Annons:
Etikettövrigt
Läst 9663 ggr
PiganX
2012-09-02 01:49

Angående "troll"

Ibland märker man att medlemmar skriver oseriösa inlägg/kommentarer och driver med folk. Om man ser det, vad ska man göra då?

Man kan aldrig vara 100% säker på att någon är ett "troll", även om det är ganska uppenbart att så är fallet. Men eftersom man inte kan vara helt säker, så får man inte öppet anklaga varandra för att vara det. Det är för att öka trivseln på sajten, för alla. Glad

Om man misstänker att någon är ett troll, så kan man göra så här:

  • Meddela mig eller någon av medarbetarna om dina misstankar, istället för att öppet anklaga personen.

  • Stör du dig på diskussionen som detta eventuella "troll" startat så agerar du bäst genom att inte starta ett bråk.

Tack på förhand!

Annons:
VilmaKristina
2012-09-02 09:42
#1

Om personen som trollar är elak, eller överhuvudtaget om NÅGON är elak ska man ta bort texten eller redigera? :)

  • Once you see it, you can never forget. Once it sees you, you can never escape.


PiganX
2012-09-02 10:41
#2

Här på Ensamhet har jag inte stött på någon elak, eller något troll (vad jag vet) under min tid som ansvarig. Men om någon skulle vara det så ger man en varning först, och bryter kommentaren/inlägget mot skrivreglerna så kan man anmäla.

Jag föredrar inte att ta bort inlägg utan förvarning, men skulle någon vara riktig elak eller kränka någon annan så skulle det kanske vara nödvändigt. Men ta aldrig bort något innan du diskuterat med övriga admins.

[T-Johan]
2012-09-02 20:45
#3

Ja det är bra att lägga "ribban" på plats. Och att alla är införstådda med att det faktiskt finns en ribba.

vember
2013-02-10 07:20
#4

jag var med på passagen chatt mellan 2006 och 2009 och det bästa var att helt enkelt inte kommentera om någon kom med dumma kommentarer där,var ganska uppenbart att folk ville störa ibland

[Kottschejk]
2013-02-10 22:26
#5

Instämmer med ovanstående, oftast bästa alternativet att välja nonchalera den sortens situationer. I allmänhet försöker man hålla sig neutral så man inte orsakar att saker behöver inträffa i onödan.

Tycker resonemanget här från admin låter jättebra, viktigt man alltid hjälps åt att lösa dem fnurror som kan uppstå tillsammans.

Det är inte överallt på iFokus sajter där man valt de förhållningssättet att administrativt sköta medlemsfrågor & moderering.

Känner mig själv ledsen & utfryst just nu efter skrivförbud på 2 sajter från ensamma admins som agerat urskiljningslöst helt på egen hand.

Resten väljer tiga och titta bort, helt patetiskt.

Har inte skrivit något närmelsevis i nivå med flertalet andra som ideligen har som system att vräka ur sig på löpande band månad ut & månad in.

Felet var väl att man stod för de kristna 

Upp till toppen
Annons: