har rest och läst mycket i perioder . Tycker om återbruk osv.
Skriv i min gästbok eller ett PM 😊 Ha det gott alla ....

Anmäl
2016-09-12 07:12 #124 av: Mirinda

Hej Agafia! Kul att du hittat den här tråden. Mrs Me startade den för länge sedan. Jag kom med i den innan jag åldersmässigt hade kvalat in. Jag tycker att det är viktigt att alla som blivit lite äldre kan diskutera allt mellan himmel och jord. Det är vad denna tråd är till för. Inget diskussionsämne är för litet eller för stort här. Vi har haft väldigt trevligt den tid tråden har hållits vid liv. Det har vi allra mest Mrs Me att tacka för.

Är det möjligtvis någon som har hört av vår flitigaste skribent?

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2016-09-12 21:20 #125 av: Tarotstollan

Vad roligt att du hittat hit Agafia! Glad
Alltid roligt att se att denna tråden lever vidare. Har tyvärr inte hört något från Mrs Me sedan i våras.
Jaha du Mirinda, det låter inget vidare med din förkylning och den underliggande infektionen. Hoppas att de hittar vad det beror på och att de kan hjälpa dig.
Det är klart att läkarna tycker det är spännande när de hittar något "nytt" som de inte vet vad det är. Det kan ju ge prestige om de kommer på vad det är!
Jag är också förkyld inne på 20:de dagen i dag. Ingen feber längre, som tur är men det är jobbigt ändå att andas i den här fuktiga värmen som är just nu.
Ja, den här sommaren har gått fort. Vet inte ens om jag hunnit ta in att det varit sommar. Jag har inte gjort något särskilt bara varit hemma och tagit det lugnt.
Jag hade planerat att jag skulle börjat måla lite under sommaren men det blev inte så, det kom som vanligt annat i vägen!Skämtar
Men nu när hösten är på ingående, så startar ju snart  målar kurserna igen och då får jag fortsätta med kladdandet under översikt!Skämtar

Ha det så bra!Vinkar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2016-09-12 22:55 #126 av: Agafia

Tack snälla 😊

Anmäl
2016-11-14 23:58 #127 av: Mirinda

Jag mår just nu bra. Det är bara humöret som är lite lågt. Har alltid haft svårt med mörka november månad. Det brukar kännas bättre när vi närmar oss julen. 

Jag undrar hur det är med Mrs Me.  Det är länge sedan hon skrev i tråden. Jag saknar hennes långa inlägg. Är det någon här som sett till henne i någon annan tråd eller på någon annan sajt?

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.