Annons:
Etikettensamhet
Läst 13659 ggr
VilmaKristina
2012-08-11 21:31

Ensamhet

Ibland undrar man varför man är ensam. Är det för att man är tråkigt, inte tillräckligt cool eller att man inte har det bästa utseendet. Men det inget fel med dig.

Varför är jag ensam?

Det finns olika anledningar till att man blivit ensam, man kanske nekar all kontakt med vänner omedvetet eller att man kanske behandlat dom annorlunda som dom inte gillar. Skulle det hända att man varit elak ska man först och främst be om förlåtelse, du kanske inte vill vara med personen men du kanske får tex en mindre ovän?

Varför mår jag dåligt att vara ensam?

Är man en som pratar mycket, gillar kontakt och trivs att vara med folk och hamnat i sitsen ''Ensam'' så är det inte skönt inte ha någon vid sin sida. Man kan alltid prata med sin familj, ring din föräldrer/syskon och ni kanske kan fika?

Hur får jag kontakt igen?

Ring och prata, jag skulle börjat med dom som jag trivs bäst med. Du kan tex bara ringa och prata eller bestämma träff. Sen när du fått kontakt med en så är det bara att bygga på. Har ni kul ihop är det ju bara att slå en pling eller skicka ett sms till personen.

Hur får jag nya vänner?

Detta kan vara lite svårt, är man blyg kan det vara lite knepigt. Jobbar man är det ju bara att gå fram och hälsa och ses någon dag. I skolan kan man hitta nya vänner, sen finns det ju fler som går ensamma på rasterna och då kan gå fram till den i första hand så slipper ni båda vara ensamma. Internet är ju också en väg att få nya vänner, jag träffade min bästavän där som jag träffar i verkliga livet ett par gånger. Men nu spelar jag ett gäng spel som det kanske är lättare att få vänner på. Sen har vi ju iFokus, du kanske hittar en rolig person med samma intresse som du kan kontakta? Alltid kul att diskutera om saker båda gillar.

Men om jag inte hittar någon?

Jag läste en berättelse här om dagen då huvudpersonen träffade en person i en park och dom slutade som bästavänner, det är möjligt! Man kan alltid träffa roliga personer på stan, affärer och massa ställen. Det kanske slutar med att ni delar varandras nummer? Nu är jag inte jätteduktig på just denna punkt men jag skriver vad jag kan.

Tjej eller kille?

Detta är en grej jag tycker ni ska tänka på, det spelar ingen roll om din nya/gammla vän är av av samma kön. Man kan ha hur kul som helst med motsatta könet, jag kan berätta på rasterna i skolan så drar killarna och jag till klätter ställningen och kör boll ta, så gott som varje rast. Och brottas är nästan det bästa jag vet att göra på en rast. Strunta i vad dom andra säger, ha kul med vem du vill!

  • Once you see it, you can never forget. Once it sees you, you can never escape.


Annons:
PiganX
2012-08-12 00:27
#1

Det är en välskriven och bra artikel, Vilma! Glad

VilmaKristina
2012-08-12 00:33
#2

#1

Tack Felicia, du ska bara veta vilket hjärnsläpp jag hade på morgonen!

3 rader på 1 timma, det var bara förorden :S

MEn det släppte till slut och jag tycker det gav bra resultat Glad

  • Once you see it, you can never forget. Once it sees you, you can never escape.


PiganX
2012-08-12 00:46
#3

Ja, ibland blir det ju så. Tankarna flyter iväg och man känner sig lite ofokuserad. Var det här första artikeln du skrivit? Tungan ute För då kan det ju bli extra klurigt också.

Men jag tycker att det var riktigt bra gjort!

VilmaKristina
2012-08-12 00:49
#4

#3

Ja, första gången jag är Medarbetare också x)

Klurigt var dte minst sagt, fick kolla länge på andra artiklar innan jag förstod mönstret i det hela Glad

Tack!

  • Once you see it, you can never forget. Once it sees you, you can never escape.


Pelle Långlös
2012-08-12 14:10
#5

Väldigt bra skriven artikel. Skrattande

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

[Mairah]
2012-08-12 14:38
#6

Fint och tänkvärt skrivet. Glad

Annons:
Farwuq
2012-08-12 16:29
#7

Bra!

Glad

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

VilmaKristina
2012-08-12 20:45
#8

Tack alla :D

  • Once you see it, you can never forget. Once it sees you, you can never escape.


[T-Johan]
2012-08-12 20:45
#9

Jag kan instämma med dom andra, bra skrivet. Det som är extra berömvärt är att Du ser positiva möjligheter som svar på frågorna. Det är absolut viktigt att ha ett "positivt tänk" och det har Du.

VilmaKristina
2012-08-12 21:07
#10

#9

Jag är nog en ganska positiv person, även fast jag inte kan säga att jag aldrig är negativ Glad Tack!

  • Once you see it, you can never forget. Once it sees you, you can never escape.


Upp till toppen
Annons: